Autor Wątek: Chlamydia, mycoplasma i moze borelioza  (Przeczytany 47956 razy)

Offline Dzika72`

• Mało Pisze
  • **
Odp: Chlamydia, mycoplasma i moze borelioza
« Odpowiedź #15 dnia: Maja 22, 2015, 14:41:41 »
Generalnie te zioła pije na te moje węzły chłonne ktore nie chca juz od 4 lat odpuscic niestety.  Tak wyczytalam u Pani Mari Treben. TO jedyne jak do tej pory moje zrodło wiadomosci o ziołach bylo. W sumie cos tam doczytywalam w internecie ale generalnie to jestem zielona jak niektore ziołka. Jak do tej pory jakos nie potrafie sie w tym wszystkim polapac.:(

Offline cezet

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #16 dnia: Maja 22, 2015, 15:26:38 »
Wrotycz zerwany o tej porze (przed kwitnieniem), jest hepatoprotekcyjny, dlatego o nim piszę teraz.
Lepiej na noc, bo też trochę usypiający. W sytuacji, kiedy ma się kilka patogenów, jest razem z glistnikiem najlepszy, bo oba działają wielokierunkowo, a od czegoś trzeba zacząć. Potem gdy będą kwiaty wrotycza, to jeszcze dojdzie składnik p.pasożytniczy w nich zawarty.
Nie siej defetyzmu, bardziej szkodliwe są toksyny bakterii, które Dziką zatruwają...
Poza tym daj też inne propozycje.

EDIT
tutaj jest wątek na temat wrotyczu:
http://rozanski.ch/forum/index.php?topic=921.0
« Ostatnia zmiana: Maja 22, 2015, 15:31:59 wysłana przez cezet »

Offline Dzika72`

• Mało Pisze
  • **
« Odpowiedź #17 dnia: Maja 22, 2015, 15:55:22 »
KOchani, pieknie Wam wszystkim dziekuje. Chcialam wlasnie zawiadomic ze dotarly do mnie zioła wg protokolu Buhnera. Mam zamiar je zazywac przez jakis czas dopoki nie ułoze jakiegos innego planu działania. Generalnie do mnie trzeba ostatnio Wielkimi Literami i najlepiej napisac. Masz brac to i to wtedy i wtedy w takich i takich dawkach. Dostałam tez Myco Caspulen bo mam wrazenie ze najbardziej mi mycoplasma miesza w tym wszystkim. Napisze co mam i co zazywam : Moze to jakos uzupelnicie albo zmodyfikujecie
Andrographis      3x 2 kapsułki
Cat's Claw          3x 2 kapsułki
Sarpasarilla        3x 1 kapsułka
Boswellia serata  3x 1 kapsułka
Artresan             3x 1 kapsułka
wit d                  3x 1 kapsułka po 2000U
wit a                  3x 2 kapsułki
Silimarol            3x 1 kapsułka
ACC  2 x dziennie po 600
Myco capsulen    2x 2 kapsułki
Omega 3            1 kapsułka dziennie
biotyna               5 mg

szklanka czystka 1 x dziennie
nagietek, skrzyp, krwawnik, pokrzywa 1x dziennie

Ponadto biore domiesniowo milgamme na uzupelnienie wit b
i Traumeel w iniekcjach na stawy

Za 2-3 dni doloze Resveratrol 3x 2 kapsułki dziennie

Potem chce wejsc na wszystko po 3 kapsułki i tak zostac na jakis czas
Zakupiłam tez wyciag ze szczeci, ale na razie go nie uzywam.

Mam w tej chwili zapas na jakies 1, -2 miesiace leczenia. Potem chcialabym wejsc powoli na nasze zioła.

Teraz dopiero pisze o tym co biore bo musialam to jakos ogarnac i pozapisywac co i jak. Dzisiaj jakos sie kiepskawo czuje, jakas mgla umysłowa mnie ogrania i najchetniej bym sie polozyla i pospala troche. Moze daje znac niedosypianie moje ostatnio
A z takich dziwnych objawów to mam trzaski w głowie. Jak sie klade spac to mam wrazenie ze sa jakies wyladowania elektryczne i ze zaraz zgasne:( Jakby ktos mial mnie wylaczyc pstryczkiem.  No i oczywiscie zrywam sie na rowne nogi wtedy:( Jakies takie leki dziwne. Moze cos na spanie dolozyc? Melise?

