Autor Wątek: zlot zielarski w Wiatowicach pod Krakowem  (Przeczytany 75493 razy)

Offline Dorota Natura Życia

• Ekspert forum
  • Mało Pisze
Odp: zlot zielarski w Wiatowicach pod Krakowem
« Odpowiedź #210 dnia: Maj 25, 2014, 23:06:09 »
Witam serdecznie
jednak nie przyjadę na zlot :-( Wiatry niosą mnie w inne strony. Tylko teraz to już nie wiem, gdzie o tym poinformować. Liczę, że wszystkie wątki związane ze zlotem są śledzone. Dla mnie to ważne, by powiadomić, bo rezerwowałam nocleg łóżkowy dla 3 osób. I zwalniam rezerwację. Może komuś się przydać.
Liczę na obszerna relację słowno-obrazkowo-muzyczną ;-) z wydarzenia. Pozdrawiam ciepło.
Jeśli nie Ty, to kto?
Jeśli nie teraz, to kiedy?

Offline freshbynature

• Dużo Pisze
  • zioła i sport
« Odpowiedź #211 dnia: Maj 26, 2014, 10:18:13 »
Witam

Ja też jestem zmuszony zrezygnować.

ps. Robin- przepraszam ze tak późno.

Pozdrawiam - Fresh
Piękno, które ma się w sobie, nie przemija nigdy, jest  w umyśle,...ale widzą je tylko ci, kórzy umysłem sie posługują... leżysz wstań wstałes-idź idziesz-biegnij biegniesz- leć lecisz?

Offline robin

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #212 dnia: Maj 26, 2014, 17:56:00 »
Aua. Nieszkodzi, czasu jeszcze sporo, jakoś wymyślę jak się doturlać, szkoda że się nie poznamy :/

Offline Papucha

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #213 dnia: Czerwiec 03, 2014, 23:31:02 »
Dzień dobry, a raczej dobry wieczór. Ja się ładnie przywitam, bo chociaż zaglądam tu co jakiś czas, to jeszcze nie puściłam pary z gęby. A czas już ku temu najwyższy, ponieważ tak jakoś nam się fajnie z Inez zgadało, że i ja pozwolę sobie pojawić się na zlocie, a nie odzywając się wcześniej ani słowem, wyszłoby po prostu jakoś dziko. Postaram się nikomu nie wadzić ni wymądrzać, bom zielona w temacie i obiecuję, że grzecznie będę chłonąć każdą mądrość zielarską i nie tylko jaką postanowicie się podzielić :) Tymczasem obwieszczam wszem i wobec, że wyruszamy (z Małżonkiem) z wsi pod poznańskiej i mamy 2 miejsca wolne w samochodzie. Misiu mój drogi jeździ ostrożnie i nie pędzi na złamanie karku, więc nie ma się czego bać. Oboje też nie kąsamy :) Jakby ktoś optował za wspólną podróżą, to info na priv albo tutaj :) P.

Offline ineslik

• Global Moderator
  • Dużo Pisze
    • herbiness
« Odpowiedź #214 dnia: Czerwiec 04, 2014, 14:40:26 »
Miło Ciebie tutaj zobaczyć :)
zajrzyj tutaj - trasa dojazdu
http://rozanski.ch/forum/index.php?topic=2493.0

Offline Zakręcona

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #215 dnia: Czerwiec 05, 2014, 18:41:47 »
To może ja też (wzorem Papuchy) się przywitam i swój post inauguracyjny tutaj napiszę - melduję, że planuję przyjechać na zjazd, nowa, zieloniutka i chętna się uczyć, szczególnie o jadalnych roślinkach. Z wstępnej rozpiski godzinowej zjazdu wnioskuję, że żeby się załapać na poranne sobotnie zbieranie ziółek na śniadanie - powinnam przyjechać w piątek. Mam nadzieję, że uda się jakoś załatwić nocleg. Chciałabym jeszcze zapytać, czy jest coś planowane konkretnie na niedzielę do południa, czy to już takie luźne przebywanie ze sobą? Czy jest ktoś, kto zamierza wracać ze zjazdu w sobotę późnym popołudniem i ma jedno wolne miejsce w samochodzie? Potrzebowałabym dojechać do Gdowa / Dobczyc / Myślenic (i dalej już busikiem). Chyba że ktoś przypadkiem jedzie od strony Zakopanego, to by było cudownie :-) Byłabym wdzięczna za wiadomość, bo nie wiem czy mam sobie rezerwować nocleg tylko na noc z piątku na sobotę, czy z soboty na niedzielę też.
 W sumie byłoby też wspaniale, gdyby ktoś kto ma wolne miejsce w samochodzie, zabrał mnie w piątek po południu z Gdowa (bo tam jestem w stanie dojechać komunikacją publiczną, a dalej to już nie wiem jak - na piechotę chyba daleko..?)
Proszę o wiadomość, tu albo na priv.

Offline ineslik

• Global Moderator
  • Dużo Pisze
    • herbiness
« Odpowiedź #216 dnia: Czerwiec 05, 2014, 19:30:24 »
Witaj :)
Wspólnego zbierania roślin nikomu nie będziemy żałować i herb walki bedą liczne, w małych grupach. Postaramy się zobaczyć jakaś rekordową liczbę ziół :) zrobimy zdjecia, zeby łatwo zapamiętać. Obawiam się, ze czas w oparach pasji bedzie nam szybko płynął , sobota skończy się, zanim omowimy połowę spraw!

Chyba nie obejdzie się bez kiełbaski. Komuś to przeszkadza ?