Autor Wątek: Przewlekła borelioza. Zioła ostatnią deską ratunku?  (Przeczytany 397055 razy)

Offline Wesoły Sen

• Więcej Pisze
  • Ojcze Święty Janie Opalo módl się za nami
Odp: Przewlekła borelioza. Zioła ostatnią deską ratunku?
« Odpowiedź #600 dnia: Września 09, 2016, 01:25:41 »
A ja doradzam każdemu test mikrobiomu http://ubiome.com/pages/buynow  lub w Holandii http://www.clinical-microbiomics.com/applications na tym naprawdę wszystko wychodzi chlamydie, HPVy, boreliozy, tuberkulozy itd. zamiast wydawać jak co niektórzy na metatrony i magików, biegać od lekarza do lekarza i słuchać że jest się obłąkanym lepiej zrobić jeden a bardzo porzadny test.
Jedna nitka DNA jest + a druga nitka -.  Całkowite sterowanie falami elektromagnetycznymi wszystkimi chorobami człowieka, komórkami, wirusami. Prąd powstaje z rozmagnesowania które zabija planetę obniżając pasy Van Allena. Walka z totalną kontrolą systemu śmierci się zaczyna

Offline janek

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #601 dnia: Września 09, 2016, 09:33:56 »
Czy i jak wyjdą boreliozy to nie wiem.
Ale to badanie jest naprawdę interesujące, nawet bardzo.

Pozostaje tylko 1 problem - późniejsza skuteczna terapia.

Offline `

• Dużo Pisze
  • IRONMAN-napędzany ziołami
« Odpowiedź #602 dnia: Września 09, 2016, 09:58:30 »
Zacytuję Gumppka"
PROPOZYCJA DLA CHORYCH W TYM NA BORELIOZĘ. Proszę o zapisywanie się do 3 góra 4 grup poświęconych tej czy innej choroby. Śledzenie większej liczby grup nie jest niczym innym jak ciągłym nakręcaniem się w negatywnym tego słowa znaczeniu. Lepiej ten czas poświęcić na czytanie blogu doktora, Jak też Janka Oruby. Czytanie wikipedii np o fizjologii człowieka, bakteriologii, parazytologii, a na koniec biochemii i immunologii. Im więcej wiemy tym trudniej nas oszukać i zamanipulować. Łatwiej też będzie nam stawić czoło wyzwaniom jakie stawia przed nami życie. Na początku jest trudno ale z dnia na dzień jest coraz lepiej. Ja wiele godzin dziennie poświęcam na uczenie się i nie koniecznie tego co mi jest potrzebne na chwilę obecną. Potrafię np jak trafię na jakiś temat poświecić mu kilka godzić schodząc coraz bardziej z celu poszukiwań. Zasada pierwsza po godzinie wracamy do tematu jaki był naszym celem bo możemy zejść na zupełne manowce wiedzy.

Unikać akwizytorów internetowych ,cudownych terapii i cudownych testów.

Offline Renia

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #603 dnia: Września 09, 2016, 11:01:12 »
Ale to badanie jest naprawdę interesujące, nawet bardzo.

Pozostaje tylko 1 problem - późniejsza skuteczna terapia.
A ja dostrzegam inny problem - społeczny. Większość chorych na bb to ludzie wykluczeni społecznie. Nie mają siły pracować, są ciężko chorzy, nikt ich nie rozumie, sypią się im związki, klepią biedę... A każdy chce na nich zarobić, łącznie z mafią w białych fartuchach - w zamian oferują im: NIC. Widziałam wpis na forum borelioza typu: leczyłem się ILADS, choroba odnowiła się, nie mam pieniędzy, nie mam pracy, co mam robić... Ani jednej rady. Najlepiej weź chłopie sznurek i powieś się. Z pewnością wielu tak robi.
No i ta ,,późniejsza skuteczna terapia" na którą janek zwrócił uwagę. Zapoznałam niedawno dziewczynę chorą na bb. Poszła do poradni zakaźnej trzymając w ręku wyniki ELISA, WB, KKI - wszystkie dodatnie. Miała charakterystyczne objawy. Usłyszała: ,,Nie ma pani boreliozy, wiem, że chciałaby pani, bo to teraz modne". Dobrze, że miała na tyle oleju w głowie, że udała się do naturopaty, który doprowadził ją w miarę do dobrego stanu.
Jeszcze jest sprawa wykształcenia, czy też inteligencji. Im prostszy człowiek tym bardziej ufa medycynie.
Unikać akwizytorów internetowych ,cudownych terapii i cudownych testów.
Mądre, tylko ,,tonący brzytwy się chwyta". A cudownych terapii moc, nawet tych ,,ziołowych" np. cudowne kapsułki wypchane czystkiem i innym badziewiem...

