Autor Wątek: bakterie e.coli, kleubsiella pneumoniae  (Przeczytany 9170 razy)

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
Odp: bakterie e.coli, kleubsiella pneumoniae
« Odpowiedź #15 dnia: Lutego 03, 2016, 18:42:45 »
Balsam Szostakowskiego z apteki dla osłony.

Tak poza tym, to nie dysponujemy tutaj żadnymi talentami uzdrawiania czy jasnowidztwa (czarnowidztwo mamy wrodzone i potem z wiekem doskonale rozwinięte), tak, że wychodzi na to, że pracę fizyczną musisz wykonać sama...

Pozdrowienia :-)

Offline ruda2011

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: Lutego 08, 2016, 07:15:53 »
Opowiem może historię mojej dorosłej córki.
Z niewielkiej, marnie zaleczonej infekcji narządów moczowo - płciowych zrobiło się wielkie halo z bakterią E coli w roli głównej. Mój dzieciak biegał od lekarza do laboratorium i z powrotem. Jeden, drugi ..... enty antybiotyk. Malała ilość bakterii , mnożyły się grzyby. To trwało ok 2 lat (moja nowoczesna córka , zmęczona bólem - sarkała na mamę proponującą ziółka). W końcu dała się przekonać, mnie i znajomej pani ze sklepu zielarskiego. Czystek do picia a srebro koloidalne Ag 100 na tampon OB i "do środka" na noc. Nadmienię, że było to w 2014 - srebro było jeszcze w sprzedaży w Polsce. Pomogło bardzo szybko.

Offline quantum

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #17 dnia: Lutego 08, 2016, 17:16:56 »
proszę, dajmy spokój już teoriom spiskowym, wszystko jest nadal w sprzedaży jeśli potrafi się obsługiwać wyszukiwarki internetowe.

Offline quantum

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #18 dnia: Lutego 08, 2016, 17:18:49 »
sama wpisałam teraz w google, jest tych sreber do wyboru do koloru.

Offline alcia1907

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #19 dnia: Lutego 08, 2016, 18:15:37 »
Ja uzywam od 2-ch lat ORYGINALNE SREBRO Ag - niejonowe srebro koloidalne na licencji Nano Technologies Group.Inc.USA.

Offline quantum

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #20 dnia: Lutego 08, 2016, 18:21:15 »
alcia, dlaczego tak długo, skoro podobno wybija jak leci?:) nie boisz się kumulacji tego metalu w organizmie? i co Ci daje to srebro, pomaga?

Offline gumppek

• Kłam­stwo nie sta­je się prawdą tyl­ko dla­tego, że wie­rzy w nie więcej osób.
  • Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #21 dnia: Lutego 08, 2016, 19:51:56 »
alcia, dlaczego tak długo, skoro podobno wybija jak leci?:) nie boisz się kumulacji tego metalu w organizmie? i co Ci daje to srebro, pomaga?
Wybija ale 1% roztwór srebra. 10 litrów płynów ustrojowych to daje nam ok 100 gram takie srebra  w organizmie. A to już argyria. Wtedy wygląda się tak
https://pl.wikipedia.org/wiki/Srebrzyca#/media/File:Argyria_2.jpg
http://faktopedia.pl/475165
niebieski człowiek z choroby się srebrem wyleczył ale wyglądał jak smerf. I za długo nie pożył bo już nie żyje. Miał 62 lata. Tzw srebro koloidalne nie działa bakteriobójczo. Wykorzystuje inny mechanizm zwany efektem oligodynamicznym. On sam choroby nie usunie. To musi zrobić układ immunologiczny.
Góral­ska teoria poz­na­nia mówi, że są trzy praw­dy: Świen­ta prow­da, Tyż prow­da i Gówno prowda.
Józef Stanisław Tischner

