Autor Wątek: najlepsze zioła na nadciśnienie.  (Przeczytany 10361 razy)

Offline araksol

• Nowy
  • *
najlepsze zioła na nadciśnienie.
« dnia: Października 31, 2014, 21:37:36 »
Jakie są najlepsze zioła na nadciśnienie. Moje nadciśnienie wystąpiło niedawno i jest powiązane z emocjami, bo ciśnienie rośnie gdy się zdenerwuję. Obecnie biorę leki i piję głóg. Mam 50 lat i jestem po klimakterium. Oprócz nadciśnienia męczą mnie bóle kostne/piję zioła Sroki/. Jestem otyła, ale już chudnę. Kiedyś miałam skłonność do tachykardii z powodu problemów z tarczycą. Obecnie tarczyca jest w normie. Miałam też zbyt wysoki pozim cholesterolu. W tej chwili chyba spadł bo przeszłam na dietę prawie wegetariańską.

Wesoły Sen

• Gość
Odp: najlepsze zioła na nadciśnienie.
« Odpowiedź #1 dnia: Października 31, 2014, 22:14:03 »
Dieta uboga w tłuszcze nasycone, czyli tłuszcze które są ciałami stałymi w temperaturze pokojowej i ciał bambino cholesterol w 1 miesiąc. Wszystko w temacie  :)

Offline araksol

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: Października 31, 2014, 22:21:33 »
tłuszczu prawie nie używam. Jeśli już to olej...

Wesoły Sen

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Października 31, 2014, 22:35:00 »
Najlepiej lniany

Offline araksol

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: Października 31, 2014, 23:42:36 »
tak znam i używam i wewnętrznie i zewnętrznie...

Offline gumppek

• Kłam­stwo nie sta­je się prawdą tyl­ko dla­tego, że wie­rzy w nie więcej osób.
  • Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #5 dnia: Listopada 01, 2014, 06:46:07 »
Świeżo zmielone siemię lniane. Kwiat głogu jednoszyjkowego lub krwistoczerwonego, kwiat jabłoni koenzym q10 100 mg dziennie. Ziół zmniejszających ciśnienie jest bardzo dużo ale picie już takiego zestawu daje szybko skutki. Nie wiem tylko po co stosowałem kwiat dzikiej jabłoni. Pewnie gdzieś wyczytałem u Rosjan. Z głogu musi być kwiat i liści niewiele. Zebrać trzeba samemu bowiem to co można kupić do głóg dwuszyjkowy. Rosjanie uważają go za słabe zioło. U nich stosuje się inne głóg jednoszyjkowy i krwistoczerwony. No i należy ustalić przyczynę nadciśnienia bo takie leczenie jest raczej objawowe. Ważna jest poprawa pracy wątroby czyli sylimaryna, czarna rzodkiew. Bardzo ważną rolę odgrywa tu koenzym q10 a badania w tym kierunku już wiele lat temu robił prof Drzewowski /jego książkę bez trudu można ściągnąć z netu/. Niestety rezultaty jego badań do tej chwili nie przebily się do medycyny oficjalnej.
Góral­ska teoria poz­na­nia mówi, że są trzy praw­dy: Świen­ta prow­da, Tyż prow­da i Gówno prowda.
Józef Stanisław Tischner

Offline araksol

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: Listopada 01, 2014, 14:32:52 »
No niestety nie mam możliwości zdobyć ani głogu ani kwiatu jabłoni.

Offline gumppek

• Kłam­stwo nie sta­je się prawdą tyl­ko dla­tego, że wie­rzy w nie więcej osób.
  • Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #7 dnia: Listopada 01, 2014, 15:48:26 »
Z jabłoni mam nalewkę z ale pączków kwiatowych i liściowych. Głóg mam jeszcze z pół kg. No i nalewkę z kwiatu :) Ocet mam tylko z liści ale w następnym roku na pewno zrobię :) w końcu octy to moja specjalność.
Góral­ska teoria poz­na­nia mówi, że są trzy praw­dy: Świen­ta prow­da, Tyż prow­da i Gówno prowda.
Józef Stanisław Tischner

Offline araksol

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: Listopada 01, 2014, 17:31:20 »
może w przyszłym roku zrobie nalewkę z kwiatów jabłoni skoro jest skuteczna...

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #9 dnia: Listopada 01, 2014, 18:13:17 »
Poczytaj tu na forum o kroplach Toda. Jeśli jesteś już po menopauzie, to zacznij pić przynajmniej koniczynę - chodzi o dostawę fitoestrogenów. Skomponuj sobie coś w rodzaju dawnego Sklerosanu i Cardiosanu - przepisy znajdziesz tu na forum (na górze ekranu jest funkcja "szukaj".
Jeśli bolą Ciebie kości, to oznaczać może, że dobiera się do Ciebie osteoporoza. Mocno suplementuj witaminy C i D i zioła krzemionkowe - żywokost, przytulię, miodunkę, ogórecznik.

No, i jak już ludzie tu radzili, zaopiekuj się swoją wątrobą - to ona steruje cholesterolem.

Pozdrowienia :-)

Offline yani

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: Listopada 02, 2014, 13:32:57 »
Myslę że tu akuratnie ma co kombinować . Sok z czerwonych buraków załatwi sprawę ciśnienia w dwa tygodnie . Może to mało ziołowe ale sprawdzone dziesiatki razy. Szklanka wieczorkiem a jak  ;)nie dajesz rady to połowa.

Offline araksol

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: Listopada 03, 2014, 22:59:40 »
dzięki...