Basiu droga,
Właśnie kończę sterydy i chcę zrobić kit o którym pisałyśmy. Mam jednak problem, gdzie kupić hmb ca, mleczan wapnia
i lecytynę. Fajnie jakby hmb bylo bez glutenu. Mozesz podesłać linki na priv?
Ja te rzeczy kupuję na Allegro. Lecytynę można kupić w płynie lub na nośniku i wtedy to jest proszek. Trzeba sprawdzić, co będzie nośnikiem, jeśli gluten rzeczywiście jest dla Ciebie problemem. Osobiście uważam, że gluten jest deminizowany ostatnio
Mleczan wapnia, to mleczan wapnia - nie ma tu żadnych cudów.
HMB zwykle kupuję w proszku Ostrovit. On ma drobne dodatki aminokwasów, ale to nie szkodzi.
Chcę zrobic okrojoną wersję kitu, a dopiero potem dodawać resztę... np. kwas walerianowy i kaprylowy. Bedzie to potem sie kleic razem jak dodawac tak bede do pasty składniki nie od razu i nie po kolei?
Można, tylko będzie dodatkowa praca. Rozumiem, że nie chcesz, by Tobie poszkodziło i dlatego wolisz dodawać po kolei. W takim razie ja bym radziła najpierw sprawdzić w miarę po kolei pojedyncze składniki w dawce takiej, jak w pierwszej wiadomości z tego wątku. Chyba na próbę bym nawet radziła połowę takiej dawki.
Zastanawiam sie też czy w moim przypadku jak są biegunki dodawac laktulozę?
Jak są biegunki to trzeba je zatrzymać, a kit raczej nie jest pomyślany, by był przeciwbiegunkowy. Czasem przeczyszczenie się przydaje, szczególnie przy biegunkach bakteryjnych. Normalną procedura jest, że w przypadku biegunek na noc stosuje się węgiel i taninę z apteki, a na rano pół łyżeczki kitu.
Poza tym probiotyki, probiotyki, probiotyki, probiotyki - różne, różnych firm.
Czy zrobiłaś sobie mieszankę ziół na wrzodziejące zapalenie jelit, o której poprzednio Tobie pisałam?
I jeszcze czy moglabys mi wskazac w tym sklepie chemik, ktorą pozycję kupic dokladnie? Chodzi o kwas walerianowy i kaprylowy. Pierwszy raz bede tam kupowac a tam same wzory i dopiski i boje sie ze nie to zakupię.
Kupuje się kwasy czyste (cz.) lub czyste do analizy (cz.d.a), nie kupuje się technicznych (tech.)
Nie wiem, ile planujesz zrobić kitu. Planuj rozsądnie, bo w Chemiku same ceny są średnio tanie, ale wysyłka jest droga.
Masz szansę na wiaderko 3 litry, jak dobrze pójdzie ;-)
Pozdrowienia :-)