Autor Wątek: Kandydoza ogólnoustrojowa  (Przeczytany 2583 razy)

Offline Evangeline

• Nowy
  • *
Kandydoza ogólnoustrojowa
« dnia: Lipca 24, 2014, 19:27:00 »
Co robić? Jak leczyć? Z czego bezwzględnie zrezygnować w diecie, a co do niej włączyć?
Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję :)

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
Odp: Kandydoza ogólnoustrojowa
« Odpowiedź #1 dnia: Lipca 24, 2014, 23:47:01 »
Jak została stwierdzona ta kandydoza? Medycznie, czy na jakimś aparacie elektrycznym?

Ogółem, co człowiek, to teoria. Są ludzie, którzy wierzą w zagłodzenie grzyba, są tacy, co wierzą w możliwość jego zabicia, ale to nie gwarantuje powrotu do zdrowia. Nie ma łatwych rozwiązań, bo gdyby były, to by się je po prostu stosowało.

Do obniżenia poziomu cukru we krwi warto stosować typowe zioła przeciwcukrzycowe.

Przeczytaj tutaj wątki o grzybicach i o uszczelnianiu jelit - to jako materiał do przemyśleń na początek, a potem pytaj dalej.

Pozdrowienia :-)

Offline Evangeline

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: Lipca 25, 2014, 17:29:15 »
Medycznie.

Przeglądałam już parę tematów i sama już nie wiem, co robić. Każdy pisze, co innego. Dopiero początkuję w tematacie ziół, więc wolę zaczerpnąć opinii bardziej doświadczonych osób. Może ktoś się z tym zmagał i wyszedł zwycięsko?
Odpadją drastyczne kuracje, bo przyjmuję izotretynoinę.

Offline janek

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #3 dnia: Lipca 25, 2014, 19:24:38 »
Medycznie to pojęcie b.ogólne.
Oczekujesz konkretnych rozwiązań a sama nie chcesz podać żadnych konkretów.

Offline Alinge

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #4 dnia: Lipca 25, 2014, 21:32:39 »
Medycznie.

Przeglądałam już parę tematów i sama już nie wiem, co robić. Każdy pisze, co innego. Dopiero początkuję w tematacie ziół, więc wolę zaczerpnąć opinii bardziej doświadczonych osób. Może ktoś się z tym zmagał i wyszedł zwycięsko?
Odpadją drastyczne kuracje, bo przyjmuję izotretynoinę.

Uuu..... zażywasz Izotretynoinę. ( czyli zmagasz się z trądzikiem? ) ..do czasu aż z nią nie skończysz,  to ja niestety  nie widziałabym sensu wchodzenia w jakąkolwiek inną terapię.  Tak wysokie dawki Vit A, zupełnie inaczej wpływają na wątrobę, a przy tym na cały organizm. Czego byś nie zaczęła stosować choćby na grzyba,   to  i tak Twój organizm nie wykorzysta tych substancji   w 100 %,  bo Twój organizm nie funkcjonuje w tej chwili prawidłowo.
Do pochwalenia na pewno jest Twój krok w poznanie zasobów roślin i tu faktycznie sporo wiedzy wyciągniesz dla siebie, ale czy Twoja kandydoza nie ujawniła się przypadkiem już przed włączeniem  Izotretynoinny ? Wcześniej szły antybiotyki ?
Ten rodzaj retinoidów   to bardzo ostra broń do leczenia trądzika,   jednakże niestety miewam u siebie osoby które zmagają się z nawrotem  problemu, mimo stosowania Izoteku.  Trzeba zadać sobie pytanie,  czy retinoidy są rozwiązaniem na problemy z cerą ?  dalej pytając... czy problemy z cerą pretendują do leczenia farmaceutycznego ?

Evangeline znajdziesz tu sporo odpowiedzi dla siebie.. ja mogę Ci podpowiedzieć,  abyś objęła drogę uszczelniania jelit.

Pozdrawiam