Witam
stosowałam mieszankę Pana Doktora :Rp. Mieszanka do fitoterapii chorób autoimmunologicznych, immunosupresyjna.
Korzeń szczawiu 2 części
Korzeń lub ziele hakorośli 1 cz.
Ziele rdestu ptasiego lub ostrogorzkiego 1 cz.
Korzeń mydlnicy 1 cz.
Korzeń lukrecji 1 cz.
Zioła rozdrobnić i wymieszać. 1 łyżka ziół na 1 szklankę wody. Gotować 3-5 minut, odstawić na 30 minut. Przecedzić. Pić 1 raz dziennie wieczorem po 200 ml przez 1 miesiąc. Po miesiącu przerwy kurację powtórzyć.
Mam stwierdzony zespół Rosenthala Melkerssona. Od dziecka się z tym męczę. Zespól polega na porażeniu nerwu twarzowego (u mnie trzykrotne) z okresowymi obrzękami twarzy. W sumie ani sterydy ani antybiotyki na niewiele się zdały. Proces znikania opuchlizny trwał tyle samo z lekami co bez nich,więc uznałam że nie ma sensu faszerować się chemią. Wygląda to nieciekawie- opuchnięta warga dolna lub górna z opuchlizną policzka,dziąseł,języka. Opuchnięcia pojawiały się tak często, że zaczęły się nawarstwiać. Pierwszy raz mieszankę piłam w listopadzie 2016 r. , po miesiącu wedle zaleceń Doktora powtórzyłam. Od tamtego czasu ani razu nie spuchłam.. To dziwne bo nadal pojawiają się symptomy które poprzedzają opuchliznę tzn. na całej twarzy ma mam takie swędzące prądy ( tak to nazywam) ale opuchlizna nie występuje

Chciałam w tym miejscu podziękować Panu Doktorowi że udostępnia swoją wiedzę. Mi pomógł.Bardzo. Nigdy nie miałam tak długiej przerwy bez obrzęków a moja buzia w końcu zaczęła normalnie wyglądać. Teraz przymierzam się do powtórki tej mieszanki.Pozdrawiam.