Autor Wątek: Konkurs nalewkowy na zjeździe zielarskim.  (Przeczytany 19936 razy)

Offline bakteria

• Średnio Pisze
Odp: Konkurs nalewkowy na zjeździe zielarskim.
« Odpowiedź #15 dnia: Marca 26, 2014, 21:16:09 »
Z połykiem czy bez... O to jest pytanie!  ;)
Życie jet cudem...to jak powstaje, rodzi się, rośnie... to jak wrzeszczy już mniej...

Offline janek

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #16 dnia: Kwietnia 01, 2014, 11:38:28 »
Tyle padło słów o integracji, poznaniu się, propagowaniu, itd a nie ma żadnego faceta który by chciał przeprowadzić konkurs nalewkowy?

Może być kobieta, ale z jajami bo trzeba je mieć aby sprawnie przygotować i przeprowadzić konkurs.

Czas płynie, kolejne zioła z których można sporządzić nalewkę będą umykać.

Czy znajdzie się ktoś chętny do roboty a nie mielenia tylko ozorem o szczytnych celach i przesłaniu zjazdu?

Offline `

• Dużo Pisze
  • IRONMAN-napędzany ziołami
« Odpowiedź #17 dnia: Kwietnia 01, 2014, 12:10:05 »
Tyle padło słów o integracji, poznaniu się, propagowaniu, itd a nie ma żadnego faceta który by chciał przeprowadzić konkurs nalewkowy?

Może być kobieta, ale z jajami bo trzeba je mieć aby sprawnie przygotować i przeprowadzić konkurs.

Czas płynie, kolejne zioła z których można sporządzić nalewkę będą umykać.

Czy znajdzie się ktoś chętny do roboty a nie mielenia tylko ozorem o szczytnych celach i przesłaniu zjazdu?

Kurcze moje ostatnie winko wyszło jakieś "trawiaste" a co dopiero nalewki ziołowe.
No chyba że będziemy ocena kto dalej splunie lub wybałuszy oczy po skosztowaniu,
to sie można zastanowić.
Ewentualnie może oceniającego dosięgnie czar nosa Pinokia i po tym da się wyłonić zwycięzce.

Klara

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: Kwietnia 01, 2014, 12:41:11 »

No to może być tylko pani Grodzka. :)

Offline janek

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #19 dnia: Kwietnia 01, 2014, 13:35:55 »
Aqarel.
Bardzo interesująca propozycja, młodszych uczestników na pewno zainteresuje, jestem za.
Mam już jaki plan, regulamin?
Napisz więcej jak chcesz przeprowadzić.

Klara.
A kto to jest p.Grodzka?

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #20 dnia: Kwietnia 01, 2014, 14:52:49 »
A kto to jest p.Grodzka?

Pani posłanka, która była panem. Rzeczywiście zmieniła płeć, a nie tylko jest transem.
Bywa i tak.

W zasadzie każda niewiasta przed menopauzą ma jaja, nawet bardzo dużo jaj.

Pozdrowienia :-)

Tikamthe

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: Kwietnia 01, 2014, 16:01:23 »
Tak tutaj dużo piszecie o nalewkach, że aż sam nalewkę zrobię.
Nalewka-cudo, z drzew i ziół emanujących wszechwiedzą...
wyzbierałem wszystkie przyuczelniane stanowiska wychodząc z założenia, że skoro po takich terenach dużo parujących wiedzą ludzkich umysłów spaceruje i rozmyśla, to mnóstwo tego umysłowego fluidu w postaci myślokształtów w powietrze uchodzi, a drzewa wyłapują i zamykają w pączki, informacje z nich zawarte można sczytywać w podobny sposób, poprzez emanację...

...oczywiście że poczęstuję, testujcie na odległość, jako że rośliny komunikują się ze sobą, wystarczy gdy przy jakimś drzewie o ustalonej porze tylko buteleczkę odkręcę , a testujący niech sobie wyobrażą moją nalewkę i  wziewkę zrobią wcześniej oczyściwszy swój umysł z innych nalewek - a kto powiedział, że nalewki testować należy tradycyjnie, wyłącznie przez połyk?;)

« Ostatnia zmiana: Kwietnia 09, 2014, 07:57:56 wysłana przez Tikamthe »

Klara

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: Kwietnia 01, 2014, 16:37:26 »

