Mieszać można, tylko suplement magnezowy musi być osobno, by się nie zblokował z mleczanem wapnia. Sprawa testowana na chyba już 10 osobach w bardzo różnym wieku w nieco różnych wariantach w zależności od tego, czego akurat nie miałam w części "spożywczo-przyprawowej".
Stałymi elementami był kwas walerianowy (kiedyś kupiłam litra), Mentoval, Laktuloza, Balsam Szostakowskiego, olej lniany, olej rokitnikowy, kurkuma, ostropest, lukrecja, papryka, ziele angielskie, mleczan wapnia.
Ostatnio słoik z taką masą wylądował u osoby z zespołem Crohna, jako powikłaniem po ciężkich pigułach normalnie przeciwrakowych z powodu zesztywniającego zapalenia kręgosłupa. Po 3-4 godzinach od łyknięcia łyżeczki miksu nie było ciągle żadnych negatywnych reakcji, co już i tak dużo znaczy, bo ten człowiek ma bóle częste i intensywne, niezależne od ewentualnie łykniętego naszego miksu.
Kwasów innych niż tłuszczowe nie stosowałam. Ponieważ są te, o których pisałeś są -bójcze, to raczej nie należy ich mieszać z podłożem dla bakterii lub dawać niewielkie ilości.
Pozdrowienia :-)