Autor Wątek: Mieszanki ziołowe Eligiusza Kozłowskiego - torbiele  (Przeczytany 36668 razy)

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
Odp: Mieszanki ziołowe Eligiusza Kozłowskiego - torbiele
« Odpowiedź #15 dnia: Czerwca 03, 2015, 22:17:52 »
I jeszcze jedno pytanie - czy te mieszanke mozna pic podczas miesiaczki?

Ja piłam.

Pozdrowienia :-)

Offline maria46

• Mało Pisze
  • **
« Odpowiedź #16 dnia: Czerwca 04, 2015, 11:20:58 »
Czy jest jakaś mieszanka ziołowa na torbiel na nerce , kiedyś słyszałam że rzepik piłam jakiś czas ale torbiel została jest troche mniejsza , ale nie chce zniknąc  jest dosyć duża 4/5cm, pamiętam że był okres kiedy była większa na drugiej miałam do 2 cm i tamta zniknęła

Offline gumppek

• Kłam­stwo nie sta­je się prawdą tyl­ko dla­tego, że wie­rzy w nie więcej osób.
  • Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #17 dnia: Czerwca 04, 2015, 12:05:35 »
Czy jest jakaś mieszanka ziołowa na torbiel na nerce , kiedyś słyszałam że rzepik piłam jakiś czas ale torbiel została jest troche mniejsza , ale nie chce zniknąc  jest dosyć duża 4/5cm, pamiętam że był okres kiedy była większa na drugiej miałam do 2 cm i tamta zniknęła
Kwas galusowy 1 gram 3 razy dziennie plus kwas transcynamonowy 3 razy dziennie 500 mg
po 4 tygodniach
Kwas migdałowy 500 mg 3 razy dziennie kwas transcynamonowy 3 razy dziennie 500 mg
Urosal 3 razy dziennie po tabletce 30 minut po kwasach przez miesiąc
Rdest ptasi 1 op
Perz kłącze 1 op
mącznica 2 op
liść borówki brusznicy 1 op
nawłoć 2 op
ortosyfon 3 op
korzeń wilżyny 1 op
wszystkie można kupić u tego gościa
http://allegro.pl/listing/user/listing.php?id=122639&us_id=33349832

zmiesza pani kłącze perzu, rdest ptasi i mącznicę razem. Osobno zmiesza pani liść borówki, nawłoć i ortosyfon.
Najpierw 10 gram pierwszej mieszanki zaleje pani 3 szklankami wody i ciut więcej i gotuje przez 3 minuty, wyłącza i  dodaje 20 g drugiej mieszanki. Przykrywa i odstawia do naciągnięcia na 30 minut odcedza. Odcedza przez durszlak i mocno wyciska. Potem można przemyć niewielką ilością wrzątku i znowu wycisnąć i oba roztwory połączyć. Pić w 3 porcjach dziennie. Można robić od razu na dwa dni i trzymać w lodówce. Ale przed spożyciem lekko podgrzać.
mieszankę pić do wykończenia.
Góral­ska teoria poz­na­nia mówi, że są trzy praw­dy: Świen­ta prow­da, Tyż prow­da i Gówno prowda.
Józef Stanisław Tischner

Offline kaminskainen

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #18 dnia: Czerwca 04, 2015, 12:28:04 »
Fajny sklep! Można się czepiać jakości ziół handlowych ale Dary Natury są super bez wątpienia (sądzę, że jak sprzedają przetacznik LEŚNY to jest to faktycznie leśny) a i Flos zwykle jednak zwykle "działa" zgodnie z opisami, tak jak dane zioło działać powinno wg starszej i nowszej wiedzy. Nie jest aż tak źle z tymi ziołami. Wiadomo, że świeże własnoręcznie zbierane są nie do pobicia...
« Ostatnia zmiana: Czerwca 04, 2015, 12:30:19 wysłana przez kaminskainen »
Różnice, głupcze!

