Autor Wątek: Magnez - kompendium.  (Przeczytany 24088 razy)

Offline janek

• Dużo Pisze
Odp: Magnez - kompendium.
« Odpowiedź #45 dnia: Lutego 19, 2016, 09:55:01 »
Stosowałem magnez z biszofitem co kilkanaście dni, jak mi się przypomniało ale głównie  jak miałem skurcze w nocy.
Jedno użycie załatwiało problem do następnego razu.

Ostatnio nie chciało mi się domieszać biszofitu, miałem sam chlorek i tym smarowałem, użyłem 2 razy smarując dużą powierzchnie - pomimo tego dziś w nocy obudziły mnie skurcze.
Wracam do biszofitu, ciekawe czy to tylko przypadkowe czy biszofit jest tak skuteczny.

Offline Dorunia

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #46 dnia: Lutego 19, 2016, 10:21:19 »
Biszofit jest bardzo skuteczny. Przetestowałam. Ze względu na skład ma szersze działanie od chlorku magnezu sześciowodnego.

Offline ekolove

• Nowy
  • *
    • serwis o świadomym żywieniu
« Odpowiedź #47 dnia: Lutego 28, 2016, 17:04:46 »
A mnie z kolei zawsze ciekawiło czym tak naprawdę różnią się tabletki z magnezem na noc, na dzień, dla mężczyzn, dla kobiet, na skórcze, na energię, na skupienie... na jeszcze co innego. Nie sądzicie, że to już jest trochę marketingowa przesada?  :o

Offline ewula K

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #48 dnia: Lutego 28, 2016, 19:25:38 »
Biszofit jest bardzo skuteczny. Przetestowałam. Ze względu na skład ma szersze działanie od chlorku magnezu sześciowodnego.
Przeglądałam sklepy internetowe i wszędzie gdzie weszłam podają, że biszofit jest do użytku zewnętrznego, do nacierań.
Czy jest ten specyfik do użytku wewnętrznego? Jeśli tak, to czy mogę prosić o linka gdzie go można dostać?
Pozdrowienia
Ewa

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #49 dnia: Lutego 28, 2016, 20:03:39 »
Przeglądałam sklepy internetowe i wszędzie gdzie weszłam podają, że biszofit jest do użytku zewnętrznego, do nacierań.
Czy jest ten specyfik do użytku wewnętrznego? Jeśli tak, to czy mogę prosić o linka gdzie go można dostać?

Musisz sama ocenić. Czasem jest sprzedawany suchy, w wiaderkach, bez dodatków, niby do kąpieli - ten to można stosować jak sól. Ten do nacierania często ma dodatki, najczęściej olejki.

Pozdrowienia :-)

Offline janek

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #50 dnia: Lutego 29, 2016, 13:27:44 »
Nie widziałem suchego.
Ja kupiłem normalny, bez żadnych dodatków.
Nie wiem po co olejki.

Gdzieś ktoś pisał, że do użytku wew?

Offline ewula K

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #51 dnia: Lutego 29, 2016, 17:12:36 »
Nie widziałem suchego.
Nie wiem po co olejki.

Gdzieś ktoś pisał, że do użytku wew?
Nie chodzi o to czy tu ktoś pisał czy nie...
rozmawiałam z właścicielem sklepu, który sprowadza biszoft połtawski. Biszoft do użytku wewnętrznego jest, ale dostępny jedynie na Ukrainie. Na sprzedaż w Polsce zezwolenia nie ma.

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #52 dnia: Lutego 29, 2016, 21:00:50 »
Nie widziałem suchego.

Często jest na Allegro, ja tam kupowałam w kilogramowych wiaderkach.

Nie wiem po co olejki.

Aby uspokajać bolące kości - akurat Ty przecież się na tym znasz :-)

Pozdrowienia :-)

Offline janek

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #53 dnia: Lutego 29, 2016, 21:19:40 »
Ja tam podrasowałem 7palecznika olejkami ale przy magnezie to nie wiem... być może.

Offline AirMan

• Mało Pisze
  • **
« Odpowiedź #54 dnia: Lipca 29, 2016, 22:46:03 »
Aktualnie używam sześciowodnego chlorku magnezu doustnie. Mam zamiar przerzucić się na oliwę magnezową ( 1:1 ) i opryskiwać się nią po kąpieli. Sęk w tym że nie wiem jaka powinna być dawka oprysku ( mam zamiar spryskiwać się z butelki z atomizerem ) i czy psikać w jakieś szczególne miejsca jak np stawy czy nie ma to żadnego znaczenia i pryskać się gdzie popadnie. Wiadomo że każdy ma inną dawkę zapotrzebowania zw na tryb życia, dietę, wysiłek fizyczny itd. Przyjęte jest mniej więcej że dorosła osoba powinna przyjąć ok 400mg na dzień. Jednak jak to się ma do oprysku? jedne psik to ile mg? :)