Autor Wątek: zestaw na odtrucie i regeneracje ukl. pokarmowego  (Przeczytany 8842 razy)

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
Odp: zestaw na odtrucie i regeneracje ukl. pokarmowego
« Odpowiedź #15 dnia: Maja 23, 2016, 19:19:41 »
Ktoś wyżej napisał, że odtruwanie organizmu praktycznie musi obciążać nerki "bo niby którędy miała by wyjść trucizna".

To ja

Po pierwsze leczenie nie powinno szkodzić, więc podejście typu: "jak wysiądą nerki to się nimi zajmiemy" jest typowo lekarskie , i poparcia dla tak cynicznego podejścia do człowieka  nie spodziewałam się na tym forum.

Tak, to jest podejście lekarskie, to jest dojście do źródeł problemów. Czy to jest cyniczne?
Jeśli nerki są niewydolne, to nie zajmiesz się nerkami, tylko będziesz odtruwać z żółcią lub przez skórę substancje rozpuszczalne w wodzie?
Ogółem, uważasz, że to jest wykonalne i zupełnie nie zaszkodzi, zamiast rozwiązania problemu nerek? Błyskawiczne płatki owsiane i lekko słodzona herbata wszystko rozwiąże?

Dla ułatwienia pytanie: w jaki sposób powstaje artretyzm lub podagra?

Uważasz, że jestem cyniczna? Wolny człowiek, w wolnym kraju. Na zdrowie ;-)

Pozdrowienia :-)

Offline meris

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: Maja 23, 2016, 22:37:32 »
Widzę, że dyskusja wrze :D Ale czy mógłbym prosić o pomoc w moim pytaniu zadanym co do dawkowania i łączenia tych specyfików jakie zamówiłem?

Offline LolaKarola

• Mało Pisze
  • **
« Odpowiedź #17 dnia: Maja 23, 2016, 23:36:17 »
Może spróbuj ashwagandhę zaparzać sobie na noc i rano przed posiłkiem. Ashwagandha lubi się z kurkumą i w praktyce dobrze jest łączyć te dwa zioła.
Czarnuszkę, kurkumę, ostropest po prostu zmiel i spróbuj zażyć jak Ci wygodniej, czy to suchy proch, czy to w miksie sałatkowym, na łyżce oleju lub miodu, jako przyprawę do posiłków, jak Ci wygodniej (ze 2 x dziennie).
Ziele mniszka, pokrzywę, glistnik, piłoun i rzepik popijaj jako napar - możesz zaparzyć sobie wcześniej w termosie i popijać porcjami przez cały dzień.

I przede wszystkim obserwuj swój organizm, rejestruj zmiany, wyciągaj wnioski. Pytaj jeśli coś jest nie jasne.
Poza tym wszystkim, myślę, że i tak wskazane byłoby skontaktowanie się z tym zielarzem, który leczył Cię wcześniej. Być może facet czuje Cię na tyle, że i tym razem będzie miał oko, jak sobie poradzić z Twoim problemem.

A do lekarza medycyny konwencjonalnej i tak bym się przeszła na Twoim miejscu, chociażby po to aby wykonać podstawowe badania krwi i dostać skierowanie na USG, tak na wszelki wypadek  ;).

Dużo zdrowia dla Ciebie  :)

Offline meris

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: Maja 24, 2016, 00:18:39 »
Badania zrobiłem sobie dziś prywatnie w trybie express i z krwią jest wszystko ok , zadanych zanizen ani podwyzszen także wszystko chyba w miarę ok. Dzięki Ci wielkie za pomoc i do zielarza czekam już w kolejce.

Offline LolaKarola

• Mało Pisze
  • **
« Odpowiedź #19 dnia: Maja 25, 2016, 10:09:40 »
Dobrze, że w krwi nie ma żadnych odchyleń od normy. Mam nadzieję, że Twoje problemy szybko odejdą w niepamięć. Daj znać jak poszła kuracja. Pozdrawiam :).

StokrotkaZwyczajna

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: Maja 25, 2016, 20:03:56 »
Podejście typu "jak wysiądą nerki to się nimi zajmiemy" jest typowo lekarskie i cyniczne.
Tak, to jest podejście lekarskie, to jest dojście do źródeł problemów.
Bzdura. To jest cyniczne i nie ma związku z poszukiwaniem przyczyny.
Wiele lekarstw, także zioła, mają uboczne działanie złe na nerki, bo pewne złe substancje są trudne do oddzielenia od substancji leczącej.
Nie ma to żadnego związku z szukaniem przyczyny : zarazku, odżywiania, urazu..., a jest zwykłym bezczelnym cynizmem wynikającym właśnie z lenistwa objawiającego się nie szukaniem przyczyny.
Jeśli nerki są niewydolne, to nie zajmiesz się nerkami, tylko będziesz odtruwać z żółcią lub przez skórę substancje rozpuszczalne w wodzie?
Bardzo dobry pomysł. I nie rozumiesz co to jest niewydolność nerek. Wtedy nie można pić zalecanej przez wielu lekarzy idiotów 2-2,5 l płynu dziennie, bo wyprawisz człeka na tamten świat.
Ogółem, uważasz, że to jest wykonalne i zupełnie nie zaszkodzi,zamiast rozwiązania problemu nerek? 
Często wystarczy odstawić truciznę - lek by nerki wróciły do normy.
Błyskawiczne płatki owsiane i lekko słodzona herbata wszystko rozwiąże?
Często tak.
Od płatków owsianych i słabej herbaty z cukrem?

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #21 dnia: Maja 25, 2016, 20:30:52 »
Od płatków owsianych i słabej herbaty z cukrem?

Od niewydolnych nerek.

A tak na marginesie, to na odtrucie normalne stokrotki zwyczajne są bardzo dobre, ale Ty jesteś dość osobliwa.
Na szczęście to nie mój problem.

Pozdrowienia :-)

Offline Krzyftos

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: Lipca 27, 2016, 13:27:03 »
jako początkujący mam pytanie - czy warto jest brać takie zioło jak
koci pazur? Tabletki podobno potrafią być drogie, wolę zweryfikować czy są rzeczywiście dobre zanim je kupie, jakieś porady?
« Ostatnia zmiana: Września 07, 2016, 12:25:40 wysłana przez Basia »

Offline janek

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #23 dnia: Lipca 27, 2016, 13:35:14 »
Vilcacora to znane, pewne i w miarę silne zioło.
Ja osobiście nigdy nie stosowałem na problemy trawienne i nie widzę go w tym zakresie.
Ale widocznie zlecający ma inne doświadczenia.