Autor Wątek: Recenzujemy produkt: Maść Niedźwiedzia.  (Przeczytany 2155 razy)

Offline janek

• Dużo Pisze
Recenzujemy produkt: Maść Niedźwiedzia.
« dnia: Czerwiec 26, 2015, 09:42:00 »
Nie wiem czy w tym dziale ale na pewno Basia przestawi do właściwego.

W świątyni dumania mam stos gazet i ostatnio jakoś szczęście, że zawsze natknę się na reklamę produktu: maść niedźwiedzia, zastosowanie wszechstronne ale głównie niby rozgrzewa, na zdjęciu, na 1 stronie opakowania jest skład, przepisuję:
kamfora, mięta pieprzowa, kozłek lekarskie, eukaliptus, korzeń żeń-szenia, latorośl winna, kwiat rumianku, melisa, krwawnik pospolity, jemioła pospolita, koper włoski, chmiel zwyczajny, olejek z golterii rozesłanej.

Tak zacząłem się zastanawiać nad składem, na początek pod kątem rozgrzewania - dla mnie takie działanie może mieć jedynie kamfora. Jednak nie rozumiem, że zaraz obok niej wymieniono miętę która dla mnie ma działanie chłodzące.

Przyglądam się dalej zdjęciu opakowania - są zaznaczone mięśnie i stawy, wracam do składu i na to widzę jedynie olejek z golterii rozesłanej. Wiem ,że jest drogi więc nie może go być wiele.

I tak się zastanawiam - czy ja jestem czepialski czy też może ten preparat ma niewielką wartość o a jego wartości stanowi jedynie siła marketingu i reklamy.
A może inni dopatrzą się jednak odpowiednich składników właściwych do tych reklamowanych właściwości.

Może tak zaczniemy cykl recenzji różnych produktów ziołowych?

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
Odp: Recenzujemy produkt: Maść Niedźwiedzia.
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 03, 2015, 14:21:24 »
Skład jest dość rozsądny, pewnie wiele zależy od proporcji i nośnika, ale co to ma wspólnego z niedźwiedziem? ;-)

Zostaje sprawdzić na jakimś właścicielu strzykających i łupiących stawów.

Pozdrowienia :-)