Autor Wątek: Chlamydia, mycoplasma i moze borelioza  (Przeczytany 47955 razy)

Offline Dzika72`

• Mało Pisze
  • **
Odp: Chlamydia, mycoplasma i moze borelioza
« Odpowiedź #30 dnia: Maja 25, 2015, 21:47:27 »
Tak sie zastanawiam nad ta rutwica w ogole. W opisie jest ze ona na laktacje i na cukrzyce pomocna jest. TO co maja do tego wezly...no ale moze w pakiecie z innymi to tak dziala:)

Offline cezet

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #31 dnia: Maja 25, 2015, 22:11:57 »
http://rozanski.li/?p=3485 Bniec biały
No tak się stało, że z uporem linkuję ten wpis, bo się zasadzam na bnieca, dawałam nawet zdjęcia. Tam jest wprost napisane o czyszczeniu węzłów chłonnych, więc dla Ciebie jak znalazł :)
O, tutaj założyłam wątek i mam nadzieję że będziemy mogli coś wpisać po sezonie.
http://rozanski.ch/forum/index.php?topic=3181.0
« Ostatnia zmiana: Maja 25, 2015, 22:15:37 wysłana przez cezet »

Offline Dzika72`

• Mało Pisze
  • **
« Odpowiedź #32 dnia: Maja 25, 2015, 23:01:30 »
Piekne dzieki. Ciekawe czy w sklepie zielarskim dostane to cudo. Generalni w opisie jest wiele rzeczy ktore by mi sie przydaly. Zmartwiło mnie tylko to:
Do degradacji biofilmu w układzie moczowym, pokarmowym i oddechowym, ale zawsze w połączeniu z ziołami fitoncydowymi lub antybiotykami.
NO bo jak zaczne rozwalac ten biofilm to co>? Zaczac antybiotyk brac? A te ziola fitoncydowe to ktore np zeby osłonowo przy tym biencu brac?

Offline Dzika72`

• Mało Pisze
  • **
« Odpowiedź #33 dnia: Maja 25, 2015, 23:26:51 »
Szukałam ale chyba W magicznym ogrodzie tez nie moge znalezc wiec pewnie nie ma:(

Offline cezet

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #34 dnia: Maja 25, 2015, 23:41:30 »
Już masz w tym zestawie - glistnik, jemioła, bylica. Możesz ten wrotycz, liście oliwne lub oliwnik, czeremchę, bez lilak, bez czarny, kora dębu, liście dębu, krwawnik...dużo się znajdzie. Bnieca to chyba się nie kupi, ale jak nie znajdziesz to może ktoś podeśle, tylko się ogłoś.

Tu chodzi o to, że jak bniec ruszy biofilm, to żeby od razu bakterie rozstrzelać czymś, a nie pozwolić im się rozleźć w inne kryjówki. Więc moim zdaniem najlepiej to brać jednoczasowo. Czyli możesz do mieszanki dodać bnieca i zaparzyć razem. Po działaniu teraz będziesz wiedziała, czy warto przygotować nalewkę z korzenia na później, ale to jesienią się wykopuje.

Aha - przecież znalazłaś już - suszone jaskry na chlamydie, więc to już masz jako superzestaw (Bniec + jaskier).
« Ostatnia zmiana: Maja 25, 2015, 23:44:41 wysłana przez cezet »

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #35 dnia: Maja 26, 2015, 09:58:47 »
Ja mam lepnicę, w sumie to działa podobnie - jak co, to odstąpię.
Poza tym one wszystkie już lada chwila zaczną kwitnąć.

Pozdrowienia :-)

Offline Dzika72`

• Mało Pisze
  • **
« Odpowiedź #36 dnia: Maja 27, 2015, 23:10:46 »
Czy ktos z Was ma jakies doswiadczenia z Dan Shen? U Pana Oruby wyczytałam ze ono jest pomocne przy leczeniu chlamydiozy przewlekłej czyli takiej ktora mnie dopadła wlasnie.

