Autor Wątek: Naczyniaki  (Przeczytany 2871 razy)

Offline robin

• Dużo Pisze
Naczyniaki
« dnia: Kwietnia 25, 2014, 16:55:44 »
Duże i małe - ktoś kojarzy coś w temacie czym je można ewentualnie potraktować? Albo jakieś alternatywne teorie z czego to się bierze? Tak mnie to dziś zastanowiło..

Offline robin

• Dużo Pisze
Odp: Naczyniaki
« Odpowiedź #1 dnia: Maja 02, 2014, 21:07:01 »
Nikt nic ziołowego nie kojarzy?:/ Ciężko idzie szukanie.

Offline Alchemik

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #2 dnia: Maja 03, 2014, 09:34:23 »
Podpowiedz coś więcej - jakaś lokalizacja czy po prostu przypadek naczyniaków.
Wszystko, co jesteś w stanie zrobić, czyń to z całą swoją mocą. Nie jutro. Teraz.

Offline robin

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #3 dnia: Maja 03, 2014, 15:00:31 »
Interesuje mnie wszystko z po prostu naczyniakami w temacie, bo zawsze sobie z tego coś posklejam wartościowego. Wszystko w temacie leczenia ziołami/olejkami/ itp. Nawet jak zniknięcie albo zmniejszenie się takiego było efektem kuracji na zupełnie coś innego. Wiem czego się używa ze środków farmakologicznych pod kontrolą lekarza, ale to chyba też raczej w przypadkach kiedy są wrodzone albo wystąpią we wczesnym dzieciństwie.. Ja bardziej mam na myśli te które pojawiają się w wieku późniejszym, często są małe ale rozsiane.

Offline robin

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #4 dnia: Maja 05, 2014, 14:52:23 »
Może być też cokolwiek z tematu obkurczania naczyń krwionośnych od zewnątrz, zwłaszcza tych maleńkich czy wręcz ich zamykania.. W postaci zielarskiej oczywiście, bo że laser jak coś, to wiem.. Zmniejszania przekrwienia itp, w średniowieczu pewnie by powiedzieli coś o ziołach czyniących bladym;)