Autor Wątek: BORELIOZA przykładowa kuracja  (Przeczytany 28827 razy)

Offline Renia

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
Odp: BORELIOZA przykładowa kuracja
« Odpowiedź #30 dnia: Listopada 08, 2015, 12:05:47 »
Po drugim stendzie straciłam czucie od pasa w dół ,
Nie wiem jak, to wyglądało u Ciebie, ale ja nie miałam zawału, stendu i też nie miałam czucia od pasa w dół. Tzn. nogi miałam dość sprawne mogłam chodzić, ale gdy dotykałam nóg, to nic nie czułam (jakbym dotykała nogi od stołu). Jeżeli dopadło Cie coś takiego, to od boreliozy - tak mi się wydaje.
,,Nie ten przyjaciel, kto współczuje, a ten kto pomaga." Thomas Fuller

Offline alcia1907

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #31 dnia: Listopada 08, 2015, 13:03:26 »
Wracam - nie dopisalam o badaniach doplerowskich - zrobilam sobie poziom homocysteiny - 8.47 - zdziwienie MEDYCYNY  - a dla mnie potwierdzenie że tętnice czyszcza sie po ZIELENINIE.  Temat BoraX - za długi ale odsylam do Nexusa 2012 - wrZesień-pażdziernik SPISEK W SPRAWIE BORAKSU . Zrozumiały dla laików. Borax bioore od wczoraj - nad ranem spodziewane sensacje.Nie konkretnie na b ale na stawy.Jak pisza - boraks jest dobrym środkiem antyseptycznym, p.grzybicznym i p.wirusowym,jednoczesnie charakteryzuje sie łagodnymi własnościami antybakter.Zwiazki boru maja właściwosci p.nowotworowe i sa czynnikami antyosteoporozowymi. Pozostałe korzyści to poprawa problemów z sercem,wzrokiem.Reakcja Herx jest wczesnym nasileniem objawów w postaci wzrostuy bólu powodowanego przez toksyny uwolniomne przez zabite drożdzaki/candida/Boraks hamuje jej tworzenie i przeksztalcanie sie komorek nieszkodliwych drożdży w inwazyjne strzępki. Jest wskazany m.innymi przy łuszczycowym zapaleniu stawów.Wysoki poziom wapnia/ ja miałam / w komorkach powoduje kuirczenie sie mięśni lub skurcze.Bor zwłaszcza z magnezem może SZYBKO  zrelaksować mięśnie i usunąć ból. Itd Itd Prosza poczytajcie - nie mam mozliwosci przesłania Wam artykułu. Intuicja podpowiada mi ze to jest to... wszystko co tłucze te cholery są dobre. Ja dodatkowo mocze stópki w boraksie plus parę kropelek olejku herbacianego 100%.Totalna ulga i jeszcze fajnie pachnie...gdybym wczesniej wiedziala o Waszym forum - nie szłabym ślepo i na skróty... ziola dostałam w prezencie a darowanemu koniowi nie patrzy sie w gębę... czekam...ale coś coś cos tam robie... Kolego Janku - dzięki Waszej polemice dużo wiecej wiem niż wiedziałam - moim zdaniem ingerencja Moderatora była nieuzasadniona - w końcu kazdy z nas ma rozum - tak myślę.... zaraz nam wyłączą prąd idzie do nas kataklizm od Lęborka a w Sopocie wala sie drzewa....pozdr

Offline janek

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #32 dnia: Listopada 08, 2015, 14:06:31 »
Szkoda, że nie wiem o co chodzi.
Ale Vere... ma różne schizy więc się wcale nie dziwię.

W ten boraX to ja nie wierzę bo jest słaby z natury rzeczy ale może coś pomoże.
W każdym razie też jestem zwolennikiem próbowania różnych rzeczy.
Każda pompa żeby dobrze pracowała to musi być dobrze naoliwiona - mnie to się sprawdza.

Offline leo

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #33 dnia: Listopada 08, 2015, 14:08:33 »
Alcia - do tej zieleniny dołóż światło: http://slawomirambroziak.pl/w-zdrowym-ciele/chlorofil-leczy-swiatlem/ , a do boraksu - witaminę D3 oraz K2 ( o tych poczytaj w wątku o D3). Jak uderzasz w naturę - na nadciśnienie sok z buraka: http://www.dietawarzywnoowocowa.pl/2014/02/na-nadcisnienie-buraki-i-zielone.html

Offline alcia1907

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #34 dnia: Listopada 08, 2015, 17:49:52 »
K2  wraz z D3 biore regularnie od pół roku buraczany soczek uwielbiam warzywka ekologiczne od zaprzyjaznionej i sprawdzonej p.Marzenki - oj dbam co jem a z boraxem - zobaczymy co sie będzie działo przez parę dni a olejek czy tez olej zielonomajerankowy też stosuję...dzieki za linki

Offline janek

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #35 dnia: Listopada 08, 2015, 20:35:38 »
Na wysokie ciśnienie nie ma jak olejek czosnkowy, zbija od razu kilkanaście punktów.

