General Category > Nasze przetwory ziołowe i nie tylko
Wigilii czar
(1/1)
freshbynature:
Witam
Czy dodajecie zioła do wigilijnych potraw w celu uzyskania niezapomnianej nuty? jesli tak to jakich?Ja do sledzików i marynaty w jakiej pływaja dodaje szczyptę kozieradki i tymianku... Heh , jeszcze kilka dni....
halina1:
Ja piekę rybę w ziołach, konkretnie w macierzance.
A z kurek robię uszka do barszczu, ale to już nie zioła...
Kompot z suszonych jabłek zaprawiam suszonym czarnym bzem i cynamonem.
A do śledzi mówisz, ze trochę kozieradki? Hmm.. może spróbuję.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie.
Życzę spokojnych świat i owocnych spotkań z ziołami w roku przyszłym.
halina
Basia:
Do farszu pierogów z kapustą i grzybami dałam bazylię, majeranek, lebiodkę (oregano), koperek, cebulę, czosnek, szczypior, macierzankę, paprykę, pieprz, kminek, kozieradkę... Jest tego dużo różnego i pierwsze testy gotowych pierogów wykazały poważne zagrożenie otyłością ;-))
Uff... to będzie walka :-))))
Wesołych Świąt :-)
Alchemik:
Co do świąt... na targowiskach można iść ze słoikiem i nazbierać owoców jemioły :D ludziom zwykle one nie potrzebne, to oberwą i już jest, hihi - rzecz jasna tak mi tylko przemknęło przez myśl.
Alchemik
Nawigacja
Idź do wersji pełnej