Autor Wątek: Zajęcia (07-08.02.15 r.)-Noclegi w Międzyborowie  (Przeczytany 3655 razy)

Offline Alinge

• Więcej Pisze
Zajęcia (07-08.02.15 r.)-Noclegi w Międzyborowie
« dnia: Lutego 01, 2015, 03:11:25 »
Jak wyżej - rozpoczynają się pierwsze zajęcia nowego zawodu:  Zielarz - Fitorerapeuta,
kto z Was jedzie i myśli nocować w Międzyborowie ? Pytam,  bo może trzeba by było coś zacząć rezerwować prawda ?

Noclegi zawsze były uzgadniane na ul. Jaktorowskiej ...ale mnie ogarnia małe zimowe lenistwo i zastanawiam się czy jest jakieś warte uwagi ( również i ceny) spanie w pobliżu naszego miejsca nabywania wiedzy ?

Ostatecznie pozostanie rzecz jasna ul.  Jaktorowska, z nawet dobrymi warunkami pod każdym względem, ale minusem jest odległość :-)

:-)

Pozdrawiam :-))))) :-)

Offline Alinge

• Więcej Pisze
Odp: Zajęcia (07-08.02.15 r.)-Noclegi w Międzyborowie
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 01, 2015, 15:39:01 »
Mała podpowiedź dla osób które są,  lub mogą być zarejestrowane jako osoby bezrobotne w PUP:

-  istnieje możliwość skorzystania z opcji "Przekwalifikowania zawodowego" na Zielarz - fitoterapeuta,   oznacza to,  że osoba chętna zgłasza w swoim PUP  chęć takiego przekwalifikowania, wypełnia kilka dokumentów w których w jednym z pkt. bardzo ważnym aspektem jest poinformowanie PUP o tym co zamierza się zrobić po odbyciu takiego szkolenia, stąd należy w dokumentach napisać,  iż "po szkoleniu zamierza się otworzyć własną działalność gospodarczą"  lub jeśli osoba ma taką możliwość, przedstawić oświadczenie przyszłego pracodawcy o zatrudnieniu takiej osoby.

Dokumentacja o przekwalifikowanie zawodowe nie jest trudna do wypełnienia ( z witryny lokalnego PUP należy pobrać wniosek o "indywidualne szkolenie",  również nie trzeba mieć doświadczenia zawodowego, ale z uwagi na różne opcje kwalifikowania osób w  lokalnych PUP-y,  warto uprawdopodobnić potrzebę "przekwalifikowania"   np. ten zawód to faktycznie "moja" pasja życiowa,  itp. itd. ( lecz za wiele wody nie lejcie, tylko rzeczowo) :-)

Jak ktoś potrzebuje pomocy w podpowiedzi to mogę coś doradzić :-) i absolutnie proszę mojej porady nie brać jako agitację na szkolenie dla organizatorów :-)  Piszę zupełnie nie zobowiązująco :-)

Uczestniczyć będą na pewno 4 osoby tu piszące.... no to co ? :-)  kto jeszcze  jedzie ? :-)

Offline Alinge

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 01, 2015, 22:13:03 »
 ;) ;) ;) ale się rozpisałam :-)

Dopytywałam P. Tomka z ESPZ odnośnie godziny rozpoczęcia i taką oto dostałam odpowiedź:

" Zajęcia w sobotę 07.02.15 r.  od 10 do 18, w niedziele 08.02.15 r.  od 9 do 16, ale na pewno w sobotę potrwają dłużej, a w niedziele krócej, jak zwykle. Myślę, ze w sobotę będą do 19, a w niedziele do 15, a jak bez przerw to może nawet krócej. To ma być 15 godzin lekcyjnych "

Pozdrawiam
A.

Offline janek

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #3 dnia: Lutego 03, 2015, 14:38:21 »
Alinge.
Chciałem podziękować za wrzucenie info o kursie.
Zupełnie bym zapomniał.
Na cały kurs raczej się nie wybiorę, ale kto wie, w każdym razie na spotkanie z dr Różańskim myślę , że warto.
Zadzwoniłem, odebrała "pani Tomkowa", spytałem czy jest ew.możliwość korzystania z pojedyńczego szkolenia.
Po dłuższych deliberacjach pani potwierdziła taką możliwość.
Koszt 500 zł.

Offline Alinge

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #4 dnia: Lutego 03, 2015, 19:43:34 »
To super Janku !  to co...dla Ciebie też nocleg na ul. Jaktorowskiej 37 ?   
Podaj tylko czy z piątku nocleg czy z soboty ok ?

Pozdrawiam :-)

Offline janek

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #5 dnia: Lutego 04, 2015, 12:07:00 »
Tak, tak, jak najbardziej, na 97% będę.
Tylko w sobotę.

Mam pytanie.
Czy na kurs wybiera się ktoś ze Śląska, moglibyśmy pojechać wspólnie bo zawsze taniej.
Ja jadę zawsze w sobotę rano.

Offline janek

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #6 dnia: Lutego 06, 2015, 14:26:53 »
Czy naprawdę nikt ze Śląska nie jedzie na kurs?
Zapewniam, że nie gryzę.

Offline Alinge

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #7 dnia: Lutego 06, 2015, 15:28:39 »
Czy naprawdę nikt ze Śląska nie jedzie na kurs?
Zapewniam, że nie gryzę.

Pozdrawiam z Polskiego Busa :-)

Z tego co wiem,  to z Twoich okolic jedzie Bożenka ( Duski koleżanka) i jeszcze jedna dziewczyna. Jednakże one tę wiadomość zostawiły na facebook. Mogę spróbować przekazać im informację od Ciebie ok ?   Lecz nie wiem czy będzie odzew.

Pozdrawiam
Ania

Offline janek

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #8 dnia: Lutego 06, 2015, 18:00:28 »
Hurra.
Pojadę z Bożeną.
Do jutra.