Autor Wątek: Krem,mazidło przeciwzmarszczkowe  (Przeczytany 6589 razy)

Offline tusia221

• Dużo Pisze
Krem,mazidło przeciwzmarszczkowe
« dnia: Października 10, 2014, 11:19:02 »
Piszę z zapytaniem co mozna wykorzystać,aby działało troszke ujedrniajaco,bo na zmarszczki chyba nie ma bata,czas dopada i trzeba sie z tym pogodzić  ;D,ale moze mozna wykorzystać cos co uelastyczni chociaż troszke skóre twarzy i szyji,co wykorzystac na bazę i co jako dodatki?

Offline Moc jest w Tobie!

• Dużo Pisze
Odp: Krem,mazidło przeciwzmarszczkowe
« Odpowiedź #1 dnia: Października 10, 2014, 13:43:43 »
Kobieta bez zmarszczek to kobieta bez przeszłości.  8) Zmarszczki dodają Wam uroku i odzwierciedlają dojrzałość. Trzeba mieć przecież jakiś wyraz twarzy. ;)

Mojej połowicy pomaga wcieranie roztworu octu jabłkowego (pół na pół z wodą) - działa ściągająco. No, ale pewnie nie o taką poradę Ci chodziło. ;)

Offline cezet

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #2 dnia: Października 10, 2014, 14:55:17 »
Haha, no ja też pomyślałam podobnie :)
Najlepszy krem, to własne płyny ustrojowe, w sensie pochodzące ze zdrowych jelit, wątroby, tarczycy, itd. Czyli to, o czym tu ostatnio piszemy - witaminy takie i owakie, uszczelnianie jelit, dobra flora w tychże, świeże powietrze, tlen we krwi, zdrowy sen i tak dalej.
Wtedy wystarczy byle jaki tonik roślinny (taki jak ja sobie produkuję) i od czasu do czasu kilka kropel oleju i już.
A propos - zrobiłam ostatnio mydło w płynie z kasztanów według przepisu naszej Inez (z jej bloga) - rewelacja! I do ciała i do twarzy.

Offline kasiatoya

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: Października 20, 2014, 01:17:26 »
co do pielęgnacji to od jakiegoś czasu stan mojej skóry zdecydowanie się poprawił za sprawą olejów
wiem, że nie każdy dobrze reaguje na oleje ale dla mnie to odkrycie wszechczasów!
mieszam oleje z żelem borowinowym, wychodzi z tego fajna emulsja - polecam, chociaż żel borowinowy taki znowu naturalny nie jest bo zawiera konserwant itp.
ja sobie chwalę, i jak ktoś nie jest jakoś szczególnie restrykcyjny to polecam spróbować
nie używam kremów, skóra się pod nimi dusi i to niemal dosłownie - po nakremowaniu błyskawicznie się poci aż z wystąpieniem kropelek potu...
ostatnio robiłam pomiar nawodnienia i natłuszczenia u konsultantek z jednej z firm kosmetycznych i były szczerze zdziwione świetnym wynikiem :)
stawiam na toniki (byle nie drogeryjne! one rujnują skórę, chociaż skusiłam się ostatnio nieufnie na bardzo popularny tonik z ziaji - seria liście manuka, jest ok ale bez szału)
chwalę sobie toniki samorobione np. z zielonej herbaty, hydrolaty i napary a do tego oleje
skóra jest bardzo nawilżona, jej stan się bardzo poprawił, nie mam już takiego kłopotu z trądzikiem zaskórniakowym który mimo wieku ciągle mi dokuczał (mam 36 lat)
jeśli uda ci się wyrównać koloryt skóry i sprawić, że będzie promienna i nawilżona to uwierz, że nawet ze zmarszczkami będziesz wyglądać bardzo atrakcyjnie
wbrew pozorom to nie zmarszczki powodują, że twarz źle wygląda ale wymęczona, szara skóra

Offline SwojskaPiwniczka_pl

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: Listopada 20, 2014, 08:51:17 »
Bardzo ważne w kwestii czy to zmarszczek czy kondycji naszej skóry jest tutaj sama dieta,to jak się odżywiamy ma wpływ niemal na wszystko. Inna sprawa że wraz z wiekiem czy zmęczeniem nie da się ich uniknąć,w szczególności polecam tutaj kosmetyki mineralne plus smarować twarz olejkiem rycynowym. MI bardzo pomaga.

Offline stonka89

• Drogeria internetowa ponad 7000 produktów
  • Nowy
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: Marca 19, 2015, 21:04:34 »
mi po głowie chodzi taki pomysł na krem przeciwzmarszczkowy: macerat z pietruszki i marchewki plus napar, sama witamina A,E,K,C,B, a przeciwzmarszczkowe działania ma witamina A i E.
Drogeria Internetowa http://www.zarzeccydrogerie.pl/
Mój blog ziołowo-kosmetyczny http://nowoscikosmetyczne.blogspot.com/

Offline Henryka

• Nowy
  • *
  • ...i znowu iść za marzeniami ... J.Conrad
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwca 02, 2015, 21:25:48 »
A stosowal (ł)i yście olej rokitnikowy? Bardzo mi służy, choć jak się stosuje zewnętrznie trzeba go zmieszać z innym olejem. Tylko że twarz jest jakiś czas czerwona jak u Indianina, potem to się wchłania jest git. Olej awokado z lekka te zmarchy wygładza, ale też jest ciężki i trzeba go zmieszać p. z migdałowym.
Viking-owa

Offline stonka89

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwca 15, 2015, 20:05:18 »
można wymieszać np. olej jojoba z olejem różanym skwalanem plus witamina E, zrobić takie kombo przeciwzmarszczkowe :). Mnie osobiście olej jojoba bardzo służy podobny składem do sebum bardzo szybciutko się wchłania i super nawilża cerę.
Drogeria Internetowa http://www.zarzeccydrogerie.pl/
Mój blog ziołowo-kosmetyczny http://nowoscikosmetyczne.blogspot.com/

Offline Dorunia

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 01, 2015, 21:34:39 »
Jako, że dopuszczam do stosowania tłuszcze zwierzęce, jakiś czas temu skorzystałam z przepisu Asi ze strony http://natule.pl/raw-paleo-krem-do-twarzy-i-ciala-czyli-co-mozna-jeszcze-zrobic-z-surowego-loju/
Asię miałam okazję poznać osobiście w czasie naszego II Zlotu Zielarskiego.
Kremik świetnie się wchłania na mojej suchej skórze i nigdy po żadnym oleju roślinnym nie miałam jeszcze tak dobrej cery. Zapewne dlatego, że łój wołowy jest tłuszczem biozgodnym z naszą skórą, ale o tym już poczytajcie na stronce Asi

Offline Dorunia

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 01, 2015, 21:43:41 »
Doktor pisał o wykorzystaniu jagody kamczackiej w kosmetologi : jako inhibitory elastazy i kolagenazy, środki przeciwstarzeniowe, przeciwzmarszczkowe, przeciwzapalne, antyrodnikowe; ochronne przed promieniami UV i radioaktywnymi – doustnie i jednocześnie w kremach, tonikach, serum, balsamach.
Trzeba będzie wykorzystać do kremików :) , a w codziennym życiu wszystko to o czym powyżej pisze Cezet
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 01, 2015, 21:46:02 wysłana przez Dorunia »