To jakaś bakteria. Ja też miałem bóle stopy i po smarowaniu moimi wynalazkami szybko minęło. Nie mogłem stanąć na lewą stopę. To była bardzo gwałtowny atak związany z migracją mikrobów. W niej celuje klebsiella i krętek boreliozy. Typuje klebsiella, mykoplasma, traponema denticola. Boksuję się z tymi dwoma pierwszymi od ponad 2 lat /to znaczy od wtedy wiem, że to prawdopowodnie one/ plus grzybica w układzie moczowym /w różnym okresie zarażała mnie tym matka/. Testy niewiele dają bo to jest w biofilmie i nie ma reakcji ze strony układu immunologicznego więc i nie ma co badać immunoglobin. Ta ostatnia zżarła prawie staw biodrowy Otziego /tego chorego na boreliozę z przed 5000 lat jakiego w 1992 roku znaleziono w Alpach. Sądzę że za 99% schorzeń związanych z kościami odpowiada to trio plus grzybica. Plus krętek boreliozy. Siedmiopalecznik pomaga, bowiem był zestawie mikstury jaką stosowałem. Głównie jest tam wyciąg izpopropanolowy z łuskiewnika, pszeńca, szelężnika i kilku innych ziół. Trzeba jak mi się wydaje hamować Il 6 imetaloproteinazy. Polecam książkę Janka który to dobrze opisał bo to ma miejsce przy boreliozie
Podam cytat z niej
Metaloproteinazy macierzy zewnątrzkomórkowej (ang. matrix metalloproteinases, MMPs) są enzymami rozkładającymi białka oraz kolagen w macierzy zewnątrzkomórkowej. Enzymy te aktywują chemokiny oraz cytokiny prozapalne. Są jedynymi znanymi enzymami u ssaków, posiadającymi zdolność rozkładania kolagenu. Metaloproteinazy są tzw. enzymami proteolitycznymi. W przypadku bakterii borrelia uzależnienie od proteazy gospodarza jest krytyczne z powodu jej własnych niedoborów w enzymy proteolityczne. Zapożyczone enzymy pozwalają krętkowi przeniknąć szybciej do niemal wszystkich tkanek. Większość znanych rodzajów krętków borrelia wykorzystuje metaloproteinazy gospodarza. Metaloproteinazy typu MMP-2 oraz MMP-9 są silnie aktywowane w chronicznej infekcji krętakami borrelia, co powoduje rozkład kolagenu oraz stany zapalne stawów. Bakteria borrelia aktywując stan zapalny za pomocą enzymów gospodarza, odwraca uwagę układu immunologicznego, który atakuje własne tkanki..
Metaloproteinazy odgrywają dominującą rolę w chorobach związanych ze stawami. Jakieś bakterie i grzyby mają zdolność ich aktywizacji szczególnie niebezpiecznej przy dużej aktywności Il 6 /odpowiada ona za większość chorób autoimmunlogicznych promując tworzenie lifmocytów Th 17/.
Złoty wąs i miłorząb. Koń by się uśmiał. Po co takie cuś robić, skoro to nic nie pomoże lub prawie nic nie pomoże. To tak jak próbować zawrócić bieg rzeki przy pomocy bata

Trzeba ustalić przyczynę, a nie działać na objaw. A tu na forum tak właśnie jest wszyscy, działają na objaw w czym od lekarzy różnią się tylko tym, że oni stosują farmaceutyki, a tu się poleca zioła. Skutek na pewno będzie taki sam choć zioła nie mają działań ubocznych lub są one niewielkie. Działać trzeba na przyczynę, a nie na skutek. Trzeba zmienić schemat myślenia bo to droga donikąd. Ja to powtarzam z upojeniem od pewnego czasu.