Autor Wątek: Serce  (Przeczytany 4310 razy)

Offline sERR

• Nowy
  • *
Serce
« dnia: Stycznia 10, 2011, 21:21:50 »
Witam,

Przepraszam, że moge sprawiac wrazenie ze zasmiecam forum, ale ciagle walcze z tym samym problemem.
Mam czesto uczucie strasznego zmeczenia, rozkojarzenia, braku koncetnracji. W skrocie - jakby mnie ktos obuchem po glowie walna.

Dzisiaj zwróciłem uwagę na swoje serce. Miałem robione EKG i echo, do niczego nei da sie przyczepic. Mimo to przykuło moją uwagę uczucie jakby ... osłabienia jakby wydobywajacego sie od serca. Juz wczesniej  zauwazylem na walenie serca, nawet po zaledwie lekko srednim wysilku. Czy to moze byc jakias niezauwazona niewydolnosc serca albo krazenia ?
Ew. jak moglbym sie wzmocnic ziołami ?

Freshbynature polecil mi jarzebine i glog juz

Offline halina1

• Dużo Pisze
Odp: Serce
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 10, 2011, 21:49:13 »
Sądzę, że to nie jest serce. Wszak badania na to wskazały.

To raczej znerwicowanie, brak równowagi hormonalnej, może tarczyca.
A popatrz na krople Bacha.

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 10, 2011, 22:38:56 »
Jeśli chodzi o głóg, to polecam świeży, prosto z krzaka - jeszcze czerwone resztki wiszą, przynajmniej u mnie. Są w smaku nieco mączyste, ale słodkie, trochę się pluje pestkami, ale to nie problem. Ja lubię je pogryzać, ptaki też. Chyba jarzębiny już nie ma na gałęziach, a to, co jest to się nadaje chyba tylko do użyźnienia trawy - są zupełnie sczerniałe od jesiennych grzybów.

A teraz zupełnie inne pytania: co lubisz robić? O czym marzysz? Co CHCESZ robić po maturze?

Pozdrowienia :-)

Offline duszajek

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 27, 2011, 08:39:18 »
Witam. Przebadaj się na Boreliozę i koinfekcje , Candide, i na pasożyty.  Serce często reaguje tak na toksyny. Zawsze  lepiej wykluczyć te sprawy zanim zaczniesz się leczyć na serce

Offline Alchemik

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 27, 2011, 15:43:50 »
Lub ewentualnie poszukaj problemu w swoim otoczeniu energetycznym. Może coś z otoczenie energię z Ciebie wysysa albo masz w domu coś, co ją blokuje. Przyjrzyj się swojej rodzinie, może gdzieś macie cieki wodne pod ziemią albo masz w pomieszczeniu rośliny dodatnio jonizujące.
Echo- i EKG... to pierwsze by coś wykazało.
Co do boreliozy itp. - można spróbować tu szukać, jak najbardziej.
Z mojej strony rada - posłuchaj siebie samego. Wiem że brzmi szamańsko itp. ale na dobrą sprawę to wszyscy praktykujący naturoterapeuci to zalecą ;) dawaj sobie czas na wypoczynek, zdrowy sen to podstawa sprawnego funkcjonowania. Cos o tym wiem. Wychodz do ludzi, kontaktuj z przyrodą. A jeżeli masz wrażenie niespokoju wewnętrznego - zaopatrz się w hematyt (sklep z kamieniami), kiedyś nosiłem obrączkę hematytową. W połaczeniu z relaksacją czyniło to dużo dobrego.

Pozdrawiam Alchemik
Wszystko, co jesteś w stanie zrobić, czyń to z całą swoją mocą. Nie jutro. Teraz.

Offline sERR

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: Lutego 07, 2011, 15:45:25 »
Hmm, a czy takie objawy jak słabość mięśni i ich drezenie (podczas napinania, nie zamoistne), brak sily oraz mocne bicie serca (walenie) przy prawidlowych wynikach badan moga byc objawem bytowania jakiegos pasozyta albo infekcji ?
Pozdrawiam :)

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #6 dnia: Lutego 07, 2011, 22:13:17 »
Drżenie napiętych mięśni jest dość normalne - tak funkcjonują na przykład dreszcze.

Akurat czytałam artykuł, w którym napisano, że podobne objawy u młodych mężczyzn mogą być wynikiem niedoboru testosteronu.
Od testosteronu są tu lepsi fachowcy, niż ja, dlatego zostawiam sprawę dla nich. Pewnie pojawią się płatki owsiane w diecie.
Smacznego :-)