,,Nie ten przyjaciel, kto współczuje, a ten kto pomaga." Thomas Fuller

Offline janek

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #604 dnia: Września 09, 2016, 12:12:06 »
Wszystko racja, wszystko prawda, taka jest rzeczywistość.

Głupiemu i biednemu zawsze wiatr w oczy i pod górę.
Choćby człowiek chciał to nie jest w stanie tego zmienić.

Ja już przestałem za dużo ewangelizować ale wpisy na mojej stronie zostawię.

O co chodzi? O to, że borelioza to "wdzięczna" choroba i chory powinien reagować zawsze na terapię.
Obojętnie co stosujesz - antybiotyki, zioła, olejki,rezonans to zawsze musi być szybka i wyraźna odpowiedź organizmu.
Będę powtarzał do znudzenia - jeśli w ciągu max. miesiąca nic się nie dzieje to zmień terapię czy terapeutę.

Na temat lekarzy nie będę się wypowiadał ale czasem jak widzę w jakim stanie są chorzy, czy też do jakiego stanu doprowadzeni czy też jak zostają porzuceni to naprawdę mam ochotę płakać razem z chorymi.

Offline Renia

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #605 dnia: Września 09, 2016, 13:12:01 »
Głupiemu i biednemu zawsze wiatr w oczy i pod górę.
Choćby człowiek chciał to nie jest w stanie tego zmienić.
A ja tego nie umiem zaakceptować. Potrzebne są zmiany systemowe. Kurcze ponoć jesteśmy państwem katolickim. Naszym papieżem jest Franciszek... A jakbyśmy mogli, to cwaniaków po tyłkach byśmy cmokali. Nie nadaję się do tego świata.
Gdzie jest jakaś bezludna wyspa? - jeszcze taka bez kleszczy.
,,Nie ten przyjaciel, kto współczuje, a ten kto pomaga." Thomas Fuller

Offline Wesoły Sen

• Więcej Pisze
  • Ojcze Święty Janie Opalo módl się za nami
« Odpowiedź #606 dnia: Września 09, 2016, 14:17:57 »

Wszystko co w nas zyje umiera i zostaje wydalane testy DNA wykrywają te odciski
Jedna nitka DNA jest + a druga nitka -.  Całkowite sterowanie falami elektromagnetycznymi wszystkimi chorobami człowieka, komórkami, wirusami. Prąd powstaje z rozmagnesowania które zabija planetę obniżając pasy Van Allena. Walka z totalną kontrolą systemu śmierci się zaczyna

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #607 dnia: Września 09, 2016, 16:48:20 »
Ale Wesoły Sen ma rację - możliwe, że u człowieka chorego na boreliozę nie będzie potwierdzenia choroby w badaniu kału, moczu czy w innych metodach badania przewodu pokarmowego - taka jest natura boreliozy. Ale na pewno będzie mozna ustalić zakres skutków ubocznych leczenia boreliozy w postaci na przykład rozrostu patogennych bakcyli i zaniku bakterii pożytecznych. Bez zrobienia z tym porządku i tak się dalej z boreliozą do przodu nie ruszy. Bez porządku z wchłanianiem nikt nie rozróżni, czy to jeszcze neuroborelioza, czy już beri-beri czy inna awitaminoza.