Offline alcia1907

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #22 dnia: Lutego 08, 2016, 22:10:10 »
Precyzuję - NIE PIJE GO - rozpylam na ranki, spryskuję twarz kiedy łuszczyca robi sie malo estetyczna/czoło i brwi/ Jak wracaja zmiany na stopach - co 2-3 tyg. to 2 razy dziennie popryskam a jak wyschna to smaruje MAGNIPSOREM - maść ukraińska na stawy. Twarz po srebrze ZAWSZE smaruję 20% propolisem. Stwierdzam, że w tym duecie/srebro+propolis/ jest ok.Nawiasem mówiąc nie przewidywałam i nie przewiduję picia srebra.Pozdr.

Offline dj.ka.vena

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: Lutego 12, 2016, 01:08:45 »
Chwile mnie nie bzlo, a tzle watkow.... Umieram y bolu...Doszlo do tego ze placze po raz koljenz proszac o smierc. Tzle bolu co mialma ze szczeka mam za soba ale dalej sa koljene... Pecherz jak pecherz brzuch dalo sie opanowac, ale wezlz chlonne na szyji uroslz jak sliwka i oliwka, stawz dloni tak bola ze nocami nie spie..
gardlo boli jakbz mialo peknac, ale to juz od witamin ktore rowniez musialma odstawic. Nie wiem czy to blona sluzowa znisczona ... czy to jest uczulenie, ale moj organizm nie przjymuje zadnzch lekow. Poza ziolami czeka mnie chzba smierc jak nie beda pomagac...

Offline dj.ka.vena

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: Lutego 12, 2016, 01:16:28 »
Na co jest ten balsam _

Offline kuneg

• Mów mi Małgorzato :)
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #25 dnia: Lutego 12, 2016, 09:08:20 »
Balsam Szostakowskiego:
"Balsam odznacza się szczególnymi właściwościami osłaniającymi i ochraniającymi skórę i błony śluzowe. Po podaniu doustnym oraz po wprowadzeniu do dróg rodnych zapobiega oddziaływaniu toksyn bateryjnych i grzybowych oraz szkodliwych drażniących substancji (np. pochodzących z rozkładu wydzielin, z treści pokarmowej) na błony śluzowe. Zastosowany na skórę tworzy warstwę izolującą, chroniącą przed drażniącymi czynnikami zewnętrznymi; wyraźnie mniejsza obrzęk i wysięk zapalny. Wzmaga procesy naskórnikowania (epitelizacji), czyli wzrostu i regeneracji tkanki nabłonkowej. Bodźcowo aktywuje ziarninowanie, czyli podziały komórek tkanki łącznej właściwej, przez co przyśpiesza gojenie ran. Badania dowiodły aktywność bakteriostatyczną i fungistatyczną Balsamu Szostakowskiego, dzięki czemu zapobiega on szerzeniu się infekcji w obrębie skóry i błony śluzowej. Vinilin zmiękcza naskórek zrogowaciały, rozluźnia strukturę tkankową, ułatwia odchodzenie ropy i martwych fragmentów tkankowych. Wspomaga więc oczyszczenie rany. Zmniejsza wrażliwość receptorów, wpływając przeciwświądowo i przeciwbólowo. Zapobiega wysychaniu komórek, przedłużając ich aktywność życiową. Pod wpływem Vinilinu blizny stają się bardziej płaskie i miękkie. Zmniejsza ryzyko wystąpienia bliznowców (keloidów), stąd tak dużą rolę odegrał w leczeniu ran po cesarskim cięciu oraz resekcji torbieli ropnych w okolicach pachwinowych."
Całość tutaj: http://rozanski.li/2264/balsam-szostakowskiego-avilin-w-dawnej-i-wsplczesnej-medycynie-wzmianka-o-poczatkach-sulfonamidw-i-antybiotykw/

Do nabycia w aptekach.
Nigdy wcześniej wiedza nie była tak łatwo dostępna i tylko od nas zależy, czy z niej skorzystamy.