Autor Wątek: Mydlarnia u Franciszka  (Przeczytany 4286 razy)

MitziCaspar

• Gość
Mydlarnia u Franciszka
« dnia: Maja 20, 2014, 16:31:43 »
Kupujecie, spotkałyście się, co sądzicie? Jak dla mnie bardzo fajny sklep. Oczywiście kosmetyki droższe niż w Rossmannie czy gdzie indziej, ale jednak wydaje mi się, że naturalne. Glinka Beloun to mój nr 1 jeżeli chodzi o maseczki, skład: 100% Beloon Red Mud. Dostałam też w prezencie raz spirulinę ze strony zróbsobiekrem i połączenie tych dwóch 'proszków" to najlepsze co może być dla mojej cery. Tylko najlepiej z maseczką być pod prysznicem/w wannie, wtedy nie wysycha.
Bardzo fajny był też tonik pomarańczowy - szklana, nie mała buteleczka za ok 40 zł.

Offline kasiatoya

• Nowy
  • *
Odp: Mydlarnia u Franciszka
« Odpowiedź #1 dnia: Maja 21, 2014, 00:57:57 »
aż zajrzałam z ciekawości i ceny mają z kosmosu...
oleje są dużo droższe niż w sklepach z półproduktami w których kupuję a zawartość jest dokładnie ta sama
kosmetyki... nie wiem, nie używałam ale w tych cenach wolałabym sama sobie coś ukręcić :)
tonik za 40 dychy - ja to chyba jednak skąpa jestem ale wolę swoje samorobne toniki na bazie hydrolatów lub naparów z dodatkami jakie mi się akurat zamarzą i jakie mam pod ręką :)
ostatnio wykończyłam tonik na bazie naparu z zielonej herbaty - polecam, taka dwufazówka z tego wychodzi ale jest bardzo odświeżający i wbrew pozorom wcale nie tłusty :)

przepis:
zielona herbata - 100~150 ml
żel hialuronowy - 5 ml
olej jojoba lub awokado - 20 kropel
olejki eteryczne: miętowy - 5 kropel, różany - 3 krople
witamina E - 5 kropli

jak ktoś nie lubi/nie chce/nie ma czasu na własną produkcję kosmetyków/toników to czemu nie, ale osobiście to dla mnie trochę przesadzają z cenami

Offline cezet

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #2 dnia: Maja 21, 2014, 16:48:02 »
Ja też samoróby testuję :)

Offline SwojskaPiwniczka_pl

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: Listopada 20, 2014, 08:52:29 »
Kosmetyki czy mydła z jednej strony są droższe,ale z drugiej też naturalne więc nie ma się czemu dziwić,cena równa się w tym przypadku wysokiej jakości. Mydła są dobre na trądzik,wysuszają skórę i jednocześnie odżywiają ją.

Offline Dorunia

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #4 dnia: Listopada 26, 2014, 17:45:29 »
W sprawie zdrowych mydeł i niektórych kosmetyków najlepiej  skontaktuj się z Inez. Pozdrawiam

Offline stukam kopytkami

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #5 dnia: Listopada 26, 2014, 20:41:33 »
Albo ze mną :-) Nie ma to jak samo chwalenie się :-)

Offline Dorunia

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #6 dnia: Listopada 26, 2014, 23:44:46 »
To nic złego pochwalić się swoimi "wyrobami'. Pozdrawiam

Athoualia

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwca 02, 2015, 21:34:26 »
Ceny mnie odrzuciły, jednakże raz skusiłam się na olejki eteryczne imbirowy i pomarańczowy z l'Orient - fajne zapaszki.
Mydła, balsamy, masła - można samemu zrobić (kto ma troszkę wiecej czasu) lub kupić taniej gdzieś indziej