Autor Wątek: Toksokaroza, toksoplazmoza, borelioza, kandydoza, stare wyzwania dla nowej medyc  (Przeczytany 44629 razy)

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
Borelioza to dla mnie choroba, borelki to jak widać dość popularne spolszczenie nazwy bakterii wywołującej boreliozę.
Nie ja to wymyśliłam - zupełnie się nie przyznaję do tego.

Pozdrowienia :-)
« Ostatnia zmiana: Marca 18, 2015, 12:31:44 wysłana przez Basia »

Offline Ełka

• Średnio Pisze
Proponuję zakończyć spór słowny o "borelkach"
niech każdy nazywa je po swojemu.
Bo niedługo z tego wątku będzie to co kiedyś...

Offline Ełka

• Średnio Pisze
I wróciłem do punktu wyjścia...
Mam wyniki Elisa w dwóch klasach...
Wynik ujemny...
Hmm... I co teraz?
Niby Boreliozy nie mam. W laboratorium odbierając wynik zapytałem o lepiej wskazujące testy.
Odpowiedzieli mi że po co mam robić kolejne jak nie mam Borelek...

Offline Renia

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
No cóż ja też pierwsze wyniki odebrałam w obu klasach ujemne. Też miałam zapewnienia, że wyniki są wiarygodne całkowicie. Chyba najlepiej zrobić KKI, ale one kosztują chyba aż 250 zł i nie wszędzie można je zrobić. Weź skierowanie do poradni zakaźnej tam Ci zrobią WB gratis. Teraz bierz zioła na boreliozę i zobaczysz za pewien czas czy są jakieś efekty.
,,Nie ten przyjaciel, kto współczuje, a ten kto pomaga." Thomas Fuller

Offline janek

• Dużo Pisze
Łukasz.
Elisa jest wiarygodna w ok. 40%.
Jeśli chcesz więcej informacji przeczytaj rozdział Borelioza Diagnozowanie na stronie http://drnemooils.com/
Nie zawsze diagnozowanie tylko na podstawie testów jest wiarygodne.

Offline Ełka

• Średnio Pisze
No cóż ja też pierwsze wyniki odebrałam w obu klasach ujemne. Też miałam zapewnienia, że wyniki są wiarygodne całkowicie. Chyba najlepiej zrobić KKI, ale one kosztują chyba aż 250 zł i nie wszędzie można je zrobić. Weź skierowanie do poradni zakaźnej tam Ci zrobią WB gratis. Teraz bierz zioła na boreliozę i zobaczysz za pewien czas czy są jakieś efekty.

Hmm... Co mam brać? Jakie zioła na początek?
Tylko takie które gdzieś można pozbierać bo z renciny zus nie stać mnie na komplet ziół...

Offline Ełka

• Średnio Pisze
Łukasz.
Elisa jest wiarygodna w ok. 40%.
Jeśli chcesz więcej informacji przeczytaj rozdział Borelioza Diagnozowanie na stronie http://drnemooils.com/
Nie zawsze diagnozowanie tylko na podstawie testów jest wiarygodne.

Wiem w sumie żadne testy nie są wiarygodne w 100%
Tylko pytanie od czego zacząć?
Jestem w kropce...
Może to są pierwotniaki?

Offline ewula K

• Dużo Pisze
Odp: Toksokaroza, toksoplazmoza, borelioza, kandydoza, stare wyzwania dla nowej medyc
« Odpowiedź #82 dnia: Października 23, 2015, 22:06:33 »
wrzucę tą informacje, może z czasem ktoś skorzysta.
W książce, do której w ostatnich dniach jestem "przyssana" (chodzi o wspomnianą :"Rak to nie wyrok" R. Grzebyka) jest rozdział o leczeniu candidii.
Autor pisze o bezprecedensowym produkcie, który jako jedyny, jak dotąd, wykazuje się bardzo wysoką skutecznością w zwalczaniu candidii.
W zasadzie leczenie trwa tylko raz. Jedynie 20% osób leczących się tym preparatem, musi powtórzyć kurację.
Preparat ten nazywa się CCWSTM (Candidia Cell Wall Suppressor Treatment), rozpuszcza on pancerz chitynowy, którym otoczona jest candidia. Poza tym, co bardzo istotne, nie ma żadnego niekorzystnego wpływu na organizm. Gdy system immunologiczny atakuje patogeny, może unieszkodliwić wszystkie-oprócz candidii, bo ona przetrwa dzięki wspomnianemu pancerzowi chitynowemu.Podczas leczenia często pojawia się pogorszenie samopoczucia, czasami reakcja Jarischa-Herxheimera. Zazwyczaj trwa to nie dłużej niż 3 dni. Świadczy to, że produkt na tyle rozpuścił osłonki chitynowe, że układ immunologiczny już może rozprawić się z intruzem.
W okresie leczenia warto brać probiotyki wraz z substancjami wspomagającymi wyrzucanie toksyn (np. zeolit).
To na tyle dobrych informacji. Gorsze są takie, że nie widzę tego produktu na rynku polskim.
Znalazłam go tu:
http://www.candidacurecenter.com/shop/
« Ostatnia zmiana: Października 23, 2015, 22:08:45 wysłana przez ewaryn »