Następna sprawa - jak to zrobić szybko, a skutecznie - to nie jest zadanie trywialne.
Porządkowanie zawartości przewodu pokarmowego, a możliwe, że przy okazji i oddechowego i dróg moczowych może potrwać kilka lat. Jeśli ktoś twierdzi, że super-kapsułka na noc przez miesiąc rozwiąże sprawę, to albo kłamie świadomie, albo nie wie, co robi (Wesoły Śnie, to nie do Ciebie :-) )
To, co trzeba zrobić, to jakby przebudować rozpadający się, zagrzybiony dom, jednocześnie cały czas w nim mieszkając z całą prychającą rodziną, no, bo dokąd by się wyprowadzić na czas remontu? Oczywiście, wszyscy mają świadomość, że najlepiej byłoby ruderę zburzyć i postawić nowy dom od fundamentów, no, ale...

Pozdrowienia :-)

Offline Optimus

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #608 dnia: Września 10, 2016, 02:10:47 »
Zacytuję Gumppka"
PROPOZYCJA DLA CHORYCH W TYM NA BORELIOZĘ. Proszę o zapisywanie się do 3 góra 4 grup poświęconych tej czy innej choroby. Śledzenie większej liczby grup nie jest niczym innym jak ciągłym nakręcaniem się w negatywnym tego słowa znaczeniu. Lepiej ten czas poświęcić na czytanie blogu doktora, Jak też Janka Oruby. Czytanie wikipedii np o fizjologii człowieka, bakteriologii, parazytologii, a na koniec biochemii i immunologii. Im więcej wiemy tym trudniej nas oszukać i zamanipulować. Łatwiej też będzie nam stawić czoło wyzwaniom jakie stawia przed nami życie. Na początku jest trudno ale z dnia na dzień jest coraz lepiej. Ja wiele godzin dziennie poświęcam na uczenie się i nie koniecznie tego co mi jest potrzebne na chwilę obecną. Potrafię np jak trafię na jakiś temat poświecić mu kilka godzić schodząc coraz bardziej z celu poszukiwań. Zasada pierwsza po godzinie wracamy do tematu jaki był naszym celem bo możemy zejść na zupełne manowce wiedzy.

Dla mnie bardzo ciekawe są spostrzeżenia znawców,tematu, z Wikipedii.
Rewelacje z wikipedii często powalają na ziemię,przestałem popijać przy kompie....bo zdarzało sie,
 że klawiatura i monitor trzeba było pucować po radosnym parsknięciu śmiechem.
No ale jak nie ma się własnych doświadczeń, to czymś trzeba się podpierać...bo inaczej tylko konfabulacje
(wiki-konfabulacje) pozostają.

Ale Grawis podsumował Gumppka.
Wstydź się ...

Offline `

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #609 dnia: Września 10, 2016, 09:37:01 »
Wychodzi, że 5-09-2016 roku wiedziałem co napisze Gumppek   i ja go zacytuję 9-09-2016  by jemu dokopać.
Zbyt leniwy jestem by się z Tobą bawić w przepychanki słowne.
Jak dzieciak próbujesz manipulować tekstami...pomroczność jasna  Cię dopadła , konfabulacje to za mało?
Zostaw kompa,komórę zrób sobie procę i postrzelaj do puszek.

Offline gumppek

• Kłam­stwo nie sta­je się prawdą tyl­ko dla­tego, że wie­rzy w nie więcej osób.
  • Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #610 dnia: Września 10, 2016, 15:19:26 »
Zacytuję Gumppka"

Dla mnie bardzo ciekawe są spostrzeżenia znawców,tematu, z Wikipedii.
Rewelacje z wikipedii często powalają na ziemię,przestałem popijać przy kompie....bo zdarzało sie,
 że klawiatura i monitor trzeba było pucować po radosnym parsknięciu śmiechem.
No ale jak nie ma się własnych doświadczeń, to czymś trzeba się podpierać...bo inaczej tylko konfabulacje
(wiki-konfabulacje) pozostają.

