Autor Wątek: Zioła na prost zarostu.  (Przeczytany 21536 razy)

Offline adampupka

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
Odp: Zioła na porost zarostu.
« Odpowiedź #15 dnia: Lipiec 08, 2015, 20:37:26 »
Czy istnieje odnośnie kozieradki sens czynienia prepatratów alkoholowych do użytku zewnętrznego? Co stanowi o skuteczności tego ziółka?
« Ostatnia zmiana: Lipiec 20, 2015, 17:27:37 wysłana przez adampupka »
:-)

Offline MsSznur

• Więcej Pisze
Odp: Zioła na prost zarostu.
« Odpowiedź #16 dnia: Lipiec 08, 2015, 20:42:05 »
Dwie łyżki sody na szklankę wody.
Mieszamy, wcieramy i co otrzymamy?
Wstajemy rano - na głowie kolano... :o :o :o
Jak to ma działać? Przeraża mnie propozycja - ja myje włosy sodą...

A w temacie wątku chodzi o wyhodowanie zarostu który zniknął? Czy takiego który nigdy nie istniał.
Jeśli opcja pierwsza to masaż prawdziwym miodem. Jeśli druga to olej rycynowy, chociaż w zasadzie przy pierwszym może pomóc.
"Just because I did something yesterday is not a good enough reason to do it today."

„Definicją szaleństwa jest robienie cały czas tego samego i oczekiwanie za każdym razem innych rezultatów”.

Offline adampupka

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #17 dnia: Lipiec 08, 2015, 20:54:02 »
A w temacie wątku chodzi o wyhodowanie zarostu który zniknął? Czy takiego który nigdy nie istniał.

Temat bardziej teoretyczny niż bezpośrednio praktyczny, wszystkie pomysły w jednym miejscu ;)

Offline quantum

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #18 dnia: Lipiec 08, 2015, 23:03:35 »
nie wiem czy było już o nim, ale rozmaryn ekstrakt, olejek, cuda działa ponoć:)

Klara

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: Lipiec 09, 2015, 07:26:54 »
Dwie łyżki sody na szklankę wody.
Mieszamy, wcieramy i co otrzymamy?
Wstajemy rano - na głowie kolano... :o :o :o
Jak to ma działać? Przeraża mnie propozycja - ja myje włosy sodą...
Przecież to był żart.:D
Na poważnie teraz. Jak wygląda  mycie włosów sodą? I czy są jakieś dobre efekty? I przy jakich włosach to stosujesz (przetłuszczających się, czy suchych)?

Offline MsSznur

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #20 dnia: Lipiec 09, 2015, 07:47:23 »
Na poważnie teraz. Jak wygląda  mycie włosów sodą? I czy są jakieś dobre efekty? I przy jakich włosach to stosujesz (przetłuszczających się, czy suchych)?
Kopiata łyżeczka sody na szklankę wody (letniej) wylać na mokre włosy, pomasować dokładnie skórę, spłukać. Do ostatniego płukania użyć szklanki wody z łyżka octu jabłkowego.
Ciężko mi powiedzieć do jakich włosów jest to najlepsze, ja tego używam bo nie mogę używać SLS-ów. Ale nie narzekam. Używam sposobu już rok i mogę powiedzieć, że włosy przetłuszczają się o wiele wolniej.
"Just because I did something yesterday is not a good enough reason to do it today."

„Definicją szaleństwa jest robienie cały czas tego samego i oczekiwanie za każdym razem innych rezultatów”.

Klara

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: Lipiec 09, 2015, 13:16:54 »
MsSznur, dzięki. :)

Offline zulu

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #22 dnia: Lipiec 10, 2015, 09:36:19 »
Kiedy znalazłem tomczanowi olejek kuminowy, pogrzebałem trochę na stronie tego sklepu i oto co znalazłem:
JEŚLI MASZ PROBLEMY Z WYPADANIEM WŁOSÓW TEN OLEJEK NAPRAWDE SKUTECZNIE ZABLOKUJE TE OBJAWY !

W tym celu dodawaj kilka kropli olejku do szamponu i tym roztworem myj włosy. Dla uzyskania lepszych efektów, wmasuj kilka kropel olejku w skórę głowy przed umyciem, pozostaw na ok 30 min,a następnie umyj włosy. Powtarzaj taki zabieg przez kilkanaście dni. Juz po ok 2 tyg włosy zaczną Ci odrastać.