Wesoły Sen

• Gość
Odp: Toksokaroza, toksoplazmoza, borelioza, kandydoza, stare wyzwania dla nowej medyc
« Odpowiedź #83 dnia: Października 24, 2015, 00:50:12 »
Z polecaniem leczenia pestycydami doustnie jak Lufenuron główny składnik CCWS to ja bym sie wstrzymał. Choć jest to używane do leczenia zwierząt. Może się nasz dr weterynarii Jaro wypowie

Offline ewula K

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #84 dnia: Października 26, 2015, 10:55:06 »
Przepraszam wszystkie osoby, które przeczytały mój wpis z soboty na temat specyfiku leczącego candidię.
Szczególnie dziękuję Wesołemu za spokojne, nie naładowane emocjami zwrócenie mi uwagi.
To nie do końca jest prawdą, ze za pewnik przyjmuję wszystko co przeczytam.
Gdybym miała problem z candidią to w pierwszym rzędzie najpierw zapytałabym tu-na forum- jakie macie zdanie w temacie. Już zdarzało się nie raz, ze na tym forum zawracałam niektórym głowę pytaniami o zioła, zanim je zastosowałam.
Po otrzymaniu opinii na temat tego specyfiku napisałam mail do pana Grzebyka.
Dzisiaj dostałam od niego odpowiedź. Wygląda na to, ze docenił wiedzę ludzi na forum , przyznał się do błędu.
Wklejam ją w całości:
Witam,

Nastapila straszna rzecz!
Bardzo Pani dziekuje za zwrocenie uwagi!
Zaraz po korekcie ksiazki zrobilem sobie kopie zapasowa, ot tak na wszelki wypadek, a w kopi do wysylki do lamania do druku usunalem fragment CCWSTM gdyz juz wtedy dowiedzialem sie ze ten producent to oszust, a mi przekazywal niekompletne informacje...
Po pani emailu zaczalem wszystko sprawdzac, jak i co sie stalo ze to jest w ksiazce...i oczywiscie odkrylem ze z tej kopi do wysylki do lamania usunalem fragment ale pozostal on w kopi zapasowej, ktora przez nieuwage wyslalem do lamania...i w ten sposob tam sie ostal wbrew moim checiom!

Niezmiernie pani dziekuje za ta uwage teraz musze zaraz wyslac informacje do wszystkich osob co kupily ksiazke ze ten produkt jest niewlasciwy, (ten kolejny jest dobry:) w taki sposob narobilem bigosu sobie i ludziom, dobrze ze napisalem ze moga wystapic niezamierzone bledy...i dobrze ze ma pani uwaznych znajomych!

Jeszcze raz dziekuje za informacje i z calego serca przepraszam za "taka" wkladke.