Offline pczerlus

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #18 dnia: Maja 22, 2015, 15:56:59 »
Witaj,

Współczuję Dzika, znam ten ból - walczę z boreliozą i mycoplazmami od półtora roku.
Jak to Cię pocieszy to też mam od tego czasu niedobór neutrofili a przewagę leukocytów. Myślę że to nie żadna autoagresja tylko działalność bakterii. Na początku choroby miałem powiększone i bolesne węzły chłonne, zastosowałem zestaw ziół na oczyszczenie limfy i pomogły na węzły. Nie znam się na ziołach dostałem kilka lat temu ten zestaw od zielarza i wtedy też pomógł.
1.Werbena 100g
2.Drapacz 50g
3. Rutwica 50g
4. Glistnik 25g
5. Boże drzewko 25g
6. Łopian 25g
7. Jemioła 25g

Zioła należy ze sobą zmieszać i zaparzać (20minut) 3 x dziennie po 3 łyżeczki.
Ja te zioła normalnie kupowałem w sklepie.
Pozdrawiam i życzę dużo zdrowia.

Offline Dzika72`

• Mało Pisze
  • **
« Odpowiedź #19 dnia: Maja 22, 2015, 16:27:36 »
pczerlus mam nadzieje ze leczenie u Ciebie idzie dobrze i mnie pocieszysz ze droga dluga ale swiatelko w tunelu jest:)
U mnie te zmiany w morfologii pojawily sie niedawno. Jeszcze w listopadzie ich nie byly.... morfologia cacana byla. Czy ja te ziola moge zastosowac tez u dziecka?  I w jakies dawce? 1/3 tego co dla doroslego?

Offline pczerlus

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #20 dnia: Maja 22, 2015, 16:38:45 »
Tak dla dziecka 3 x 1 łyżeczce zaparzać. To jest zestaw na oczyszczenie limfy.

Offline pczerlus

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #21 dnia: Maja 22, 2015, 16:42:35 »
Aha, z mojego skromnego doświadczenia, proponuję co jakiś czas sprawdzać próby wątrobowe bo na ziołach Buhnera różnie bywa. Mnie na przykład szkodzi na wątrobe rdest japoński (resveratol), ale mam kolegę który ma świetne próby wątrobowe na Buhnerze.

Offline Dzika72`

• Mało Pisze
  • **
« Odpowiedź #22 dnia: Maja 22, 2015, 22:30:34 »
Bede kontrolowac ta watrobe. Obiecuje

Offline Dzika72`

• Mało Pisze
  • **
« Odpowiedź #23 dnia: Maja 25, 2015, 10:06:47 »
pczerlus mam pytanie. Czy te zioła to moga byc w formie suszu na poczatek? Dzisiaj bede kolo mojego zielarskiego to moze mi sie uda kupic wszystko.

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #24 dnia: Maja 25, 2015, 11:53:44 »
pczerlus mam pytanie. Czy te zioła to moga byc w formie suszu na poczatek? Dzisiaj bede kolo mojego zielarskiego to moze mi sie uda kupic wszystko.

Wydaje się, że to są normalne zioła dostępne w sprzedaży. W najgorszym wypadku zielarnia sciągnie w ciągu kilku dni.

Pozdrowienia :-)

Offline Dzika72`

• Mało Pisze
  • **
« Odpowiedź #25 dnia: Maja 25, 2015, 11:56:55 »
Pieknie Basiu dziekuje za odpowiedz:) dzisiaj bede w zielarskim to zakupie i zobaczymy co sie bedzie dzialo. Mysle ze kluczem u mnie wlasnie bedzie oczyszczenie tych wezlow, bo tam to sie pewnie wszystko zbiera:) Zauwazylam np ze jak bralam antybiotyk to momentalnie wezly chlonne sie reaktywowaly. Teraz na ziolkach tez tak jest. Byc moze jakis zastoj sie tam zrobil i dlatego. Poza tym dobrze byloby je oczyscic z patogenow.
« Ostatnia zmiana: Maja 25, 2015, 11:59:09 wysłana przez Dzika72` »

Offline pczerlus

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #26 dnia: Maja 25, 2015, 15:48:38 »
Tak, to są "normalne" zioła dostępne w każdym sklepie zielarskim.

Offline Dzika72`

• Mało Pisze
  • **
« Odpowiedź #27 dnia: Maja 25, 2015, 18:05:16 »
No wlasnie. Udało mi sie dzisiaj kupic wszystko oprocz rutwicy. Pani w zielarskim powiedziala ze jakis czas temu ja wycofano ze sprzedazy.....no i mam zonk. Musze gdzies ja dostac zeby ta mieszanka miala sens. Moze ktos z Was ja ma na zbyciu i by mi odsprzedal?

Offline kuneg

• Mów mi Małgorzato :)
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #28 dnia: Maja 25, 2015, 19:40:59 »
To ciekawe z tą rutwicą, bo ona jest herbatce na laktację Hippa.
Nigdy wcześniej wiedza nie była tak łatwo dostępna i tylko od nas zależy, czy z niej skorzystamy.

Offline Renia

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Ostatnia zmiana: Maja 25, 2015, 20:34:22 wysłana przez Renia »
,,Nie ten przyjaciel, kto współczuje, a ten kto pomaga." Thomas Fuller