Autor Wątek: Miażdżyca kończyn dolnych  (Przeczytany 5158 razy)

Offline Neil

• Nowy
  • *
Miażdżyca kończyn dolnych
« dnia: Stycznia 11, 2015, 07:18:06 »
Witam wszystkich serdecznie.
Bardzo proszę o pomoc, jakich ziół mogę użyć przy miażdżycy kończyn dolnych.
Mąż jest osobą bardzo schorowaną (od 6 lat walczymy z rakiem) niestety powikłania po chemio i radioterapii wciąż dają znać o sobie, serce jest w złym stanie, przeszedł dwa zawały, ma wstawione cztery stenty, tętniak na aorcie brzusznej, cukrzyca itd. jest tego jeszcze więcej, ale w tym momencie muszę zająć się jego żyłami. Prawa noga jest opuchnięta, smaruję wyciągiem z kasztana, olejem żywokostowym, moczę w pokrzywie. Do picia również podaję całą gamę mieszanek ziołowych, może ktoś ma jakiś pomysł co jeszcze mogę użyć.
Z góry dziękuję za każdą podpowiedź.

Wesoły Sen

• Gość
Odp: Miażdżyca kończyn dolnych
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 11, 2015, 10:40:49 »
Dzika róża, karczoch, głóg, meshashringi

Karczocha nawet nie próbuj do picia kupować tylko tabletki z wyciągiem to jest tak paskudne zioło w smaku że szkoda słów.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 11, 2015, 11:33:42 wysłana przez Wesoły Sen »

Klara

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 11, 2015, 11:30:54 »
A jak tu karczoch zadziała? :)

Wesoły Sen

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 11, 2015, 11:38:08 »
Działa oczyszczająco na żyły, usuwa wszelkie złogi tłuszczu czyli blaszki miażdżycowej. Dzika róża usunie złogi wapniowe. Głóg rozszeży naczynia krwionośne obniżając ryzyko np. zawału. Meshashringi pomoże unormować cukier.

Klara

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 11, 2015, 12:29:26 »
A jak tu karczoch zadziała? :)
Działa oczyszczająco na żyły, usuwa wszelkie złogi tłuszczu czyli blaszki miażdżycowej. Dzika róża usunie złogi wapniowe. Głóg rozszeży naczynia krwionośne obniżając ryzyko np. zawału. Meshashringi pomoże unormować cukier.
Dzięki. :)

Offline Neil

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 11, 2015, 13:02:40 »

Karczocha nawet nie próbuj do picia kupować tylko tabletki z wyciągiem to jest tak paskudne zioło w smaku że szkoda słów.

Dziękuję bardzo za podpowiedź. 

Offline werbena

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 23, 2017, 11:12:34 »
KLAWITERAPIA

"..........w 15-20 minut likwidujecie blaszki miażdżycowe w naczyniach"....(min. 44.45)....nie potrzeba bajpasow i żadnych innych stentow itp..."

https://www.youtube.com/watch?v=h_2h00PrVcY

P.S.
Komentującym zwracam uwagę, że to mówi WYNALAZCA metody i  PRAKTYK, czyli nie na zasadzie "wydaje mi się" coś tam....
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 23, 2017, 12:38:45 wysłana przez werbena »

Offline zielarz polski

• Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 23, 2017, 12:28:40 »
Metodę kojarzę jedynie jako wspomagającą w urazach ruchu - znam osoby (w tym trenujące), które ją z powodzeniem stosowały.
I wydaje mi się mało prawdopodobne, by można było wyleczyć zaawansowana miażdżycę w kilkanaście minut.
Żona kolegi mieszkającego w Szwajcarii, korzystała z zabiegów akupunktury, jako wspomagających w miażdżycy kończyn dolnych. Nie pamiętam (dopytam i napiszę) ale miała serię 12- lub 20 zabiegów. Efekty pozytywne. Oczywiście dodatkowo dieta, jakieś ichnie nalewki. 
Dlatego likwidacja blaszek miażdżycowych w kwadrans (i to dających wskazanie do stentów) nie wydaje mi się możliwa.