Autor Wątek: Marihuana medyczna  (Przeczytany 29472 razy)

Offline ewula K

• Dużo Pisze
Odp: Marihuana medyczna
« Odpowiedź #30 dnia: Marca 10, 2015, 20:05:16 »
Pierwszy wyłom w "murze" dokonał się.
Ciekawe ile wody upłynie , nim doczekają się chorzy na raka:
http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/w-centrum-zdrowia-dziecka-dzieci-z-padaczka-lecza-marihuana,522731.html

Offline AD

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #31 dnia: Marca 13, 2015, 13:45:12 »
http://m.tokfm.pl/Tokfm/1,110218,17551771.html. Duży artykuł/wywiad o dziecku,które leczone jest marihuaną.

Offline Stella

• Nowy
  • *

Offline Przemyslawamsterdam

• Zielony Rolnik
  • Nowy
  • *
  • Ja tylko sadze .........
« Odpowiedź #33 dnia: Kwietnia 02, 2015, 10:10:00 »
Ten sklep z legalna marihuana to pic na wode, ktos na bazie popularnosci medialnej medycznej marihuany postanowil otworzyc sobie sklepik z cbd żerując na ludzkiej nieswiadomosci i nieznajomosci tematu.

W tym sklepie nie sprzedaja produktow na bazie medycznej marihuany tylko na bazie legalnej konopi siewnej, nie dajcie sie oszukac.

Powiem wam w tajemnicy ze powstaje nowy portal na temat medycznej marihuany pod adresem www.medycznyolej.org tylko nikomu nie mowcie bo oficjalna premiera dopiero za 3 miesiace.

Offline ewula K

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #34 dnia: Września 10, 2015, 13:05:06 »
"Biurokracja kontra życie dziecka":
https://www.youtube.com/watch?v=MXAKLJ-KKh8

Offline Moc jest w Tobie!

• Dużo Pisze

Offline Alinge

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #36 dnia: Listopada 05, 2015, 20:29:18 »
Cannabis House -10 lat legalnego palenia w Polsce. Rusza eksperyment naukowy.

Niestety mam ważną  informację co do powyższego linku, a mianowicie nasi grupowicze zostali ostrzeżeni, by tam nie wpłacać żadnych pieniędzy,  ani nie podawać żadnych swoich danych osobowych.

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #37 dnia: Listopada 05, 2015, 20:33:30 »
Dlaczego? Kto ostrzega?

Offline Alinge

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #38 dnia: Listopada 06, 2015, 07:45:42 »
Dlaczego? Kto ostrzega?

Ostrzeżenie wyszło od osób, które znają "pomysłodawców" - na grupach  FB dot. tematyki marihuany, admini  od długiego czasu usuwają  "reklamy" tego artykułu.

(od Basi: ja tylko porawiłam format)
« Ostatnia zmiana: Listopada 19, 2015, 13:58:06 wysłana przez Basia »

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #39 dnia: Listopada 19, 2015, 13:04:16 »
Łatwo o sabotaż takiej akcji przez tych, którym zależy na utrzymaniu stanu obecnego. Ktoś, coś, kogoś... Zero konkretów.

Offline ewula K

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #40 dnia: Listopada 20, 2015, 11:52:42 »
Biurokracja kontra życie i zdrowie dziecka:
https://www.youtube.com/watch?v=meK_kr9stlc

Offline Alinge

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #41 dnia: Listopada 20, 2015, 12:44:44 »

Moc, również bardzo łatwo dać się pięknym słowom uwieść.  Jak najdalej jestem od składania fałszywych oskarżeń. Pozwoliłam sobie na napisanie takiej oceny, gdy z tematem cannabisowy, jestem związana na co dzień. Uważam, że jeśli wiem,  iż zjawisko może być niebezpieczne dla ludzi poszukujących wsparcia, lub osoby promujące pomysł,  wywodzą się ze środowiska o negatywnej opinii, to dla dobra innych, przestrzegę przed tym, że to co pięknie z wierzchu się świeci,  ma zupełnie inny środek.
Ziarno  niepewności zasiałam, więc każdy o zdrowych zmysłach,  powinien oddzielić ziarna od plew, i za nim przekaże swoje pieniądze, niech drąży temat. 

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #42 dnia: Listopada 20, 2015, 13:27:24 »
Jeżeli nie podajesz konkretów (lub inni, przestrzegający przed akcją) to lepiej milczeć, bo być może niepotrzebnie wzbudzasz wątpliwości. Każdy i tak będzie musiał odsiać ziarno samodzielnie (jeśli potrafi), więc po co go ukierunkowywać? Niepoparte niczym twierdzenia działają jak presupozycja. Na przykład:

na grupach  FB dot. tematyki marihuany, admini  od długiego czasu usuwają  "reklamy" tego artykułu.

Tu jest ukryta sugestia, że dzieje się to na wszystkich grupach związanych z tematyką marihuany, a tak na pewno nie jest. Powinnaś raczej napisać "na znanych mi grupach". Ponadto, automatycznie podświadomość przypisuje adminom posiadanie wiedzy o tym, co jest dobre, a co złe w temacie marihuany, bo przecież są adminami. ;) Tak to działa.

Dajmy ludziom samodzielnie zdecydować, czy chcą brać udział w tym przedsięwzięciu. Należy ostrzegać, jednak ostrzeżenie trzeba poprzeć dowodami.

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #43 dnia: Listopada 20, 2015, 13:59:40 »
Po przejrzeniu strony podlinkowanej przez Alinge odniosłam wrażenie, że ta strona pod przykrywką "badań naukowych" zaprasza do współpracy przy używaniu marihuany do celów wcale nie ratunkowo-medycznych.

Osobiście uważam, że jeśli lekarz ma prawo zapisać silnie uzależniającą morfinę, to powinien mieć prawo zapisać znacznie słabszą marihuanę.

Pozdrowienia :-)

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #44 dnia: Listopada 20, 2015, 14:16:59 »
Przecież wyraźnie chodzi o to, żeby ominąć patologiczny system. Nikt się z tym raczej nie kryje. Po prostu jest możliwość prawna zrobienia sobie i innym dobrze. Być może jeszcze z pożytkiem naukowym...