Tak tutaj dużo piszecie o nalewkach, że aż sam nalewkę zrobię.
Nalewka-cudo, z drzew i ziół emanujących wszechwiedzą...
wyzbierałem wszystkie przyuczelniane stanowiska wychodząc z założenia, że skoro po takich terenach dużo parujących wiedzą ludzkich umysłów spaceruje i rozmyśla, to mnóstwo tego umysłowego fluidu w postaci myślokształtów w powietrze uchodzi, a drzewa wyłapują i zamykają w pączki, informacje z nich zawarte można zczytywać w podobny sposób, poprzez emanację...
przy okazji "rozminowałem" teren... jakaś magia wokół tych drzew była uskuteczniana o czym świadczyły nietypowe konfiguracje i dziwne znaleziska, pod samymi drzewami i na samych drzewach;)

...oczywiście że poczęstuję, testujcie na odległość, jako że rośliny komunikują się ze sobą, wystarczy gdy przy jakimś drzewie o ustalonej porze tylko buteleczkę odkręcę , a testujący niech sobie wyobrażą moją nalewkę i  wziewkę zrobią wcześniej oczyściwszy swój umysł z innych nalewek - a kto powiedział, że nalewki testować należy tradycyjnie, wyłącznie przez połyk?;)
Janek, ale o co chodzi??? Jeśli o nic to nie było pytania... ;D

Offline stukam kopytkami

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #23 dnia: Kwietnia 01, 2014, 16:52:40 »
Cytat: Aqar
Kurcze moje ostatnie winko wyszło jakieś "trawiaste" a co dopiero nalewki ziołowe. No chyba że będziemy ocena kto dalej splunie lub wybałuszy oczy po skosztowaniu, to sie można zastanowić.

Już kiedyś zauważyłam, że czytając forum nie można nic pić ani jeść a tym bardziej zaciągać się, bo można się zakasłać albo zakrztusić a tym bardziej zapluć otoczenie :-) Dziękuję za rozbawienie mnie.

Offline janek

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #24 dnia: Kwietnia 01, 2014, 17:25:46 »
Basiu.
Już kojarzę.
Ale ja napisałem "z jajami" a ona już ich nie ma.

Stukam
Ty się nie śmiej bo ja mam nadzieję, że dzięki tej propozycji trafimy do mediów.
Chociaż dalej uważam, że pomysł Ineslik ganiania golasów pokrzywami jest bardziej medialny.

Offline `

• Dużo Pisze
  • IRONMAN-napędzany ziołami
« Odpowiedź #25 dnia: Kwietnia 01, 2014, 18:37:03 »
Stukam
Ty się nie śmiej bo ja mam nadzieję, że dzięki tej propozycji trafimy do mediów.

Janie, masz "parcie na szkło"...jak/jako celebryta forumowy?

Stukam kopytkami, pobawimy się, posmiejemy i już :) .

Offline janek

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #26 dnia: Kwietnia 01, 2014, 19:01:38 »
Aqarel.
Masz prawo do dowolnych ocen.
Bo ja ciągle i nieustająco szukam chętnego który by mnie zastąpił i jak piszesz został "celebrytą" i poprowadził ten konkurs.
Chcesz nim zostać?
Ja mam do Ciebie 100% zaufanie.

Klara

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: Kwietnia 01, 2014, 19:31:18 »
Już kojarzę.
A kto to wie? Sprawdzał ktoś? ;D

Offline robin

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #28 dnia: Kwietnia 01, 2014, 19:36:20 »
Zawodowcy wypluwają;) Pewnie, jak ktoś ma doświadczenie to na kolor i niucha mu zapewne starczy.. Ale skoro liczyłeś że po 5ml to nie sądzę żeby po to żeby wylewali. No ale co ja tam wiem.

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #29 dnia: Kwietnia 01, 2014, 21:37:31 »
Już kojarzę.
A kto to wie? Sprawdzał ktoś? ;D

W sumie to jest średnio śmieszne. Babcia mi opowiadała podobną historię jeszcze sprzed wojny. Ja mam kolegę, który jest teraz koleżanką, ale przecież człowiek jest ten sam, nawet twarz jest ta sama. To tylko ja mam problemy, by się do niego odzywać jak do niej, ale to mój problem, bo nie jego/jej. Gdybyśmuy posługiwali się na przykład językiem angielskim, to nie byłoby tego problemu.

Nie warto skupiać się na jajcarskiej arytmetyce.

Pozdrowienia :-)