pozdrawiam,
Ryszard

Offline gumppek

• Kłam­stwo nie sta­je się prawdą tyl­ko dla­tego, że wie­rzy w nie więcej osób.
  • Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #85 dnia: Października 26, 2015, 12:14:16 »
Dziwne, że gość o tym nie wiedział. Przecież oczywistym jest że jeśli coś jest inhibitorem wytwarzania chityny to na pewno jest pestycydem. Temat lufenuronu znany jest już od kilku lat
http://forum.gazeta.pl/forum/w,26140,137897821,137897821,Lufenuron_nowy_lek_na_grzyba.html
to może być wyjątkowo szkodliwy związek bo ma w cząsteczce 8 atomów fluoru i 2 chloru. Nie wiem jaki jest jego metabolizm ale fluor nie jest pierwiastkiem obojętnym dla zdrowia. Na pewno bardzo negatywnie działa na szyszynkę, czyli rozwala pośrednio wytwarzania melatoniny jednego z bardzo ważnych hormonów. No ale co się dziwić jak jest lekarz który wszystkim przepisuje naltrekson
Co mogą zdziałać aż strach się bać bo to odwrotny agonista receptora opioidowego. A ten lekarza to nikt inny jak sam dr ? Pokrywka /w każdym razie ja miałem kontakt z osobami którym ten specyfik przepisał/. Chorzy czują się lepiej ale choroba postępuje, a interakcje z innymi lekami i też ziołami mogą być zgubne dla biorącego.
Góral­ska teoria poz­na­nia mówi, że są trzy praw­dy: Świen­ta prow­da, Tyż prow­da i Gówno prowda.
Józef Stanisław Tischner

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #86 dnia: Października 26, 2015, 12:50:23 »
To są inne osoby.
Dobrze, że autor książki sprawnie przeprosił Ewę i to autorskie ostrzeżenie razem z oceną moralną źródła rewelacji mogło być u nas umieszczone.

Offline werbena

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #87 dnia: Października 26, 2015, 17:07:06 »
" No ale co się dziwić jak jest lekarz który wszystkim przepisuje naltrekson
Co mogą zdziałać aż strach się bać bo to odwrotny agonista receptora opioidowego. A ten lekarza to nikt inny jak sam dr ? Pokrywka /w każdym razie ja miałem kontakt z osobami którym ten specyfik przepisał/. Chorzy czują się lepiej ale choroba postępuje, a interakcje z innymi lekami i też ziołami mogą być zgubne dla biorącego.
[/quote]

Mogę prosić o dokładniejsze naświetlenie  obiekcji w kwestii naltreksonu?

Czytałam ksiązkę "Medycyna nieznana"-Julia Schopick, gdzie są podane pozytywne przykłady zastosowania kwasu alfa-liponowego z naltreksonem w niskich dawkach przy raku trzustki, wątroby:

http://www.dobreksiazki.pl/b20802-nieznana-medycyna.htm

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #88 dnia: Października 26, 2015, 17:21:59 »
Nie znamy przypadków opisanych w książce - w końcu papier jest cierpliwy, ale znamy przypadki osób znajomych niektórym uczestnikom naszego forum, że zmieszanie naltreksonu z kokoryczą się marnie skończyło, to jest z emocjami, ale osoby zainteresowane przeżyły.

Nawet tutaj na forum było to opisane:
http://rozanski.ch/forum/index.php?topic=3491.msg49081#msg49081

Możliwe, że naltrekson jest dobry, ale to nie jest bezpieczny lek na wszystko.

Wesoły Sen

• Gość
« Odpowiedź #89 dnia: Października 26, 2015, 18:33:30 »
Szczególnie dziękuję Wesołemu za spokojne, nie naładowane emocjami zwrócenie mi uwagi.

Akurat ten produkt musi produkować pod spółką córką jakiś wielki koncern farmaceutyczny, starczyło pieniedzy na filmy wideo z osobami promujacymi jak po tym specyfiku wyzdrowiały, starczyło pieniędzy na pozycjonowanie stron, takze kilku naukowców z tytułem doktora zdarzyło ten produkt pozachwalać. Bardzo dobrze że mniej lub bardziej świadomie takie kwestie sie porusza.

CCWS powoduje miedzy innymi letargie i depresję, nieswoiste zapalenie jelit, dusznosci i niemożność złapania oddechu, anoreksję, wymioty, biegunki, wysypki i zaczerwienienia skóry.

Przepraszać to nie masz Ewa za co bo nikt jeszcze nie zdążył tego wziąć ani kupić sugerując sie Twoim postem. Przepraszać i pod sąd to powinni iść ci co bez recepty sprzedają bardzo groźne dla zdrowia rzeczy i opłacaja jego cała cudowną dla zdrowia otoczkę marketingową włączając chorych, ekspertów i cudownie wyleczonych.
« Ostatnia zmiana: Października 26, 2015, 18:38:20 wysłana przez Wesoły Sen »