Autor Wątek: Nadciśnienie  (Przeczytany 4524 razy)

Offline halina1

• Dużo Pisze
Nadciśnienie
« dnia: Marca 20, 2015, 15:33:01 »
A może by tak o nadciśnieniu? Czy ktoś ma spektakularne osiągnięcia?
No bo faszerowanie proszkami z apteki to żadne leczenie, odstawiasz i wraca. Chodzi o wyleczenie.
Doskonale dolne ciśnienie obniża wyciąg alkoholowy na korzonkach wielosiłu. Po klikakrotnym zażyciu  po 20 kropli, spadło do 80 i nie wraca do 100-90. No ale 90 to niezbyt wysokie.
Z górnym jest trudniej. Zrobiłam sok z jemioły. Może za krótko brany, nie chciał obniżyć na 140. Nasilił sprzątnie organizmu, zatoki itp..obiekt marudził.
Mam sok z krwawnika, wygląda, że powoli zbija. Robię oprócz tego napar z kwiatu głogu, krwawnika i serdecznika.
Obiekt najchętniej spożywa nalewkę na głogu szkarłatnym, działa ale się wyczerpała.

Wesoły Sen

• Gość
Odp: Nadciśnienie
« Odpowiedź #1 dnia: Marca 20, 2015, 16:52:44 »
Prostym językiem pisząc jest serce które jest pompą i są żyły którymi płynie krew (nie dziele już tego na żyły którymi krew dopływa do serca, arterie którymi krew odpływa od serca, kapilary małe naczynka które doprowadzają krew w każde zakamarki żeby nie komplikować piszę na to wszystko potoczne słowo żyły). Teraz wyobraź sobie że jest układ hydrauliczny pompa wodna i rury. Cisnienie zwiększy się jeśli pompa bedzie tłoczyć więcej niż powinna, średnica rury będzie mniejsza, rury zostaną zanieczyszczone osadem.
Pompa to serce kiedy ono tłoczy więcej niż powinno? Tutaj gra rolę układ nerwowy, stan emocjonalny, obciążenie psychiczne w życiu i w pracy wymagające bardzo wiele i budzące presję. Podaczas stresu aktywność elektryczna serca wzrasta, kurczliwość rośnie, wzrasta tempo pracy efektem może być nadciśnienie i nawet zawał. Na stałe pomoże tu tylko zmiana trybu życia na spokojny, ograniczenie stresu i presji na siebie. Z leków się tu stosuje beta-blokery z leków ziołowych Serpinę. To jednak pomoże doraźnie, musi termu towarzyszyć zmiana trybu zycia ewentualnie psychoterapia.
Kolejny element zmniejszona srednica rury, czyli w organizmie obkurczone żyły. Dlaczego żyły się kurczą? Powód numer jeden to zimno. Zimny klimat, chłodny dom, praca w zimnym otoczeniu organizm notorycznie broni się przed utratą ciepła i zaciska żyły. Jak to zmnienic na dobre bez leków? Wyjechać w jedną stronę do Australii albo na Belize. Medycyna używa leków ACE inhibitorów które blokują enzym angiotensynę II która zaciska żyły, ziołowym odpowiednikiem jest owoc i kwiatostan głogu.
Trzeci wreszcie aspekt rura się zapycha, do ścian przykleja się osad a więc zmniejsza się średnica a zwiększa ciśnienie przepływu. W żyłach takim osadem może być wapń, mogą być tłuszcze np. cholesterol. Co pomoże na stałe? Zmiana diety. Wprowadzenie produktów bogatych w magnez do diety zapobiegnie powstawaniu złogów wapnia. Wprowadzenie produktów bogatych w lecytynę zapobiegnie powstawaniu złogów tłuszczu. Ograniczenie spożywania produktów tłustych, sczególnie bogatych w tłuszcze nasycone , oraz ograniczenie spożywania produktów słodkich ubogich w błonnik spowoduje brak dostaw nowych porcji złogów. Magnez, błonnik oraz lecytyna oczyszczą złogi, zlikwidują więc ten osad i problem choroby. Tutaj można dodać jeszcze skrzepy które oczyścić może np. odpowiednia dawka witaminy E albo wyjazd na stałe do iglo w Laponii.

Offline Paweł

• Ekspert forum
  • Więcej Pisze
« Odpowiedź #2 dnia: Marca 20, 2015, 22:10:16 »
Nadmiar sodu a niedobór potasu to jedna z przyczyn braku odpowiedniej regulacji.

Jak pisał Wesoły:
1. spokojne otoczenie
2. ciepło
3. zdrowe odżywianie
4. ruch (30 minut spacerku dziennie)
5. odrobina ziółek
i będzie ok ;)

I trzeba zadbać o nereczki.

Offline werbena

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 14, 2015, 10:12:32 »
Pani Halino,  bardzo proszę o podpowiedż, gdzie mogę kupić taki wyciąg z wielosiłu?
Chciałabym kupić mężowi, bo ma dolne ciśnienie podwyższone.
Pozdrawiam serdecznie ;-)

Offline Renee55

• Mało Pisze
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 14, 2015, 10:48:38 »
Wspomniana była kiedyś nalewka z czosnku niedźwiedziego (który teraz rośnie).
Zrobiłam taką dla męża, ale jeszcze nie używa. Dam znać czy będą jakieś spektakularne efekty.

Offline halina1

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 14, 2015, 11:07:30 »
Kiedyś Basia suchy wielosił przywiozła z Kalingradu.
Ja mam trochę nalewki, mogę odstąpić.

Offline gumppek

• Kłam­stwo nie sta­je się prawdą tyl­ko dla­tego, że wie­rzy w nie więcej osób.
  • Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 14, 2015, 21:30:23 »
Koenzym q 10 100 mg dziennie. Kwiat głogu jednoszyjkowego /teraz wypróbuję pączki :)/ plus kwiat dzikiej jabłoni. Można dodać pączki aronii.
Góral­ska teoria poz­na­nia mówi, że są trzy praw­dy: Świen­ta prow­da, Tyż prow­da i Gówno prowda.
Józef Stanisław Tischner

Offline werbena

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 17, 2015, 09:06:02 »
Serdecznie dziękuję ;-)