Wg tego wykresu będzie 9 osób z forum, wg Facebooka 30 + rodzina tych co kliknęli
Ja przypominam co warto zabrać:
Zachęcam do zabrania kocyków i parasoli przeciwsłonecznych oraz koszy piknikowych. Będzie wielki stół, na który każdy będzie mógł postawić coś, czym zechce się podzielić jednocześnie częstując się przysmakami postawionymi przez innych. Wieczorem rozpalimy ognisko, będzie fajnie
Zlot odbywa się, co widać na mapie, obok dawniej działającego Dworu Bella Vita. Obecnie nie jest on czynny, nie ma możliwości załatwienia tam noclegów. Na łące, na której się spotykamy, będzie można rozbić namioty.
Co warto ze sobą przywieźć na zlot.
1. siedziska będą wykonane z kostek słomy i desek, warto wziąć kocyk.
2. kupiłam kubeczki, jednak jeśli ktoś lubi swój kubek - można zabrać z domu. Ogólnie zabieramy takie rzeczy, co na biwak czy piknik.
3. na miejscu będą toj toje - Monika zamówi je i zapłaci ze swoich pieniędzy, na miejscu złożymy się na pokrycie kosztów.
4. ogólnie zlot i zajęcia na zlocie są bez opłat, pamiętajmy jednak, że Monika udostępnia nam swój prywatny teren, poczyniła pewne przygotowania. Uczyniła to bez dotacji unijnych, ani żadnych innych, bez sponsora. Przygotuje też serki, mleko, chleb, wodę w dużych butlach. Za to wszystko warto by było zapłacić pieniążka. Jeśli ktoś będzie na noc, pole namiotowe 20zł.
skopiowałam z Wydarzenia na FB, mam nadzieje ze to wszystkie potrzebne informacje
Ja będę odpowiedzialna za kawę i kilka słów o o dodatkach: kardamon, cynamon, karob, kakao, goździki, pieprz cayenne, każdy sobie w moździerzu umiele co będzie chciał do tej kawy, będzie gotowana na ogniu w ciśnieniowym czajniczku. Do tego zrobiłam ciasteczka owsiane, drożdżówka właśnie rośnie do tego będą dżemy mojej robty m.in. truskawkowo- miętowy, gruszkowo-imbirowy...itp.
na zdj jest też pesto z niedźwiedziego czosnku, to do podpłomyków które będą na miejscu, cebulaki są w trakcie jeszcze pieczenia, część gotowa, bruscetti pomożecie mi zrobic na miejscu
do zobaczenia jutro kochani