Autor Wątek: Mój sklep www z ziołami, żywnością, kosmetykami  (Przeczytany 6831 razy)

Offline tomczan

• Więcej Pisze
Mój sklep www z ziołami, żywnością, kosmetykami
« dnia: Lipca 24, 2014, 23:14:53 »
Witam,

Udało mi się w końcu uruchomić stronę internetową:
http://www.biostrefa.pl/

Jak pewnie szybko zauważycie, cześć produktów nie ma jeszcze zdjęć i opisów, na dniach powinny się już pojawić. Z części asortymentu sam nie jestem zadowolony, no ale klient rządzi, na razie staram się dostosować do upodobań innych, priorytetem jest uzyskanie płynności finansowej, potem będę wybrzydzał wybierając asortyment :D Przez pierwsze miesiące mam zamiar zwiększać asortyment. Robię też kurs z towaroznawstwa zielarskiego, oczywiście ten z wykładami naszego Gospodarza :)  co pozwoli mi znacznie zwiększyć asortyment ziół i produktów medycznych w przyszłości.

Standardowo proszę o jakieś krytyczne uwagi :) odnośnie asortymentu, wyglądu strony :) Porady mile widziane :)

Pozdrawiam
Polecam:http://www.biostrefa.pl/ żywność, zioła, kosmetyki :)

Offline tomczan

• Więcej Pisze
Odp: Mój sklep www z ziołami, żywnością, kosmetykami
« Odpowiedź #1 dnia: Listopada 17, 2014, 21:24:42 »
Asortyment się rozrasta, z tego co klienci mówią, to nie byli jeszcze w tak tanim sklepie (stacjonarnym zaznaczam) :) niestety szału nie ma i nie mogę jeszcze negocjować najlepszych rabatów bo mam za małe obroty, a tym samym małe zamówienia robię. może się to kiedyś zmieni, to będziecie mieli dostęp do najtańszego miejsca w sieci ;)

Ale jak czegoś sami nie nazbieracie, nie zrobicie, bądź będziecie po prostu coś potrzebować z takiego asortymentu, to piszcie pw z linkami do produktów i w jakiej cenie byście chcieli kupić, jak nie jest to cena równa, bądź niższa niż sam kupuję to się dogadamy :)
Promocja :) ale tylko dla przyjaciół z forum :)

Kuriera teraz jakoś mam 15 zł do 30kg uwagi co do asortymentu ciągle mile widziane :)

no to by było na tyle :D

Offline tomczan

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 10, 2014, 23:05:54 »
Zmieniłem, bo te kupony trochę kłopotliwe:

Świąteczna promocja!!! -10% dla wszystkich, którzy zrobią zakupy za pośrednictwem naszej strony internetowej! Rabat nalicza się automatycznie w koszyku przy finalizacji zamówienia :)
« Ostatnia zmiana: Grudnia 12, 2014, 23:13:42 wysłana przez tomczan »

Offline docent

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
  • jesteśmy tu oboje, ja śpię a Ty się śnisz
« Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 11, 2014, 10:20:43 »
faktycznie tanio  :)

Offline książkowy

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 11, 2014, 19:50:32 »
Dziękuję za podlinkowywanie artykułów na moim blogu. Mam nadzieję, że opisane właściwości prozdrowotne ''napędziły'' nowych klientów :D. Powodzenia!

Offline tomczan

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 12, 2014, 23:18:51 »
Dziękuję za podlinkowywanie artykułów na moim blogu. Mam nadzieję, że opisane właściwości prozdrowotne ''napędziły'' nowych klientów :D. Powodzenia!
Chyba odstraszyły :D bo sie tak dziwnie złożyło ze od tamtego czasu nikt rooibosa nie kupił ;) ale pewnie przypadek :) a blog fajny ostatnio robiłem pizze z Twojego przepisu, bardzo smaczna :D pewnie nie raz jeszcze będę polecał komuś, czy tez wrzucę na stronie swojej :D

Offline lanatural

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 13, 2014, 10:43:52 »
Fajny sklepik, życzę powodzenia!

Offline agnieszka

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 16, 2014, 15:28:43 »
Sklepik fajny, zrobiłam już pierwsze zamówienie I wszystkie pięknie dotarło.

Offline książkowy

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 19, 2014, 19:07:45 »
Masz może w ofercie cały korzeń (niesproszkowany) żeń-szenia?

Offline tomczan

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 19, 2014, 20:20:07 »
Masz może w ofercie cały korzeń (niesproszkowany) żeń-szenia?

