Dobry wieczór!
Trafiłam na to forum, ponieważ moja ciocia bardzo wierzy w moc ziół, a mnie po raz pierwszy w życiu dopadły poważniejsze problemy zdrowotne i poszukuję pomocy. Mam torbiel na jajniku, nie jest najmniejsza, bo 6 cm. Leczę ją drugi cykl progesteronem, ale cały czas mnie pobolewa, więc pewnie nie maleje. Na forum znalazłam dawny wątek o jakiejś ziołowej mieszance, która okazuje się być tylko dobra na oczyszczenie organizmu.
W Internecie znalazłam zioła Eligiusza Kwiatkowskiego, gotowe mieszanki do kupienia, także na torbiele.
Mają one następujący skład:
Skład zestawu 1: kora wierzby, ziele jemioły, liść brzozy, liść jagody czarne,j ziele pokrzywy, kłącze perzu, kwiat nagietka, korzeń omanu, liść mięty wodnej, korzeń kozłka, korzeń arcydzięgla, ziele fiołka trójbarwnego, mech islandzki.
Skład zestawu 2: ziele rdestu ptasiego, ziele skrzypu polnego, kora wierzby, ziele jemioły, liść brzozy, liść czarnej jagody, ziele pokrzywy, korzeń omanu, kłącze perzu, ziele dziurawca, ziele fiołka trójbarwnego, mech islandzki.
Skład zestawu 4: ziele rdestu ptasiego, ziele skrzypu polnego, kora wierzby, ziele jemioły, liść brzozy, liść czarnej jagody, ziele pokrzywy, korzeń omanu, kłącze perzu, ziele dziurawca, ziele fiołka trójbarwnego, mech islandzki, działanie wzmocnione przez napromieniowanie w piramidzie.
Zestaw 12 – Wzmacnia działanie zestawów 1, 2, 3, 4; stosowany przy mięśniakach, torbielach, guzach i innych chorobach nowotworowych.
Skład: ziele jemioły, kłącze pięciornika, ziele skrzypu polnego, ziele rdestu ptasiego, ziele ptasznika, kora kaliny, kwiat kasztanowca, liść czarnej jagody, liść brzozy, owoc róży.
Czy ktoś z Was mógłby spojrzeć na ten skład i powiedzieć, która mieszanka jest w sumie najlepsza? Chciałabym uniknąć operacji, wierzę, że zioła pomogą mi wrócić do zdrowia.
Pozdrawiam!