Autor Wątek: Mieszanki chorób autoimmunologicznych  (Przeczytany 4172 razy)

Offline Sparrow

• Średnio Pisze
Mieszanki chorób autoimmunologicznych
« dnia: Czerwca 17, 2015, 17:26:00 »
Witam
Znalazłem na stronie Dr Różańskiego ciekawe mieszanki.
szukam pod kątem rzs. Zastanawiam się nad ich wdrożeniem.
jestem ciekaw waszej opinii.
http://www.luskiewnik.pl/autoimmunologia/new-page-9.htm

Pozdrawiam

Offline adampupka

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
Odp: Mieszanki chorób autoimmunologicznych
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 17, 2015, 22:15:49 »
Są to mieszanki nie pierwszej lekkości, należy je stosować z rozwagą.
Nie wiem czy w tym wypadku też, ale w Katowicach Doktor ostatnio mówił, że to co ongiś polecano/polecał gotować krócej warto gotować jednak te 15 (?) minut.
:-)

Offline anulka

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 01, 2018, 21:58:05 »
Witam
stosowałam mieszankę Pana Doktora :Rp. Mieszanka do fitoterapii chorób autoimmunologicznych, immunosupresyjna.

Korzeń szczawiu 2 części

Korzeń lub ziele hakorośli 1 cz.

Ziele rdestu ptasiego lub ostrogorzkiego 1 cz.

Korzeń mydlnicy 1 cz.

Korzeń lukrecji 1 cz.

Zioła rozdrobnić i wymieszać. 1 łyżka ziół na 1 szklankę wody. Gotować 3-5 minut, odstawić na 30 minut. Przecedzić. Pić 1 raz dziennie wieczorem po 200 ml przez 1 miesiąc. Po miesiącu przerwy kurację powtórzyć.

Mam stwierdzony zespół Rosenthala Melkerssona. Od dziecka się z tym męczę. Zespól polega na porażeniu nerwu twarzowego (u mnie trzykrotne) z okresowymi obrzękami twarzy. W sumie ani sterydy ani antybiotyki na niewiele się zdały. Proces         znikania opuchlizny trwał tyle samo z lekami co bez nich,więc uznałam że nie ma sensu  faszerować się chemią. Wygląda to nieciekawie- opuchnięta warga dolna lub górna z opuchlizną policzka,dziąseł,języka. Opuchnięcia pojawiały się tak często, że zaczęły się nawarstwiać. Pierwszy raz mieszankę piłam w listopadzie 2016 r. , po miesiącu wedle zaleceń Doktora powtórzyłam. Od tamtego czasu ani razu nie spuchłam.. To dziwne bo nadal pojawiają się symptomy które poprzedzają opuchliznę tzn. na całej twarzy ma mam takie swędzące prądy ( tak to nazywam) ale opuchlizna nie występuje :) Chciałam w tym miejscu podziękować Panu Doktorowi że udostępnia swoją wiedzę. Mi pomógł.Bardzo. Nigdy nie miałam tak długiej przerwy bez obrzęków a moja buzia w końcu zaczęła normalnie wyglądać. Teraz przymierzam się do powtórki tej mieszanki.Pozdrawiam.

Offline Moani

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: Września 07, 2018, 10:23:26 »
Zastanawiam się: czy kurację ww. mieszanką można przeprowadzic w trakcie leczenia mtx, plaquenilem i sterydami?

Offline Sparrow

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #4 dnia: Listopada 03, 2018, 23:36:29 »
Witam.
Trochę późno odpisuje bo prawie po 2 miesiącach. Ale dawno mnie nie było na forum.
Te kuracje można wykonać przy mtx. Tylko trochę trzeba się pilnować badania laboratoryjne przed i w trakcie.
Ja ze swojej strony zalecam dobrego hirudytę który przystawi pijawki do oczyszczenia organizmu. Działają cuda przy braniu mtx.
Ale trzeba mieć dobrą hemoglobine. W trakcie kuracji która w przypadku mojej żony trwała 7 sesji. 8 nie było z powodu niskiej hemoglobiny.
Miała przystawiane na wątrobę 2x kość guziczną nerki za uszami i płuca i chyba serce. Już nie pamiętam.
ALAT z 250 spadł do ok 30 może 50 nie pamiętam. To były najlepsze wyniki od 2 lat jak żona brała sterydy mtx i humire

Offline Moani

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 30, 2019, 11:10:28 »
Bardzo dziękuję za odpowiedź. Próby wątrobowe cały czas w normie. Z leków został sam mtx. To dobra wiadomość że można przy mtx kurację zrobić
« Ostatnia zmiana: Stycznia 30, 2019, 11:15:04 wysłana przez Moani »