Autor Wątek: olejek z oregano  (Przeczytany 19362 razy)

Offline gumppek

• Kłam­stwo nie sta­je się prawdą tyl­ko dla­tego, że wie­rzy w nie więcej osób.
  • Ekspert forum
  • Dużo Pisze
Odp: olejek z oregano
« Odpowiedź #15 dnia: Marzec 14, 2015, 13:11:25 »
Cena wskazuje że to może być olejek. W drogich olejkach narzut producenta jest ok 30-40 % do tego narzut sprzedawcy tyle samo czyli można szacować że cena olejku jest no powiedzmy 2,5 raza niższa. Czyli za 10 ml 30 zł. Litr więc będzie kosztował ok 3 000 zł. Dziwne u Klimka nie omówiono olejku oregano ? U Kołdowskiego jest i ma gęstosć 0,91 g/cm sześć. Czyli olejek kosztowałby za kg ok 3 300 zł. Co więc powiedzieć o firmie która sprzedaje olejek po 610 zł za 1 kg ?
O tu mamy dobry przykład ta sama pojemność więc i zysk pewnie podobny
Pani kosztował 78 zł za 10 ml a ten kosztuje 4,50 zł za 10 ml czyli ponad 17 razy mniej
Co to więc może być za olejek ?
http://allegro.pl/olejek-oregano-100-naturalny-bamer-promocja-i4832179786.html
http://www.finclub.pl/fin-candimis/
Góral­ska teoria poz­na­nia mówi, że są trzy praw­dy: Świen­ta prow­da, Tyż prow­da i Gówno prowda.
Józef Stanisław Tischner

Offline janek

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #16 dnia: Marzec 14, 2015, 22:00:58 »
Ciężko się dyskutuje z kimś który rzekomo wszystko wie najlepiej a w rzeczywistości czasem jest cienki jak polsilver jak kiedyś mawiano.
Za chwilę zaczniesz nam znowu opowiadać bajeczki o olejku z oregano bez karwakrolu.

Nie wiem skąd ta niesposkromiona fantazja wymyśla narzuty 30-40%.
Nie wiem skąd czerpie wiedzę na temat tego ile mogą kosztować olejki.
Pisze "Co więc powiedzieć o firmie która sprzedaje olejek po 610 zł za 1 kg ? "
Ty g uważasz, że to tanio, podejrzanie za tanio.

A ja Ci powiem, że o firmie która sprzedaje olejki eteryczne po 200 zł za kilogram dr H.Różański mówi pewna, godna zaufania, sprawdzona firma.
Konkretnie kilka czy kilkanaście osób może to potwierdzić bo dokładnie w takiej cenie kupiliśmy olejek czosnkowy w firmie którą poleca dr Różański.

Dla ułatwienia dodam, że to nie rosyjska firma mimo, że Ty poważasz tylko  ruskie firmy olejkowe.

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #17 dnia: Marzec 14, 2015, 22:13:20 »
Nie wiem skąd ta niesposkromiona fantazja wymyśla narzuty 30-40%.

To akurat jest niewygórowana marża. Przecież producent musi opłacić pracowników, ubezpieczenia, podatki, czynsze, surowce, odpady, maszyny, serwis i musi mieć na rozwój i awarie.
Pracownik średnio musi wypracować 3x tyle, co dostaje do ręki (1x dla siebie + 1x dla władców + 1x dla firmy)
To na prawdę niedużo.

Pozdrowienia :-)

Offline Paweł

• Ekspert forum
  • Więcej Pisze
« Odpowiedź #18 dnia: Marzec 16, 2015, 10:28:33 »
Paweł czy ty przypadkiem nie jesteś wspólnikiem Jarka ?

Bogdanie nie jestem uczestnikiem żadnego przedsięwzięcia biznesowego związanego z olejkami eterycznymi.

Jak tutaj napisałem może wystąpić w przypadku tego preparatu m. in. efekt placebo a to wiąże się ze skutecznością szacowaną na kilkadziesiąt procent.

Osobiście komuś odradzałem zakup tego preparatu z uwagi m. in. na wysoką cenę (powyżej 50 zł).

Jest to suplement diety i w tej cenie kilka innych preparatów można zakupić.

Mimo wszystko ta osoba pozwoliła sobie na zakup stąd mam ten suplement w zasięgu "ręki".

Zdecydowanie wyżej cenię olejek z krwawnika (niebieskawy dla słuchaczy Dr wiadomo) i arcydzięgla.

Jednakowoż olejki to tylko jedna z grup surowców zielarza-fitoterapeuty więc należy znać całe spektrum.

Ogrom wiedzy uświadamia słowa "wiem, że nic nie wiem" ;)

Offline gumppek

• Kłam­stwo nie sta­je się prawdą tyl­ko dla­tego, że wie­rzy w nie więcej osób.
  • Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #19 dnia: Marzec 16, 2015, 22:45:27 »
Paweł czy ty przypadkiem nie jesteś wspólnikiem Jarka ?

