A ile lat ma ta "suszona" żurawina ? i jak ją suszą czy może odsączają albo coś wyciągają ?
a co z pozostałościami po ekstrakcji do modnych tabletek?
Jak myślisz ? Kapitał daje to trzodzie chlewnej?
człowiek zje wszystko .
Duraczenie pogłowia trwa -
Podobnie mamy np z zarodkami pszenicy (odpad przy produkcji mąki) czy otrębami .
Strategia jest taka .
Plony żurawiny z importu (głównie Chile) jest kontrolowana przez kilku ludzi - zorganizowali farmy szlaki przetwórstwa ,dystrybucji, reklamy . to co widzisz na filmikach o żurawinie z chameryki to ściema - tam kosztuje na polu więcej niż na straganie w Polsce ,ale ciemny lud łyka wszystko tak jak łososia po 30 zeta a tymczasem dziki łosoś z kutra na Alasce kosztuje ponad 6 dolców

i Jak myślisz ?
Ile w naszym nieszczęśliwym kraju musiałby kosztować filet ?
No ale - każdy ma swoje zdanie w demokracji liberalnej