Autor Wątek: Spacerek do ujścia Wisły  (Przeczytany 1800 razy)

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
Spacerek do ujścia Wisły
« dnia: Czerwca 30, 2014, 23:17:50 »
Zapraszam w najbliższą sobotę lub niedzielę (do uzgodnienia) na spacerek do głównego ujścia Wisły, czyli nad Przekop. Przewidywane atrakcje to pewnie arcydzięgiel, wiązówka, resztki kwiatów czarnego bzu, psianka słodkogórz, kanianka i co tam innego nam by wpadło w łapki, a na okrasę kąpiel na dzikiej plaży prawie bez ludzi, a na pewno bez tłumów. W drodze powrotnej zajechać możemy nad bajorko, w którym rośnie osoka aloesowa, która się może przydać osobom z uszkodzonymi oczami.

Osoby niezmotoryzowane niech się umawiają na priv. Ja mogę zgarniać ludzi z ze stacji kolejki z Wrzeszcza lub z Moreny.

Pozdrowienia :-)

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
Odp: Spacerek do ujścia Wisły
« Odpowiedź #1 dnia: Lipca 03, 2014, 22:16:07 »
W wyniku zakulisowych uzgodnień proponuję spotkanie w sobotę albo na Morenie w McDonaldzie około 10.30-10.45 lub u mnie lub o 12.00 na przystani promowej w Świbnie.

Proszę o przysłanie zgłoszenia na priv, abyśmy wiedzieli, czy na kogoś czekać.

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #2 dnia: Lipca 05, 2014, 22:26:05 »
Była nas trójka i wróciłyśmy z wycieczki z torbami :-)
traganek, arcydzięgiel, trędownik, szelężnik, dziurawiec, babka szerokolistna, wiązówka, kuklik łąkowy, krwica, psianka słodkogórz, baławatki, osoka aloesowa, głowienka, rdestnica, piołun.

Ogółem był upał, ale nad Wisłą i na plaży było przyjemnie.

Offline janek

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #3 dnia: Lipca 06, 2014, 07:38:36 »
Jak ja niektórym zazdroszczę a przy tym nie rozumiem. Mają koło siebie takie skarby a nie korzystają.