Autor Wątek: Zioła Klimuszki na mięśniaki - brak okresu  (Przeczytany 3354 razy)

Offline erskina

• Nowy
  • *
Zioła Klimuszki na mięśniaki - brak okresu
« dnia: Września 30, 2014, 15:56:07 »
Hej, od niecałego miesiąca piję zioła na mięśniaki wg receptury Klimuszki. Do tej pory okres miałam zawsze regularny co do dnia, tym razem - spóźnia mi się już 6 dni. Czy ktoś ze stosujących te ziółka miał podobną sytuację?
Może picie ziółek powinno się przerywać na czas okresu (wiele z tych ziółek działa przeciwkrwotocznie...)? W książce Klimuszki nie doszukałam się takich informacji...

Nie wiem, czy kontynuować czy też przerwać picie ziół na jakiś czas?

Wesoły Sen

• Gość
Odp: Zioła Klimuszki na mięśniaki - brak okresu
« Odpowiedź #1 dnia: Października 08, 2014, 00:18:25 »
Tasznik tu zawinił jest znany z deregulacji cyklów miesiączkowych, jeśli jest w tej mieszance.
« Ostatnia zmiana: Października 08, 2014, 00:21:06 wysłana przez Wesoły Sen »

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #2 dnia: Października 08, 2014, 10:42:40 »
Tak, te zioła powodują wahnięcia w cyklu - nie przejmuj się. Wypij całą należną porcję, chyba na 6 tygodni. W czasie przerwy weź sobie delikatne zioła na regulację okresu: rdest ptasi, liście babki, stokrotkę, bylicę pospolitą, nagietek, możesz jeść szparagi - jeśli masz w ogrodzie, to zielony wiecheć możesz też wrzucać do posiłków. Kiedy skończysz okres przerwy, sprawdź się na USG, jeśli to Ciebie będzie ciekawić i zacznij następny cykl.

Pozdrowienia :-)

Offline erskina

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: Października 09, 2014, 19:27:56 »
Dzięki serdeczne za rady, jestem już spokojniejsza:)

Tak, tasznik jest w tej mieszance, w dodatku brałam też w międzyczasie dong quai który, jak potem doczytałam, również mógł zawinić...