Mam do Ciebie pytanie skąd to przekonanie u Ciebie. Używałeś już prepratów z bnieca ? Na jakim alkoholu go robic. Tak jak to napisał doktor czy może inaczej ?
Robiłem maść.
Dlaczego mnie przekonuje? Po pierwsze bo zawiera ciekawe substancje, dwa we wpisie Doktora został szeroko opisany i podparty badaniami, trzy... intuicyjnie
Ja osobiście spróbowałbym najpierw odwaru. Jeśli chodzi o alkohol to użyłbym wódki. Te minimum 7 dni to dla mnie tak 2-3 tygodnie w rzeczywistości.
No i trzeba wybrać coś co ma patogeny pozbawione biofimu załatwić. Jakiś fitoncyd przykałdowo. Ogólnie to trzymałbym się tego co napisał nasz szanowny Gospodarz
Do odwaru warto dodać na końcu i pozostawić do naparzenia kwiat fiołka wonnego
http://rozanski.li/?p=3981Działanie – kwiat fiołka wonnego Viola odorata L.: wykrztuśne, sekretolityczne, mukolityczne, przeciwdepresyjne, silnie antybakteryjne, przeciwwirusowe, fungistatyczne, degradujące biofilmy bakteryjne i bakteryjno-drożdżakowe; stabilizujące śródbłonki, napotne, przeciwgorączkowe, zmiękczające, kompleksujące ksenobiotyki (substancje obce, xenos z greki – obcy) i szkodliwe oraz zbędne metabolity.
pogrubienie własneTakże taki niszczyciel biofimu robiłbym tak jak Doktor poleca czynić odwar z Bnieca i na końcu gotowania dodał płaską łyżkę kwiatów fiołka wonnego. Zostawił do naparzenia i dalej przyrządzał i stosował jak opisany odwar.
Pozdrawiam,
A.