Jednakowoż olejki to tylko jedna z grup surowców zielarza-fitoterapeuty więc należy znać całe spektrum.

Ogrom wiedzy uświadamia słowa "wiem, że nic nie wiem" ;)
Jedno i drugie jest prawdziwe. Zresztą odmiennie jak dr Nemo mam możliwość konfrontowania moim wątpliwości i pytań,  z niewątpliwym autorytetem jakim jest doktor i jego opinia jest taka sama. Olejki nie leczą bo leczyć nie mogą szczególnie te wcieranie. Proste. Choroba w głównej mierze dotyczy układu immunologicznego i to jego dysfunkcja przekłada się na ten stan. Olejki nie działają i działać nie mogą na układ immunologiczny z prostego względu czynnikami go mobilizującymi są głównie polisachardy i alkaloidy, a te w olejkach nie występują. To wie każdy kto ma elementarną wiedzę z fitochemii i farmakognozji. Na pewno nie są w stanie zaburzyć komunikacji QS, a bez tego trudno liczyć na sukces. Nie są też w stanie rozbić biofilmów bo one są zazwyczaj zlokalizowane tam gdzie one nie są w stanie dotrzeć.
Zresztą moja opinia jest taka najczęściej olejki używanie z zewnątrz bez odpowiedniej stymulacji układu immunologicznego,  w tym komórek fagocytujących, wpychają chorobę do wewnątrz organizmu czyli zazwyczaj tam gdzie trudno będzie dobrzeć. Do wyleczenia niezbędnym jest działanie wszechstronne. Każde działanie jednostronne z góry skazane jest na niepowodzenie.
Ale muszę Cię pocieszyć otóż wszystko wskazuje na to, iż doktor znalazł metodę kiedy wiedzą potencjalnego fitoterapeuty będzie weryfikowana i w związku z tym sądzę, iż niektórzy którzy na tym forum "biją przysłowiową pianę" tej weryfikacji nie przejdą.
Góral­ska teoria poz­na­nia mówi, że są trzy praw­dy: Świen­ta prow­da, Tyż prow­da i Gówno prowda.
Józef Stanisław Tischner

Offline jolkaj

• Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #20 dnia: Marzec 16, 2015, 22:54:51 »
Olejek oregasept dostałam jako końcówkę od znajomego. Jeśli nie będę miała do czego go zużyć to wyleję przy okazji do podgrzewacza i odświeżę sobie altankę po zimie.
Rozumiem, że przy grzybicy nie ma podstaw by go zastosować?
Warto być uczciwym, choć nie zawsze się to opłaca. Opłaca się być nieuczciwym, ale nie warto. Prof. Bartoszewski

Offline Paweł

• Ekspert forum
  • Więcej Pisze
« Odpowiedź #21 dnia: Marzec 17, 2015, 09:44:22 »
Olejek oregasept dostałam jako końcówkę od znajomego. Jeśli nie będę miała do czego go zużyć to wyleję przy okazji do podgrzewacza i odświeżę sobie altankę po zimie.
Rozumiem, że przy grzybicy nie ma podstaw by go zastosować?

No co Ty Jola.
Zawsze możesz skropić pizzę lub inny placek na "prozie" :) (dodatek do sosów, sałatek itp.)
Jest to świetna oliwka do aromatyzowania różnych potraw.
Co do efektu leczniczego zdania są podzielone ale produkt jest.

Naturalnie dawkę kropelkową na osobę przelicz na porcje żywieniowe. ;)

Offline mariolak

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #22 dnia: Marzec 18, 2015, 23:10:04 »
wywaliło mi całą wiadomość, spróbuję powtórzyć:
proszę o informację, czy ma jakikolwiek sens stosowanie"Oregasept H97 - olej z oregano przy Hashimoto?. Chodzi o moją szwagierkę, ok 2 lat temu zdiagnozowano u Niej hashimoto, od ok. 4 miesięcy bierze (bo lekarze dali receptę) eutyrox (albo euterox - nie pamiętam). Problem polega na tym, że szwagierka ma oponiaka - zdiagnozowanego  3 lata temu - nie podano żadnych lekarstw - lekarze obserwują zlecając tomografię raz w roku. Wcześniejsze tzw incydenty nowotworowe u szwagierki - wszystkie szczęśliwie niezłośliwe to - mięśniaki macicy (usunięta) ok 25 lat temu, tłuszczak (usunięty) na plecach w ok. kręgosłupa, guz na nerce (usunięto całą nerką). Bardzo proszę o pomoc.

Offline wallping

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: Sierpień 15, 2016, 17:31:05 »
Ja sobie wyleczyłam Candidę olejkiem z oregano, przeczytajcie sobie ten artykuł, bardzo ciekawy: http://arturtopolski.pl/olejek-z-oregano-leczenie-wlasciwosci/