Autor Wątek: rozszczelnianie się torebek stawowych - jakieś pomysły co z tym zrobić?  (Przeczytany 5880 razy)

Offline robin

• Dużo Pisze
Przyznaję że skończyły mi się moje własne. Nie wiem co jest grane ale od jakiegoś czasu obserwuję u siebie pogorszenie kondycji tkanki łącznej i nie mogę tego zwalić na wiek [wygodnie by było ale wiem że to nie to].
Cyklicznie pojawiały mi się problemy z kolanami, myślałam że to ze względu na przeciążanie. Skóra ewidentnie gorzej mi się goi, łatwiej robią się siniaki, wolniej prostują się "zagniecenia" - to mogę zwalić na krążenie obwodowe i kondycję naczyń, powiedzmy. Ale wczoraj po całym dniu grzania się w łóżku z mlekiem i czosnkiem w roli głównych rozrywek dnia, na okoliczność podłego wirusa załapanego od przedszkolaka, spojrzałam na dłoń i wygląda na to że poszła mi torebka stawowa w kości nadgarstka albo tej długiej dłoni od strony nadgarstka.. Znikąd nagle pojawiła się centymetrowa wypukłość dość twarda ale jednak czuć że jest to w jakimś stopniu elastyczne. Dobrze się odżywiam, krzemu w postaci różnych ziołowych i warzywnych wydawało mi się że mam akurat, ręki na sto procent niczym nie przeciążyłam.. Zainspirujcie mnie jakoś bo to się robi naprawdę uciążliwe..

Offline `

• Dużo Pisze
  • IRONMAN-napędzany ziołami
Odp: rozszczelnianie się torebek stawowych - jakieś pomysły co z tym zrobić?
« Odpowiedź #1 dnia: Października 21, 2014, 11:39:13 »
Może to ganglion?

Wesoły Sen

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Października 21, 2014, 11:41:57 »

He he pierwszy byłeś  ;)

Wiecej info

http://pl.wikipedia.org/wiki/Torbiel_galaretowata

Tylko bez rozpaczy to można mieć dożywotnio i tyle że jest.
« Ostatnia zmiana: Października 21, 2014, 11:45:13 wysłana przez Wesoły Sen »

Offline robin

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #3 dnia: Października 21, 2014, 11:46:49 »
Tak, pewnie tak, ale mniejsza o nazwę. Rąk używam tak samo od wielu lat, i nie mam pomysłu dlaczego zrobił się akurat po podnoszeniu kubka z mlekiem;) Zdaje mi się raczej że coś jest grane ogólnie z tymi torebkami stawowymi a średnio mam ochotę usłyszeć od np reumatologa że mam brać na to sterydy.. Porobię sobie jakichś mieszanek przeciwzapalnych, ale może macie jakieś pomysły ogólnie co by tu jeszcze.. nie wiem, przykładać coś? albo co.. może coś miejscowego.. może ktoś skojarzy takie osłabienie z czymś innym.. no nie wiem, szukam poszerzonej inspiracji;)

Wesoły Sen zapewniam Cię że to nie jest fajne jak się robi coś takiego ze stawem kolanowym.

Offline `

• Dużo Pisze
  • IRONMAN-napędzany ziołami
« Odpowiedź #4 dnia: Października 21, 2014, 12:32:21 »
U mnie pojawia sie i znika.
Pomagają zioła przeciwzapalne plus masowanie.

Offline leo

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #5 dnia: Października 21, 2014, 12:50:50 »
Ostatnio pojawiło się parę wpisów dot. problemów mogących mieć z tym związek - niedobór siarki.
Trudno znależć oficjalną informację na temat niedoborów siarki w organizmie, mimo że mamy jej w sobie 0,25% t.j. ~200g. Czyżby problem nie istniał? .Skóra, włosy, ścięgna, chrzęści, insulina - to tylko niektóre miejsca gdzie jest niezbędna. Tu jest trochę na ten temat: http://hipokrates2012.wordpress.com/2013/06/08/siarka-w-organizmie/
Co do tej gulki - miałem to kiedyś, zniknęło jak zacząłem pić wyciąg z ostrożnia polnego. Nie wiem, czy oprócz czasowego jest z tym jakiś związek, ale zniknęło.

Wesoły Sen

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Października 21, 2014, 13:30:44 »
Cytat: robin
Wesoły Sen zapewniam Cię że to nie jest fajne jak się robi coś takiego ze stawem kolanowym.

A które choroby są fajne? Pozostaje się cieszyć że to niezłośliwe jest.

Pozostaje tylko zastosować lewatywę oczyszczającą. Dzień na wodzie, potem wprowadzić soki na 3 dni, potem stoponiow wprowadzać dietę owocową 1 dzień a potem dodać warzywa, potem dodać do diety, ziarna, orzechy, pestki. Potem można dodać mięsne posiłki ale tylko z łososia, makreli, dorsza, kraby, homary, olej w kuchni też najlepiej lniany albo z dorsza używać, dorzucić czasem mniszka lekarskiego jako surówkę i czasem zjeść szpinak.

Ogólnie oczyszczenie organizmu z toksyn i dieta z cyklu "przeciwzapalna". Lepszego i bezpieczniejszego lekarstwa się nie znajdzie.

Offline robin

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #7 dnia: Października 21, 2014, 14:10:31 »
Ok dzięki za pomysły, dorzucę do przeciwzapalnych masowanie, ostroźeń i więcej kogla-mogla :) Jakby ktoś miał jeszcze jakieś to chętnie wysłucham, nawet luźno związane z tą konkretną dolegliwością ale że np komuś cośtam pomogło na coś z tkanki łącznej.. ścięgna, żylaki, cokolwiek, nigdy nie wiadomo może coś ciekawego się trafi.

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #8 dnia: Października 21, 2014, 14:43:15 »
Ogółem na stawy dobrze robią wywary z gałązek wiązu.

Może popatrz też i na ten wątek:
http://rozanski.ch/forum/index.php?topic=2798.0

Pozdrowienia :-)

Offline robin

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #9 dnia: Października 21, 2014, 15:15:12 »
Dzięki Basiu, już sobie odświeżam.. C suplementuję, poziom d chyba zbadam, dorzucę więcej zielonego i może chlorellę po prostu.. mangan, molibden, da się zrobić, wiązu niestety nie mam. Glony jem, jaja jem, kurde, tak sobie myślę że to w sumie ciekawe, nie patrzyłam na to przez pryzmat jakiegoś problemu z wątroba a może warto..

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #10 dnia: Października 21, 2014, 22:21:03 »
Rozejrzyj się po krzakach, jeszcze wiąz można rozpoznać po resztkach liści. Gałązki bez liści też można zastosować.

Pozdrowienia :-)