Autor Wątek: Zaburzenia myślenia  (Przeczytany 93936 razy)

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
Odp: Zaburzenia myślenia
« Odpowiedź #60 dnia: Września 15, 2014, 11:32:05 »
Jeśli ktoś leczy w Tobie grzybicę to nie masz szans wyzdrowieć na boreliozę.
Chyba, że leczysz się olejkami to wtedy jest szansa.

Grzybicę też się leczy olejkami.

Pozdrowienia :-)

Offline zulu

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #61 dnia: Września 17, 2014, 10:50:53 »
W kontekście kolejnych wiadomości coś mi się nasunęło. Kiedyś rozpracowywałem na swój użytek temat ostrożnia polnego. Wywar zastosowany zewnętrznie - ma piękne działanie oczyszczające. B. ładnie i szybko oczyszcza skórę z martwego naskórka łącznie z łojem - efekt niesamowity - polecam wypróbować np. na stopach. W ten sposób pozbyłem się grzyba ze stóp. Nalewka - wyczytałem, że ma silniejsze działanie niż wyciągi wodne. Spróbowałem - wewnętrznie ~10ml . Zadozowałem wieczorem. Dobę nie spałem, rano w pracy byłem na dobrym chodzie, jeszcze wieczorem były kłopoty z zaśnięciem. Z opisu doktora: http://rozanski.li/?p=806 takie działanie nie wynika. W ogóle spójrzcie na komentarz Romana M. pod opisem - tylko jedno słowo -  jak na możliwości pana Romana - szok- chyba coś ukrywają :-). Pytanie: czy to działanie oczyszczające przeniosłoby się do wewnątrz przy stosowaniu w postaci nalewki ? W ogóle to nalewka z ostrożenia dobrze się komponuje z nalewką z cytryńca (mieszanina 1:1) jeśli chodzi o wspomaganie pracy mózgu - też polecam do spróbowania.

Leo :)

Bardzo interesujący opis. Nie ma jak coś, co zostało wypróbowane na własnej skórze ;)
Zaciekawiła mnie opisana przez ciebie kuracja. Mam jednak w związku z nią prośbę. Czy możesz nieco przybliżyć sprawę nalewki ? Robiłeś ją z ziela, czy korzenia, czy całej rośliny. Jakie stężenie alkoholu stosujesz i inne takie bajery, bez których ani rusz :)

Od razu dołączam podziękowania. :)
veritas est adaequatio intellectus et rei

Offline leo

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #62 dnia: Września 17, 2014, 12:05:37 »
Nalewka na zielu - upchane do słoika nie za luźno, nie za ciasno, zalane alkoholem 50-60%. Działanie na mózgownicę sprawdzone - do porannej kawy łyżeczka, nawet dosyć smaczne. W mieszance z cytryńcem działa lepiej - człowiek nie jest taki pobudzony, jaśniejsze myślenie. Działanie oczyszczające od wewnątrz to tylko mój domysł, znak zapytania, ale kto wie - kiedyś to ziółko było popularne pod nazwą czarcie żebro (razem z ostrożeniem warzywnym).

Offline janek

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #63 dnia: Września 18, 2014, 08:57:33 »
Basiu.
Właśnie o to chodzi, że olejki jako jedyne zabijają i to naprawdę skutecznie i bakterie i grzyby.

Klara

• Gość
« Odpowiedź #64 dnia: Września 18, 2014, 09:09:04 »

Właśnie o to chodzi, że olejki jako jedyne zabijają i to naprawdę skutecznie i bakterie i grzyby.

No ale jakby taka kuracja miała wyglądać, skoro mówi się, że olejki eteryczne (o takich mówimy?) nie powinny być stosowane wewnętrznie?

Offline Dondarrion

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #65 dnia: Września 18, 2014, 10:59:50 »

No ale jakby taka kuracja miała wyglądać, skoro mówi się, że olejki eteryczne (o takich mówimy?) nie powinny być stosowane wewnętrznie?
.      Przede wszystkim wewnętrznie. Stąd pewnie nasze nieporozumienie co do jakości dr Beta.
I am back to save the universe

Offline książkowy

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #66 dnia: Września 18, 2014, 11:50:42 »

Z tego co wiem skuteczne na bakterie jest palenie kory brzozy i wdychanie dymu, właśnie ze względu na olejki eteryczne. Jest sporo osób która się wyleczyła dzięki temu z gronkowca.

Offline janek

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #67 dnia: Września 18, 2014, 12:11:03 »
Klaro.
Wszystko zależy od tego kto mówi i czy potrafi uzasadnić swoje stanowisko.
Podobno "olejki terapeutyczne" można stosować wew.

Donadarrion.
A ja sprawdziłem wielokrotnie, że większość problemów da się rozwiązać stosując olejki tylko zew.
Na pewno nie ma problemu z parudniowym wew stosowaniem olejków, choć powiem szczerze dawki jakie  podaje nasz Gospodarz przyprawiają mnie czasem o gęsią skórkę.

Płaszczoobrosła.
Zupełnie nie rozumiem po co stosować tak nieefektywny sposób.
Przecież dużo prostsze będą inhalacje.

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #68 dnia: Września 18, 2014, 14:19:24 »
Płaszczoobrosła.
Zupełnie nie rozumiem po co stosować tak nieefektywny sposób.
Przecież dużo prostsze będą inhalacje.