Offline leo

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #36 dnia: Listopada 09, 2015, 05:33:39 »
Alcia - jeszcze do kompletu - tego samego autora co boraksowy spisek:
https://bladymamut.wordpress.com/tag/walter-last/
http://www.igya.pl/srodki-lecznicze/suplementacja/536-zdrowotne-wlasnosci-chlorku-magnezu-delbet
jedno i drugie też ma wpływ na gospodarkę wapniową w organizmie, w zestawie z D3, K2, borem - kto wie czy nie dałoby się cofnąć zwapnienia naczyń i innych tkanek miękkich. Poza tym - i chlorek magnezu, i jod też są '' bójcze''
« Ostatnia zmiana: Listopada 09, 2015, 06:37:16 wysłana przez leo »

Offline freshbynature

• Dużo Pisze
  • zioła i sport
« Odpowiedź #37 dnia: Listopada 09, 2015, 07:41:45 »
Zdrowo się odżywia i nic z tego nie wynika. Ja widzę od wielu lat, że demonizuje się wpływ odżywiania. Jest on ważny ale nie decyduje ani o zdrowiu ani o długości życia. Moja babka odżywiała się kiepsko tym nie mniej żyła lat 102 a jej matka jeszcze dłużej. Stan zdrowia babki był jaki taki dopóki we wsi w której mieszka nie otworzono sklepu /przez prawie całe życie sama piekła żytni chleb w piecu/. A i było ciekawiej z warzyw jadła tylko kapustę bo innych warzyw w tej wsi się nie uprawiało. No i oczywiście marchew, buraki i pietruszka. Selera to pewnie nigdy nie jadła. Dieta była prosta ziemniaki ze skwarkami ew. prażucha, barszcz z kapusty, latem grzyby /kurki/, pierogi z kapusty ew. sera. I tak na okrągło. Jedno rzadko w tej wsi jedzono mięso. A i dużo zsiadłego mleka od krów które się pasły zazwyczaj w lesie.
I moja babka jest takim samym przykładem jak Twoja , ale chce dodać swoje "5 złotych" o facetach. Owszem babka jadała też kiepsko ale ilości totalnie rózniły się zupełnie od tego ile jadał dziadek. Te ilości wynikały z tego że dziadek pracował napradę bardzo ciężko (rola). Podobne historie są w całej wiosce , przepytałem sporo kobiet w wieku 80-90 lat. Mało która z wymienionych pań paliła i nadużywała alkoholu co w przypadku facetów było normą. Od siebie dodam że obserwuję swoją bacie i widzę że je bardzo instynktownie czując czego organizm chce pilnując czasu kiedy będzie jeść.  jej ulubione potrawy: wszelkie wędzone ryby i kurczaki , boczek , pączki , ciastka pija tylko herbate i wodę , raz w tygodniu 20 gram czystej.  Kiedy gościła u mnie i zobaczyła moje zestawy odparła: toś głodny nie będziesz synku? Zjedz boczku to się lepiej poczujesz:)

Pozdrawiam- Fresh
Piękno, które ma się w sobie, nie przemija nigdy, jest  w umyśle,...ale widzą je tylko ci, kórzy umysłem sie posługują... leżysz wstań wstałes-idź idziesz-biegnij biegniesz- leć lecisz?

Offline luk3Z

• Jak pokonałem wczesną borelkę: pastebin.com/ZScxUjnV
  • Nowy
  • *
  • Wykłady dr H.R. tinyurl.com/juk8s77
    • Wykłady dr H.R. http://tinyurl.com/juk8s77
« Odpowiedź #38 dnia: Października 25, 2021, 14:08:45 »
Jako, iże problem boreliozy z roku na rok się nasila, tutaj wrzuciłem materiały (znalezione w sieci) odnośnie tej choroby: https://chomikuj.pl/luk3Z/Borelioza+%28kleszcze%29

Oraz usunięte z chomika (przez algorytm chomika): https://www.mediafire.com/folder/bqto67trp4edl/Borelioza+-+leczenie

Lekarz w mojej przychodni stwierdził, aby używać doxycykliny zgodnie z ulotką 14-21 dni (czy to jakiś spisek czy co ?).
Inny lekarz pwiedział, iże jego coś ugryzło w lesie i nie widzi sensu stosowania antybiotyków.
Zadowolony tymi stwierdzeniami lekarzy (chyba fachowców) z przychodzi w Kielcach wziąłem standardową dawkę doxycykliny przez 21 dni.
Po miesiącu od zakończenia terapii czułem jakby mi ktoś gwoździe wbijał w mięśnie (nikomu tego nie życzę - nawet najgorszemu wrogowi).
Dopiero na moją prośbę u prywatnego lekarza dostałem potrójną dawkę doxycykliny na 6 tyg. i po ok. roku picia różnych ziół bóle ustąpiły. Moje leczenie w szczegółach: http://rozanski.ch/forum/index.php?topic=6677.msg84052#msg84052

"W historii tej choroby nigdy jeszcze nie odnotowano wyleczenia bakteriologicznego w wyniku ogólnie stosowanej, krótkotrwałej (2-4 tygodnie) terapii." Joseph J. Burrascano - Borelioza str. 18/21 [East End Medical Assoc. P.C., New York]

"Własne długoletnie obserwacje i badania prowadzone w Klinice Chorób Zakaźnych i Neuroinfekcji AM w Białymstoku, m.in. cytokin pro- i przeciwzapalnych, cząsteczek adhezyjnych w surowicy krwi i płynie mózgowo-
rdzeniowym, wskazują, iż antybiotykoterapia w przebiegu boreliozy z Lyme, a szczególnie w neuroboreliozie, powinna być stosowana co najmniej od 4 do 6 tygodni i przedłużana w postaciach bardzo ciężkich." - Borelioza z Lyme 4/2007 str. 5/6 - Zasady skutecznego leczenia [Klinika Chorób Zakaźnych i Neuroinfekcji AM w Białymstoku]
« Ostatnia zmiana: Listopada 05, 2021, 12:17:16 wysłana przez luk3Z »
Wiedza w 1 archiwum: https://pastebin.com/dbaXCyYC (akt. XII.2017-podzielone na 2 części)
"W historii tej choroby nigdy jeszcze nie odnotowano wyleczenia bakteriologicznego w wyniku ogólnie stosowanej, krótkotrwałej (2-4 tygodnie) terapii." Joseph J. Burrascano - Borelioza str. 18/21 [New York]