Mój tata mył głowę mydłem z czarnuszki i czasami wmasowywał przy kąpieli kilka kropel olejku z czarnuszki w skórę głowy...Po ok 3 tyg w miejscach gdzie nie miał już włosów ze względu na upływ czasu, a ma 62 lata, pojawił się meszek włosów, a po miesiącu włosy odrosły już na pół centymetra. Obecnie nie ma już łysiny :)

Cytacik ze strony:

http://skarbymaroka.pl/produkty-z-olejkiem-z-czarnuszki/134-naturalny-olejek-z-czarnuszki-60-ml-.html

Miejmy nadzieję, że pani prawdę o swym tacie pisze. Inaczej zrobimy jej fryzurę na Jula Brynnera lub Telly Savalasa ;)
veritas est adaequatio intellectus et rei

Offline docent

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
  • jesteśmy tu oboje, ja śpię a Ty się śnisz
« Odpowiedź #23 dnia: Lipiec 10, 2015, 10:02:35 »
najwyżej po takim glancowaniu olejem glaca na lśnieniu zyska, będziemy zajączki puszczać w około a i niejedna dziewuszka przejrzeć się z pewnością zechce ;D

Offline tomczan

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #24 dnia: Lipiec 10, 2015, 11:48:16 »
zulu, mam w domu z pól litra oleju z czarnuszki i mydło czarnuszkowe, za miesiąc czasu dam znać :) dodatkowo czarnuszkę pije na alergię(tu się sprawdza rewelacyjnie) wiec będę stosował od zewnątrz i od wewnątrz :D
Polecam:http://www.biostrefa.pl/ żywność, zioła, kosmetyki :)

Offline docent

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
  • jesteśmy tu oboje, ja śpię a Ty się śnisz
« Odpowiedź #25 dnia: Lipiec 10, 2015, 12:33:54 »
a na jaką alergię? na pyłki traw itp?

Offline zulu

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #26 dnia: Lipiec 10, 2015, 12:41:08 »
Czarnuszka to obecnie potencjalne źródło poszukiwań farmacji substancji p.alergicznych. Moje informacje uzyskane od osób, którym polecałem potwierdzają działanie tego olejku na alergie pokarmowe. Alergia na słońce również pozwoliła pewnej osobie od wielu lat spacerować w stroju plażowym w pełnym słońcu i wylegiwać się bez osłon całymi dniami na bałtyckich plażach  8)
O alergiach wziewnych pisała niegdyś Mama, że pomagał jej pociesze Alerin (apteczny preparat z pachnotki ).
veritas est adaequatio intellectus et rei

Offline tomczan

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #27 dnia: Lipiec 10, 2015, 13:37:52 »
a na jaką alergię? na pyłki traw itp?

u mnie działa na alergie pokarmowe, innych nie mam
Polecam:http://www.biostrefa.pl/ żywność, zioła, kosmetyki :)

Offline Moc jest w Tobie!

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #28 dnia: Lipiec 20, 2015, 17:23:04 »
ja próbowałem ekstrakt z kłączy pokrzywy

Te kłącza pozyskiwałeś jesienią? Czy mógłbym użyć pokrzywy obecnie rosnącej, powiedzmy w okresie nowiu, kiedy składniki spływają do korzeni? No i jakiego rodzaju to ekstrakt? Byłbym wdzięczny za oświecenie mojej glacy. ;)

nie wiem czy było już o nim, ale rozmaryn ekstrakt, olejek, cuda działa ponoć:)

Poproszę o więcej informacji lub odesłanie do źródeł tych rewelacji. ;)

------

...a w sumie to fajny tytuł wątku wyszedł: "Zioła na prost zarostu". Proponuję zmienić na "wprost".  :D
« Ostatnia zmiana: Lipiec 20, 2015, 17:24:52 wysłana przez Moc jest w Tobie! »

Offline adampupka

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #29 dnia: Lipiec 20, 2015, 17:28:42 »
...a w sumie to fajny tytuł wątku wyszedł: "Zioła na prost zarostu". Proponuję zmienić na "wprost".  :D

Cóż za wprawne oko to ujrzało :D
Poprawiłem na... porost

Dzięki ;)