Możliwe, że ma sens to palenie kory, przecież to nie tylko wdycha się olejki, ale też i nadpalone żywice i wiele innych składników unoszących się z dymem. Pewnie sa tam różne węglowodory, przed którymi nas właśnie nasza unijna niania chce obronić, abyśmy nie mieli tego w wędzonkach. Jeśli te składniki konserwują mięso, czyli zabijają bakterie, to ma sens.

Po prostu trzeba uważać, by nie oparzyć sobie dróg oddechowych i oczu.

Offline książkowy

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #69 dnia: Września 23, 2014, 14:54:54 »
Co do usuwania blaszki miażdżycowej, czucia się lepiej po niektórych ziołach i chelatacji, cytuję pewnego chemika:

O chelatacji kiedyś czytałem - chelatowanie wapnia rozmiękcza blaszkę miażdżycową, pozwalając krwi przeciskać się przez zwężone miejsca. Dlatego osoby z problemami z krążeniem mogą po chelatacji poczuć szybką poprawę. Zarazem jednak blaszka miażdżycowa nie jest wcale usuwana i nadal przyrasta, dlatego poprawa jest krótkotrwała a kolejne chelatacje mają coraz słabsze działanie.
W dodatku z chelatacją wiąże się kilka niebezpieczeństw - wyciąga ona z organizmu większość metali, mogąc doprowadzić do nagłych niedoborów. Ponadto niektórzy szarlatani zamiast EDTA-wapniowego używają EDTA-sodowego. W takich warunkach następuje przede wszystkim chelatacja wapnia i magnezu, a nagły spadek ilości tych metali w osoczu zaburza rytm serca aż do zapaści.

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #70 dnia: Września 23, 2014, 23:20:46 »
Chelatacja za pomocą wlewów dożylnych jest rzeczą przynajmniej dziwną.
W Międzyborowie nasz Gospodarz też tak mówił - w końcu wprowadza się zupełnie obcy związek i jeśli to działa, to, jak Twój znajomy pisze, jest to niewybiórcze.

Offline jolkaj

• Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #71 dnia: Października 01, 2014, 12:25:05 »
Co się dzieje dalej w temacie? Ja właśnie wietrzę mieszkanie bo znowu spaliłam ponad 2 kg róży do ususzenia.

Zastanawiam się jak wytłumaczyć mężowi że potrzebujemy zakupić czujkę przeciwzadymieniową. Wczoraj zapaliłam garnek. Syn się wkurza że mówi mi po kilka razy o czymś a ja ledwo się odkręcę i już nie pamiętam. Nie przesadzam...ostatnio zbudził mnie dym po 24. Podsuszałam bez w piekarniku. Syn spał w pokoju obok, męża nie było. Zanim wrócił zdążyłam umyć mopem wszystkie ściany, meble... To jednak nie zmienia faktu że często czuję lęk wychodząc z domu. Wracam po ileś razy i sprawdzam. Przez zaburzenia z pamięcią musiałam rzucić pracę bo zwyczajnie nie wyrabiałam się w podstawowych obowiązkach. No tak być nie może, ja mam 34 lata.

Warto być uczciwym, choć nie zawsze się to opłaca. Opłaca się być nieuczciwym, ale nie warto. Prof. Bartoszewski

Offline docent

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
  • jesteśmy tu oboje, ja śpię a Ty się śnisz
« Odpowiedź #72 dnia: Października 01, 2014, 13:00:06 »
ło kurde  :-[ a ja panikuję, że mam zaniki pamięci jak nie pamiętam czy zamknąłem drzwi przed wyjściem do pracy lub czy zakręciłem butle po pracy z migomatem. (32l.)Jednak odkryłem coś zupełnie ciekawszego, mianowicie zastanów się co pamiętasz z dnia doskonale  :D, ja odkryłem (co logiczne), że za tym co zapamiętuje stoi (powiedzmy) nagroda. Teraz dużo drążę tematów o ziółkach i tym co zawierają i jak to ma się do metabolizmu, bo np.: chcę mieć więcej cm w łapie(nagroda). Dużo czytam i sporo pamiętam z tego i to co dzień coś nowego koncentrując się mocno nad materiałem. Nie pamiętam dalej czy rano zamknąłem drzwi :-D, bo sie na tym nie skupiam i mózg uważa, że to mi nie potrzebne do cm w łapie. Wystarczy, że coś nie zagra w rytuale zamykania drzwi, kota przytnę lub cos, pamiętam kilka tygodni. Myślę, że gubi Cię rutyna albo masz myśli spowite jakimiś tematami, które,,zżerają Ci RAM'' :D. Albo nastawiaj przypominajkę w telefonie co 15 min, albo zmieniaj coś w swoim otoczeniu co Ci przypomni o piekarniku za ;) nim piekarnik zmieni otoczenie dymem

Offline $JaCeK$

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #73 dnia: Października 01, 2014, 13:40:26 »
Prosze nie zapominac ze jedzenie miesa zanieczyszcza krew a tym samym mozg.
Poznanie pierwotnej madrosci - poza pojeciowym umyslem.  Mircea Eliade

Klara

• Gość
« Odpowiedź #74 dnia: Października 01, 2014, 13:47:52 »
Ja właśnie wietrzę mieszkanie bo znowu spaliłam ponad 2 kg róży do ususzenia.
A ja mam na koncie 6 (tak, sześć) zjaranych emaliowanych, nowych garnków  :'(  mimo, że mam płytę indukcyjną z timerem (jakoś wtedy zapomniałam nastawić...)   :D :D :D