Offline Dzika72`

• Mało Pisze
  • **
« Odpowiedź #37 dnia: Maja 28, 2015, 00:31:50 »
Jeszcze jedno pytanie mam( na teraz oczywiscie) DOtyczy ono Resveratrolu. Na stronie p. dr czytalam wypowiedz gumppka dotyczaca ziól Buhnera i ich wplywu na uklad immunologiczny. Szczerze, to nie za wiele z tego rozumiem. Jak na razie wszelkie pojecia immunologiczne sa dla mnie nie zrozumiale. Czy ktos moglby mi to wyjasnic w prostych slowach? Co mam zazywac i co pobudzac lub hamowac zeby sie tego syfu pozbyc?
http://rozanski.li/?p=71#comment-2786

Offline Renia

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #38 dnia: Maja 28, 2015, 09:02:33 »
Po 12 - stu miesiącach stosowania ziół Buhnera, przeszłam na nasze zioła. Branie ziół Buhnera, to nie był czas stracony, z pewnością miał wpływ na szybsze wyleczenie się naszymi ziołami. Na ziołach Buhnera wiele dolegliwości przeszło. Nie przeszły problemy z kręgosłupem szyjnym. Dokuczały problemy gastryczne. Pod koniec terapii dużo dolegliwości wracało, np. światłowstręt, zmęczenie, gorsza pamięć... Mimo wszystko było dużo lepiej niż przed kuracją ziołami (na antybiotykach).  Główne zioła Buhnera, to zioła pobudzające th2, podobnie jak wrotycz czy piołun.
Przechodząc na nasze zioła zmieniłam kierunek immunologiczny na th1, stosując odpowiednie zestawy ziół. Szybko następowała poprawa. Zioła stosowałam na przemian - pewien czas na th1, później th2, i znów th1... Po pięciu miesiącach, wszystkie dolegliwości charakterystyczne dla boreliozy wycofały się. Od 15 miesięcy dolegliwości nie powracają.
 Nie mam zaufania, do ziół sprowadzanych z drugiego krańca świata - nie wiadomo gdzie są zbierane, itd.
« Ostatnia zmiana: Maja 28, 2015, 09:04:19 wysłana przez Renia »
,,Nie ten przyjaciel, kto współczuje, a ten kto pomaga." Thomas Fuller

Offline Dzika72`

• Mało Pisze
  • **
« Odpowiedź #39 dnia: Maja 28, 2015, 10:52:19 »
NO ja wlasnie mam wrazenie ze jest ciut gorzej, jeszcze nie weszlam na pelny protokól. DOpiero wczoraj dołozyłam Resveratrol. Martwia mnie te wypadajace garsciami wlosy. Jak tak dalej pojdzie to za 2 miesiace albo wczesniej bede lysa. Zastanawiam sie czy to ktores ziolo tak nie dziala.

Offline Renia

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #40 dnia: Maja 28, 2015, 11:19:40 »
Zmiel pokrzywy. Objętościowo 1/3 ziela, reszta ocet 6% (lub 10% - rozcieńczony wodą do 6%). Po dwóch tyg. odfiltruj. Stosuj do płukania włosów - ja wlewam pół szk. octu na litr wody.

Zawsze jest gorzej, gdy stosuje się coś bójczego - herxy.

Offline Dzika72`

• Mało Pisze
  • **
« Odpowiedź #41 dnia: Czerwca 01, 2015, 20:50:26 »
To raczej nie od boreliozy. Podejrzewam jednak andrographis albo po prostu stres i farbowanie.

Offline Dzika72`

• Mało Pisze
  • **
« Odpowiedź #42 dnia: Czerwca 01, 2015, 23:08:44 »
NIe chodzi o skutki uboczne jako takie ale o wspolgranie albo nie z hormonami np. Jak ktos ma jakies zaburzenia to andro moze wplynac... i w efekcie moze byc np wypadanie wlosów ( lysienie)

Offline werbena

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #43 dnia: Czerwca 04, 2015, 18:21:05 »
Zmiel pokrzywy. Objętościowo 1/3 ziela, reszta ocet 6% (lub 10% - rozcieńczony wodą do 6%). Po dwóch tyg. odfiltruj. Stosuj do płukania włosów - ja wlewam pół szk. octu na litr wody.

Zawsze jest gorzej, gdy stosuje się coś bójczego - herxy.

Reniu- jak długo może być przechowywany ten ocet pokrzywowy? Jeśli zachcę zrobić zapas "na zimę" ;) to trzeba czymś utrwalić?

Offline Renia

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #44 dnia: Czerwca 04, 2015, 20:24:47 »
Używam jeszcze z tamtego roku. Wydaje mi się, że spokojnie można używać nawet dużo dłużej, chyba kilka lat. W taki sam sposób robiłam octy z młodych liści jabłoni, owoców z dzikiej róży, aronii, czarnego bzu, macierzanki... - te octy używam do celów spożywczych i leczniczych - też zeszłoroczne zapasy. Miałam również na kwasie mlekowym, ale zużyłam (został tylko piołunowy). Zachęcam do robienia octów ziołowych, nie zawsze można wypić nalewkę, szczególnie gdy prowadzi się samochód, wtedy ocet to też jakaś alternatywa.