Autor Wątek: Mieszanie ziół  (Przeczytany 3359 razy)

Offline jacek32

• Nowy
  • *
Mieszanie ziół
« dnia: Marzec 27, 2015, 20:22:16 »
Witam, od roku mam zdiagnozowaną boreliozę. Obecnie jestem w trakcie drugiej kuracji antybiotykowej, ponieważ mój stan zdrowia się cały czas pogarsza. Wiadomo, że borelioza atakuje różne narządy w organiźmie. W moim przypadku głównie stawy oraz kręgosłup. Od dwóch tygodni pije czystek regularnie (raz dziennie). Jednakże przeczytałem, że jest jeszcze kilka ziół wspomagających leczenie boreliozy. Mnie dodatkowo zaintersowały:
1)Rdest japoński
2)szczeć pospolita
3)Andrographis paniculata.
 W związku z tym mam pytania:
Czy mogę wykonać z wyżej wymienionych ziół zrobić mieszankę w proporcji 1:1,aby pić taki napar raz dziennie?
 Czy te zioła się wykluczają?
Czy to prawda ze czystek należy odstawić po miesiącu stoswania ze względu na utratę właściwości leczniczych?

Offline Renia

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
Odp: Mieszanie ziół
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 28, 2015, 09:42:03 »
Czystek w leczeniu boreliozy, to raczej tylko marketing. Radzę Ci przemyśleć jak chcesz się leczyć - antybiotyki czy zioła. Te trzy rośliny z pewnością nie wyleczą Cię. Jak chcesz się wykaraskać z choroby i postawić na zioła, to musisz stosować ich bardzo dużo. Jest tu kilka wątków o leczeniu boreliozy, poczytaj. Mi antybiotyki nie pomagały, dzięki ziołom borelioza, to tylko koszmarna przeszłość.
Jeżeli zdecydujesz się na zioła, to pamiętaj, nawet przez kilka miesięcy możesz nie czuć spektakularnej poprawy, ale jak będziesz wytrwały, to w końcu nastąpi. Ze szczeci wolałabym zrobić nalewkę. Andrographis brałam w kapsułkach - Buhner podaje, że jest bardzo gorzki. Przeczytaj co napisał Gospodarz http://rozanski.li/?p=3441
Odnośnie tych kilku ziół, to spójrz ile tu jest wymienionych http://rozanski.ch/forum/index.php?topic=1990.0 i to naprawdę tylko cześć tego co można stosować.
,,Nie ten przyjaciel, kto współczuje, a ten kto pomaga." Thomas Fuller

Offline jacek32

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 28, 2015, 22:08:07 »
Szczerze to wolałbym postawić na zioła dlatego zapisałem się na forum. Jeśli nie jest to tajemnicą to jakie zioła stosowałaś w leczeniu boreliozy? Czytałem kilka artkułów odnośnie stosowania ziółi napotkałem sprzeczne informacje np. odnośnie stosowania czystka.

Offline Renia

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 29, 2015, 08:46:16 »
Nie jest tajemnicą, właściwie prawie wszystko co napisane jest w wątku, do którego podałam Ci linka i grzyby lecznicze https://fitoterapeuta.wordpress.com/category/grzyby-lecznicze/, do tego dużo przypraw (kurkuma, pieprz kolorowy, pieprz syczuański, kolendra, kminek, majeranek, gorczyca), kwasy (bursztynowy, galusowy, kaprylowy), witaminy.
« Ostatnia zmiana: Marzec 29, 2015, 09:00:00 wysłana przez Renia »

Offline Renia

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 29, 2015, 13:17:55 »