Autor Wątek: Alergia na kurz  (Przeczytany 2007 razy)

Offline alcia1907

• Więcej Pisze
Alergia na kurz
« dnia: Czerwiec 06, 2016, 23:41:20 »
nie wiem gdzie to wstawić a wierzę w Basię że odp.miejsce znaldzie - a więc - PILNIE POTRZEBUJĘ PORADY  to zdjęcie poniżej to efekt kontaktu mojej przyjaciółki z - kurzem - raz jest tak jak na zdjęciu albo jak podpowiada - gorzej - próbowała to zlikwidować wrotyczem, glistnikiem, piołunem, czosnkiem, srebrem koloidalnym, wodą utlenioną itd... okazjonalnie zahaczyła o sterydy / elocom,chińska maść 999 - i tylko 999 łagodzi wypryski. Proszę w jej imieniu i podpowiedzi. [Pozdr.

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Dużo Pisze
Odp: Alergia na kurz
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 07, 2016, 14:55:39 »
Zdjęcie się nie załadowało chyba, a przynajmniej ja go nie widzę u siebie.

W skrócie: po mydło do Stukam Kopytkami, bo to pod płotem, trzeba narobić wyciągów olejowych na wiązówce, pokrzywie, żywokoście i jaskółczym zielu. Dodatkowo pić napary z kwiatów krwawnika, trędownik, fiołek trójbarwny i wszystko, co się nawinie z grupy ziół czyszczących krew.
Do kąpieli wywary z jakiegokolwiek ostu, wrotycza, przymiotna, siana, słomy owsianej.
Po kąpieli należy spróbować, co się stanie, jeśli na skórze rozsmaruje się rozwodnioną serwatkę, może z dodatkiem jakiegoś oleju. Chodzi o bakterie na skórze.

Do wewnątrz jeszcze paranoidalnie, wiele razy dziennie, między posiłkami probiotyki lub domowe, niepasteryzowane kiszonki, no i kit na jelita, bo po tym wszystkim tam pewnie jest masakra.

Pozdrowienia :-)
Basia

Offline adampupka

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
Odp: Alergia na kurz
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 07, 2016, 15:28:48 »
a doraźnie zanim się pozdobywa co potrzeba warto potraktować okładami z aptecznego azulanu.

A.
:-)