Offline maria46

• Mało Pisze
  • **
« Odpowiedź #19 dnia: Czerwca 04, 2015, 17:38:50 »
Wielkie dzięki Gummpek jestem pod wrażeniem , tylko trochę minie czasu zanim wszystkie skladniki pozbieram . Czy te kwasy też kupuje się w tym sklepie zielarskim bo wogóle pierwszy raz słyszę o kwasach owszem o olejkach i ziółkach tak ale z kwasami nigdy się nie spotkałam , muszę się podszkolić w temacie

Offline nalia

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #20 dnia: Czerwca 07, 2015, 17:27:29 »
Piję lilnie ziołka podane przez Basię :) czytałam jeszcze o leku homeopatycznym Thuja. Macie jakieś wskazówki i opienieco do niego?

Offline Vereinigten

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #21 dnia: Czerwca 07, 2015, 17:36:27 »
Kup sobie kilogram cukru. Wyjdzie taniej.
Blog o roślinach leczniczych i ich wykorzystaniu. http://www.manualzielarski.pl/

Offline nalia

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: Czerwca 07, 2015, 17:38:17 »
Proszę o uzasadnienie :)

Offline Vereinigten

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #23 dnia: Czerwca 07, 2015, 17:45:15 »
Uzasadnienie? W Leclerku kilo 1,69 a Boiron Thuja 12.99 w ilościach tej thuji ściśle atomowych. Jeżeli w ogóle jakichkolwiek.
Blog o roślinach leczniczych i ich wykorzystaniu. http://www.manualzielarski.pl/

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #24 dnia: Czerwca 08, 2015, 12:59:43 »
Leki homeopatyczne działają inaczej, niż normalne zioła. Chcesz - kup, zaszkodzić nie może, bo przecież tego praktycznie nie ma. Więcej będzie, jeśli dotkniesz gałązki palcem.

Z tuji można zrobić immunostymulant: bierzesz świeże odrosty, mielisz, zalewasz solą fizjologiczną lub słoną wodą 0,9% soli kamiennej, zostawiasz na noc i pijesz po łyżeczce ze 2 x dziennie przez tydzień.
Macerat przechowuje się w lodówce do 2 dni, większą ilość trzeba zamrozić w kostkach.

Offline gumppek

• Kłam­stwo nie sta­je się prawdą tyl­ko dla­tego, że wie­rzy w nie więcej osób.
  • Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #25 dnia: Czerwca 10, 2015, 16:29:37 »
No to dałem ciała torbiel jest na jajniku a mi się jakoś poprzestawiało że w nerce. I dla tego taki dałem zestaw. Kwasy pozostają.
A mieszanka już nie. Zamiast niej nalewka ale jaka to muszę pomyśleć. Wszystko zależy od przyczyny torbieli
Góral­ska teoria poz­na­nia mówi, że są trzy praw­dy: Świen­ta prow­da, Tyż prow­da i Gówno prowda.
Józef Stanisław Tischner

Offline cezet

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #26 dnia: Czerwca 10, 2015, 18:30:06 »
Gumppek, ale Ty dawałeś zestaw na torbiel na nerce, zgodnie z cytatem, nic Ci się nie pomieszało :)

Offline maria46

• Mało Pisze
  • **
« Odpowiedź #27 dnia: Czerwca 10, 2015, 19:57:23 »
Gumppek masz rację to nie na jajniku tylko na nerce na jajniku była 15 lat temu jestem jakaś torbielowata  , ja jajniku została usunięta , na nerce powstała chyba w miarę jednocześnie miałam jakiś kryzys a potem poleciało do kompletu z rakiem ale jakoś dycham jeszcze tylko próbuję rozmaitości żeby chociaż jedna pierś mi została , jestem 10 lat po operacji piersi, dalej mnie męczą te kwasy czy te kwasy to są octy ziołowe ?

Offline Renia

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #28 dnia: Czerwca 10, 2015, 20:42:11 »
,,Nie ten przyjaciel, kto współczuje, a ten kto pomaga." Thomas Fuller

Offline nalia

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #29 dnia: Czerwca 23, 2015, 18:49:49 »
Cześć,

piłam zioła podane przez Basię, do tego brałam lek duphaston i torbieli nie ma :)

Uważam, że to właśnie zasługa ziół - duphaston brałam wcześniej 1 cykl bez picia mieszanki i mi nie pomógł ani trochę, torbiel stała w miejscu.

Drugi cykl piłam zioła + brałam duphaston przez 10 dni i pomogło - torbieli nie ma, jajnik ładny. :)

Dziękuję za pomoc, jednak zioła mają moc. :))