Autor Wątek: PMS a kołatanie serca  (Przeczytany 12464 razy)

Offline leo

• Dużo Pisze
Odp: PMS a kołatanie serca
« Odpowiedź #15 dnia: Listopada 09, 2014, 16:38:52 »
Moja mama miała takie objawy. Wyszła z tego zupełnie używając kapsułki z omegą-3 (tłuszczem rybim)
 - kupowała to pod nazwą Galomega i jadła 5-6 kaps. a'0,5g dziennie. Poprawa przyszła szybko - po miesiącu już normalnie funkcjonowała. Wcześniej u lekarzy leczyła się z 10 lat, bez efektu.
Omega-3 w oleju z lnianki różni się od tej z oleju rybiego, to nie jest to samo.
« Ostatnia zmiana: Listopada 09, 2014, 16:53:37 wysłana przez leo »

Offline tusia221

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #16 dnia: Listopada 09, 2014, 16:49:57 »
Leo,sa dwa rodzaje,czy to może ten galomega bała twoja mama?  http://www.aptekagemini.pl/galomega-omega-3-300-kapsulek.html

Offline leo

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #17 dnia: Listopada 09, 2014, 16:55:48 »
Zmienili etykietę, ale to jest to.

Offline tusia221

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #18 dnia: Listopada 10, 2014, 19:30:10 »
Udało mi sie wyciszyć to moje serce;od wczoraj popoludnia jest lepiej,prawie nie czuje kołatania.

Zastosowałam chlorek magnezu:
16,65g chlorku rozpuściłam w 0,5l wody i na pół szklanki wody z 2 łyzeczkami octu jablkowego dodawalam ok 30 ml tego roztworu i tak 4 razy dziennie.

NIe udało mi się jeszcze na tyle aby ta praca serca cały czas była miarowa,bo od czasu do czasu czuje jeszcze takie kilkukrotne szarpnięcia,które dają odczucie podduszania.

Czy siarczan magnezu bedzie się przyswajał równie dobrze jak chlorek?
Czy moge go zastosowac w identyczny sposób jak pisałam wyzej?

Offline tusia221

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #19 dnia: Listopada 10, 2014, 19:32:03 »
Moja siostra przed okresem bardzo mocno sie poci,do tego stopnia,ze może ubranie wykrecać,co moze byc tego przyczyną?
Co mogłaby ewentualnie zastosować aby to jakoś opanowac?

Offline arte

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #20 dnia: Listopada 10, 2014, 19:32:45 »
   Mozna  zastosowac    nalewkę z  konwalii .
 Pomocna  przy   arytmii  ,  niemiarowości  pracy  serca. Niestety  nie  mozna  zakupic  trzeba  przygotowac    samodzielnie.

Offline tusia221

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #21 dnia: Listopada 10, 2014, 20:08:40 »
Przeglądnęłam sobie wyniki badań echa serca z przed siedmiu lat i tam wyszło,że mam niedomykalność zastawki mitralnej I stopnia i w kanale dołu owalnego widoczny sladowy przeciek przez przegrodę międzyprzedsionkową.

Teraz dopiero poczytałam o tym i pisze,ze ta niedomyklanosc powoduje kołatanie serca,a z wynikami bylam u trzech kardiologów i żaden nie miał zadnych zastrzeżen do tych wynikow,zadneo leczenia nie było zaleconego,dopieo teraz sie nad tym zastanawiam.