General Category > Sprzęt i urządzenia do przyrzadzania leków

Podgrzewacz do butelek

(1/3) > >>

Lukas:
Witajcie

Wpadłem niedawno na ciekawy i tani pomysł. Do tworzenia maceratów olejowych, wyciągów wodnych lub intraktów można użyć podgrzewacza do butelek - służy on do ocieplania mleka dla dzieci. Niedługo planuję zakup takiego urządzenia - koszt nowego jest na allegro od 40zł + wysyłka. Ktoś z Was używał podobnych wynalazków albo jakiś bardziej wyszukanych?

Basia:
Ja grzałam butelki z wódką w czajniku elektrycznym, ale to chyba bardziej prymitywne.
Ogółem pomysł jest fajny.

Powodzenia :-)

kuneg:
Ja używam zaparzacza do kawy, chociaż do kawy to go nigdy nie użyłam. Np. Takiego: http://www.garneczki.pl/produkt/zaparzacz-szklany-do-kawy-herbaty-modo-1-l,1570
+ do tego podgrzewacz herbaciany na świeczkę.

Do naparów i wywarów w zupełności mi wystarcza, a przy tym nie zagraca dodatkowo kuchni, bo używam tego również do herbaty. Do kawy sprawiłam sobie ekspresik włoski do postawienia na kuchenkę.

P.S. To nie żadna reklama, tylko chciałam zobrazować, bo nie za bardzo umiem to opisać.

Dorunia:
Stary ekspres przelewowy, tzn. jego płyta grzewcza do podgrzewania maceratów i składników kremów. Leżał sobie takowy w szafce bo żal było wyrzucić i teraz dostał tzw. drugie życie w świecie ziół  :D

Lukas:
Kuneg - świetny pomysł może nawet lepszy niż mój ;) pomyślę nad tym ten czajnik ma aż litr pojemności to też się bardzo przyda. Dziękuję za wszystkie odpowiedzi

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej