Autor Wątek: generator srebra koloidalnego - jak zrobić samemu.  (Przeczytany 52053 razy)

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
Odp: generator srebra koloidalnego - jak zrobić samemu.
« Odpowiedź #30 dnia: Marca 13, 2016, 09:25:34 »
Niestety, ten tekst trzeba traktować z przymrużeniem oka. Nawet sam autor potwierdza, że wiele jego twierdzeń nie jest aktualanych.
Zaczyna się od stwierdzenia:
"Srebrem koloidalnym (SK) zainteresowałem się gdy zdałem sobie sprawę z jego roli jako alternatywnego systemu immunologicznego w czasie Black Boxowania".

Srebro, nie ważne jak koloidalne czy -bójcze NIE jest systemem immunologicznym KROPKA

Ten Black Box to pewnie zapper, takie odniosłam wrażenie, ale może autor miał coś innego na myśli.

Farmakopealne srebro koloidalne otrzymuje się przez obróbkę azotanu srebra. Naniesione na jakiś podkład białkowy daje kolargol (nie mylić z misiem)
https://pl.wikipedia.org/wiki/Kolargol

Pozdrowienia :-)

Offline Luu

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #31 dnia: Lutego 08, 2021, 12:12:50 »
Witam, odkąd poznałam działanie srebra koloidalnego, stosuję z powodzeniem przy katarach (spray do nosa), kaszlach (do gardła) i odkażania skóry (gronkowiec). Kiedy zaczęłam kupować takie srebro wiele lat temu, w opisie użytkowania była opcja wewnętrznie i zewnętrznie. Po paru latach zmieniono jedynie na zewnętrzne. Ale to chyba nie tylko srebra dotyczy, bo podobnie jest z żywokostem czy wrotyczem :) Ostatnio zakupiłam buteleczkę i płyn miał kolor lekko żółtawy... czyżby był stary? Pozdrawiam!

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #32 dnia: Lutego 24, 2021, 10:27:21 »
Raczej to są resztki nieprzereagowanego siarczanu żelaza i cytrynianu trójsodowego używanego do strącenia srebra z AgNO3. To nie jest problem, na odwrót, raczej to daje nadzieję, że rzeczywiście tam jest zawieszone srebro koloidalne.

Offline Luu

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #33 dnia: Marca 03, 2021, 09:24:02 »
Raczej to są resztki nieprzereagowanego siarczanu żelaza i cytrynianu trójsodowego używanego do strącenia srebra z AgNO3. To nie jest problem, na odwrót, raczej to daje nadzieję, że rzeczywiście tam jest zawieszone srebro koloidalne.

A jednak :) W dzisiejszym świecie, coś prawdziwego, dobrego, skutecznego.... szaleństwo :) Wielkie dzięki za odpowiedź! Pozdrawiam serdecznie :)