A i barszcz czerwony do którego wrzuci się ryż albo ziemniaka smakuje bardzo dobrze.
Ziemniak to podstawa, ale ryż? Uuuu...

mam mieszane uczucia, bo jak tu np zrezygnować z płatków owsianych :> ale chyba z czystej ciekawości bym spróbował miesiąc bez glutenu sobie zrobić
Piszesz w innym wątku o alergii skórnej, to w takim razie spróbuj odstawić gluten i obserwuj. Generalnie musiałbyś się nastawić na pewne zaburzenia trawienia i wydalania, związane z tym, że organizm bez glutenu zacznie się oczyszczać...
Są płatki gryczane
Zresztą, jak ktoś nie ma kłopotów po "chlebku" to czemu ma sobie odmawiać
.
Co się odwlecze to nie uciecze.
---------------
Jedzenie chleba jest wygodne i miałem spory kłopot, żeby przestawić się na inne posiłki, ale to jedynie zmiana przyzwyczajeń. Przygotowanie wielu potraw wymaga u mnie jedynie zmieszania ich i doprawienia, czyli nawet jest łatwiej i szybciej, niż w przypadku przygotowywania kanapek.