Od 3 tyg mam zapalenie ucha - biorę antybiotyk 1,5 tygodnia - augumentin w dawkach 4 g / dzień i wiele objawów zniknęło a podejrzewałem,że to robota boreliozy a antybiotyk ten nie działa na boreliozę !!
Podejrzane są więc bakterie - cytat
"Amoksycylina jest aminopenicyliną wrażliwą na działanie wielu ß-laktamaz, które unieczynnia kwas klawulanowy. Połączenie obu związków rozszerza zakres działania bakteriobójczego amoksycyliny o szczepy wytwarzające ß-laktamazy. Preparat działa na bakterie Gram-dodatnie (Enterococcus faecalis, Gardnerella vaginalis, Staphylococcus aureus (wrażliwe na metycylinę), Streptococcus agalactiae, Streptococcus pneumoniae,Streptococcus pyogenes i inne paciorkowce ß-hemolizujące, grupa Streptococcus viridans); bakterie Gram-ujemne
(m.in. Haemophilus influenzae, Moraxella catarrhalis, Neisseria gonorrhoeae, Actinobacillus
actinomycetemcomitans, Capnocytophaga spp., Eikenella corrodens, Pasteurella multocida) oraz na bakterie beztlenowe (m.in. Bacteroides fragilis, Fusobacterium nucleatum, Prevotella spp.).
Lek nie działa m.in. na Acinetobacter spp., Citrobacter freundii, Enterobacter spp., Legionella pneumophila, Morganella morganii, Providencia spp., Pseudomonas spp., Serratia spp., Stenotrophomonas maltophilia, Chlamydia trachomatis, Chlamydia pneumoniae, Chlamydia psittaci, Coxiella burnetti, Mycoplasma pneumoniae"
Zniknęły bóle nóg - mogę iść i 2 km i nogi nie bolą, przedtem tylko 200 m i ból był potworny
Nie boli kręgosłup
Zmniejszyły się bóle ciała o 80 % !!! teraz są w skali 2 na 10 przedtem ok 6 na 10
Nie łapię zadyszki łatwiej oddycham i nie duszę się po spacerze 200 metrowym !!!
Tak więc wszystkim podejrzewającym boreliozę polecam przyjżenie się robalom wymienionym wyżej 6 lat walczę z boreliozą która prawdopodobnie siedzi cicho obecnie tylko w/w gó..na dawały mi popalić ostatnimi latami.!!!!
Przy okazji chciałem zapytać jakie zioła polecacie na w / w świństwa ? bo za wiele nie znalazłem na ten temat.
Obecnie pije dziennie ok pół szklanki soki z cebuli bo ona na początku leczenia wyraźnie zmniejszyła obrzęk ucha.
Oczywiście do 100 % zdrowia droga daleka ale polepszyło się wyraźnie - w 2 tyg nie wyleczy się czegoś co siedzi od wielu lat.
Dziękuję i pozdrawiam