Autor Wątek: Jod  (Przeczytany 102635 razy)

Offline ewula K

• Dużo Pisze
Odp: Jod
« Odpowiedź #165 dnia: Czerwca 04, 2017, 09:20:25 »

Offline ewula K

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #166 dnia: Czerwca 12, 2017, 23:04:48 »
Książka Lynne Farrow :"Jod leczy. Skuteczny program terapii", do której link podawałam w poprzednim wpisie, wyszła punktualnie z drukarni. Mam ją od wczoraj.
Uważam, że każdy kto dba o zdrowie powinien ją mieć. Jest warta więcej niż te 32 zł , za którą ją kupiłam.
Szczerze polecam.

Offline pczerlus

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #167 dnia: Czerwca 13, 2017, 07:52:55 »
Możesz napisać dlaczego ją polecasz? Zastanawiam się nad zakupem, są tam uwagi praktyczne o stosowaniu? czy historie ludzi jak piszą w recenzji?

Offline ewula K

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #168 dnia: Czerwca 15, 2017, 15:53:22 »
Możesz napisać dlaczego ją polecasz? Zastanawiam się nad zakupem, są tam uwagi praktyczne o stosowaniu? czy historie ludzi jak piszą w recenzji?
Historie ludzi , owszem, są. Ale nie one są najważniejsze. Znajdziesz konkretne wytyczne. Dostęp do stron gdzie gromadzone są materiały na temat leczenia jodem. Znajdziesz konkretną procedurę suplementacji jodu wg czołowych lekarzy: Guy Abrahama, Davida Brownsteina i Jorge Flechasa. Nawiasem mówiąc, Jorge Flechas był zaproszony przez Jerzego Ziębę na Wiosnę Zdrowia, która odbyła się w kwietniu w katowickim Spodku. Film z jego wystąpienia był w sieci, ale szybko się ulotnił. Miałam jednak okazję posłuchać.
Dowiesz się jak to było z założeniami Wolffa -Chaikoffa. W zasadzie mają na sumieniu wielu ludzi, przez jedno badanie przez nikogo nie potwierdzone. Dopiero sprawdzili to Abraham i Brownstein.

« Ostatnia zmiana: Czerwca 15, 2017, 15:59:07 wysłana przez ewula K »

Offline pczerlus

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #169 dnia: Czerwca 16, 2017, 18:02:34 »
Dzięki za odpowiedź. Zachęciła mnie do książki.
Filmik z Wiosny zdrowia widziałem.
pozdrawiam serdecznie

Offline sylvana0

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #170 dnia: Stycznia 04, 2024, 11:27:03 »
Jak jest z tym bromem? Szkodliwy?
Czy mgiełka solankowa jodowo-bromowa  skład brom>120mg/l   warto wdychac czy nie?

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #171 dnia: Stycznia 04, 2024, 20:08:06 »
Na temat mgiełki nie będę się wypowiadać, szczególnie standaryzowanej.

Jedna z naszych forumowiczek kiedyś mówiła, ze pita naturalna woda jodowo-bromowa pomogła jej poskromić Hashimoto.

Pozdrowienia :-)

Offline adampupka

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #172 dnia: Stycznia 05, 2024, 11:09:40 »
Na temat mgiełki nie będę się wypowiadać, szczególnie standaryzowanej.

Jedna z naszych forumowiczek kiedyś mówiła, ze pita naturalna woda jodowo-bromowa pomogła jej poskromić Hashimoto.

Pozdrowienia :-)

Analogiczne historie znam o zwykłej soli emskiej, ona też ma bromki. Gospodarka hormonalna to subtelna sprawa i nie da się nie centralnie sterować dorzucaniem tego czy tamtego. Natomiast jak się zrobi fundamentalny porządek w trawieniu, stanach zapalnych itd. / itp. to nieraz organizm zaskakująco umie skorzystać z tego co pozornie nie pasowało do kuracji. Trochę kwestia obserwacji, prób i błędów.

A.
:-)