Mam żeń-szenia syberyjskiego na wagę :) http://rozanski.li/?p=386 ile kg potrzebujesz ? ;)

Offline natalia200

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: Lutego 06, 2015, 12:34:12 »
Masz może składniki do tej mieszanki:

suszone owoce niepokalanka pospolitego
kwiat koniczyny czerwonej
korzeń pochrzynu włochatego (Discorea villosa)
korę kaliny koralowej
skrzyp polny
liście maliny właściwej
serdecznik pospolity?

Nie mogę znaleźć suszonych owoców niepokalanka pospolitego i pochrzynu włochatego.

Offline tomczan

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #11 dnia: Lutego 06, 2015, 19:11:25 »
Nie mogę znaleźć suszonych owoców niepokalanka pospolitego i pochrzynu włochatego.
mało popularne, ale ściągnąć się da

Offline gumppek

• Kłam­stwo nie sta­je się prawdą tyl­ko dla­tego, że wie­rzy w nie więcej osób.
  • Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #12 dnia: Lutego 06, 2015, 19:31:00 »
Nie są to najlepiej sprzedające się zioła. Jakbyś nie miał kory kaliny a chciałoby Ci się pakować to ja mogę nazbierać i to takiej że takiej nie kupisz :) Ale to ostateczność. Sklep pierwszy raz widziałem i już jest jako tako. Będę wysyłał do Ciebie chorych co mają problem z sokiem z czarnego bzu. Cena jest dobra ale firmy nie znam. Zresztą chyba żadnej nie znam :) nie znam Łowicz bo sam go piję. Na pewno nie ma grzybów. Ale tu nie chodzi o takie grzyby jakie można kupić u wszystkich ucho bzowe, szmaciak gałęzisty, soplówka, kurka /możesz nie dać wiary ale w niej są polisacharydy które niszczą cysty tasiemca o nim samy nie wspominając./. Tego nie potrafi żaden preparat. Mam kilka ruskich książek o grzybach i to oni to zauważyli. No i jak to ruscy od razu zrobili z kurek nalewkę. Ale kurka działa tylko świeża lub suszona naturalnie. Temperatura suszenia nie może przekroczyć 40 stopni. To dla tego wszelkie marynaty czy robienie z kurek sosów niszczy tę jej właściwość. Poczytaj bloga Janka Oruby. Jakbyś chciał mieć na prawdę tanio czagę to dam Ci namiar do gościa który ma taki sam sklep jak Ty ale sam zbiera /no może nie tylko sam ale z innymi min w Bieszczadach choć sklep jest gdzieś na górze polski. Ja mu już pisałem o grzybach ale mu przypomnę. W końcu jak gdzieś rośnie szmaciak to można go nazbierać szybciutko. To samo dotyczy hubiaka czy białoporka. Sklepów takich jak Twój trochę jest ale takich gdzie są grzyby lecznicze nie ma /ktoś tam sprzedaje ale b. drogo i to prepraty/. Pogadaj z Basią bo czego ty masz nie skorzystać z ruchu jaki jest na tym forum. Taki zaleszczotek /dawniej przed zmianą płci w nicku płaszczoobrosła/ robi to na potęgę.
Góral­ska teoria poz­na­nia mówi, że są trzy praw­dy: Świen­ta prow­da, Tyż prow­da i Gówno prowda.
Józef Stanisław Tischner

Offline tomczan

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #13 dnia: Lutego 07, 2015, 19:01:35 »
Jakbyś nie miał kory kaliny a chciałoby Ci się pakować to ja mogę nazbierać i to takiej że takiej nie kupisz :)
jak by to było takie proste  :-\  kwestie prawne trzeba by było ogarnąć. Choć i zapotrzebowanie na razie jest małe.

Jakbyś chciał mieć na prawdę tanio czagę to dam Ci namiar do gościa który ma taki sam sklep jak Ty ale sam zbiera /no może nie tylko sam ale z innymi min w Bieszczadach choć sklep jest gdzieś na górze polski. Ja mu już pisałem o grzybach ale mu przypomnę.

Kontakt się przyda, możesz mi wysłać na pw, jak się ogarnę z bieżącymi sprawami to może coś podziałam w tym kierunku. Marzy mi się w przyszłości sklep z naprawdę szerokim asortymentem zielarskim, to by trzeba było zrobić we współpracy z doświadczonymi zbieraczami :D
no i kwestie prawne wydaja sie być straszne, w każdym bądź razie będę nad tym myślał.

Dzięki za rady :) tylko o czym tu mam z Basią gadać? reklamie w formie baneru? forum mogło by stracić na swojej wierzytelności. Bo jak już ktoś coś pisze co na co pomaga, a obok są jakieś reklamy to sam na takie rzeczy krzywo patrzę :)