Ale Grawis podsumował Gumppka.
Wstydź się ...
nikt mnie nie podsumował. Wikipedia nie jest super źródłem wiedzy ale daje w miarę klarowny obraz bo hasła są z sobą powiązane. Daje to możliwość sprawnego poruszania bez dodatkowego poszukiwania. To, że w wikipedii zdarzają się błędy nie dyskwalifikuje je jako źródła wiedzy. W książkach też są błędy i np kiedyś było coś takiego jak errata. Na pewno jest lepszym źródłem jak słuchanie wykładów niektórych magów na youtube. Np wysoko oceniam pracę jaką na yotube robi Patryk czyli netianeti ale jemu też zdarzają się błędy. Czy to oznacza, że nie należy słuchać tego co mówi ?
Góral­ska teoria poz­na­nia mówi, że są trzy praw­dy: Świen­ta prow­da, Tyż prow­da i Gówno prowda.
Józef Stanisław Tischner

Offline filomidanek

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #611 dnia: Września 11, 2016, 03:07:44 »
Skoro znawców tematu tak bawią błędy w Wikipedii, to proponuję edytować błędne wpisy i je poprawić. Na tym polega siła tej encyklopedii, że ci, którzy wiedzą lepiej, mogą (a nawet powinni) podzielić się tą wiedzą.

Offline `

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #612 dnia: Września 11, 2016, 15:37:24 »
Nie jestem znawcą tematu ale kilka razy poprawiałem wpisy w Wikipedii.
Wpis nie został zaakceptowany...dopiero po pewnym czasie gdy grono
znawców lub za sprawą wielu poprawek, informacja została poprawiona.
Internet żyje własny życiem, trzeba dużo czasu poświęci na korygowanie
wpisów.
Podam dwa przykłady, nie dotyczą Wikipedii.
Sprawdź w googlach co to jest "malaria północy" zobaczysz co wyskoczy.
A następnie znajdź  prawdziwą nazwę choroby,mającej podobne objawy która podobnie bytuje.
http://chomikuj.pl/coova/Dokumenty/robaki_Irena_Wartolowska,7758259.doc wpis, kopia z internetu
z 2008 roku( innej nie było) poszukaj doc-ów o Irenie Wartołowskiej zobacz jakie teraz są tam rewelacje.

Offline Moc jest w Tobie!

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #613 dnia: Września 11, 2016, 16:54:32 »
Czubek góry lodowej.

Wikipedia to narzędzie manipulacji z zatrudnionymi specjalnie ludźmi, pilnującymi porządku światopoglądowego. Zawiera w sobie sporo prawdy, ale ma za zadanie sprowadzić czytelnika umysłowo i intelektualnie na manowce, a raczej na ścieżki jedynego, słusznego myślenia, według czyjegoś planu.

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #614 dnia: Września 11, 2016, 19:24:22 »
Z Wikipedią jest tak, że kto założy jakąś stronę na jakiś temat ten ma władzę nad tą stroną. Czasem władza skupia się na ambicjach "ja wiem lepiej", czasem władza nad stroną w Wikipedii jest po prostu wolą kontroli dostępu do informacji.
Dlatego warto korzystać z różnych wersji językowych Wikipedii.

Klasyczny przykładem "ja wiem lepiej" była sprawa czy jagody kaliny są trujące, czy nie (nie chodziło o aromaty skarpetowe ;-)). Ja nawet wpisaałam w liście literatury książkę Ireny Gumowskiej z przepisami z kaliny, ale wylatywało. W końcu jak to Aqarel napisał "władca" strony jednak nieco wymiękał i dopuścił fakt, że są ludzie, którzy to wsuwają z przyjemnością.

Inny, już groźny przykład to Monsanto i ich glifosfat: wyraźnie firma zagapiła się i nie załozyła w wersji angielskiej Wikipedii na czas strony na swoje tematy, ale w wersji polskiej już nie popełniła tego błędu. Skutek jest taki, że po angielsku można się naczytać o różnych skandalach, ale po polsku wszystko jest "wyważone" i "obiektywne".

Ostatnio w polskiej Wikipedii poprawiłam drobiazg: zamiast mg powinno być mcg w dawce leku na tropikalne pasożyty. W wersji rosyjskiej było prawidłowo. Mała rzecz, a cieszy ;-)

Pozdrowienia :-)