General Category > Sprzęt i urządzenia do przyrzadzania leków

dywagacje procesowe

<< < (2/3) > >>

robin:
Ej ale nie pisze o której ma być to 2x ;) więc może być po przyjściu do domu i przed snem;) Ja mam napisane na jakimś aptecznym że 3x, w życiu bym nie zapamiętała, więc biorę na raz więcej, i już.

docent:
tak robin ale gdzieś czytałem, że ważne są pory w których przyjmujesz specyfik i to aby one były stałe. Ma to pewnie związek ze stężeniem leku w ustroju, profilem jego uwalniania .......degradacji formy leku itd....

Basia:

--- Cytat: Klara w Marca 19, 2014, 13:05:45 --- takich żeby można było wyraźnie odróżnić jedną od drugiej? Bo jak patrzę na zdjęcia w sieci, to nic mi to nie mówi...

--- Koniec cytatu ---

Żegawka jest mała, nie sięga raczej do pół łydki (może z wyjątkiem jakichś górskich mutantów?). Listki są raczej jajowate, długie w porywach chyba 3 cm, ząbkowane. Kwiaty nie wiszą w wąsach, jak u zwykłej pokrzywy. Jesli się pieli grządki i coś udziabie, to 90% pewnosci, że to własnie ta mikra roślinka. Niestety, w odróżnieniu od zwykłej pokrzywy, jest jednoroczna, i łatwo ją wytępić, a czasem jednak by się przydała.

Pozdrowienia :-)

WiesiekW:
a może zamiast intraktu zrobić ekstrakt? 1 mniej (objętościowo) alkoholu na jednostkę pokrzywy 2 pokrzywa suszona- może mieć czterokrotnie większe stężenie subsrancji czynnych 3 zalewać kolejne partie surowca tym samym nalewem

problem jest poważny. mężczyzna w średnim wieku aby żyć długo i szczęśliwie powinien wypijać jednego drinka dziennie. w wieku bardziej niż średnim 2, a koło 90 aż trzy. i jak tu siadać za kółkiem

halina1:
Sproszkowane zioła można zażywać w kulkach z chlebem.
W ten sposób lubię sobie czasami zjeść świeży piołun.
Faktycznie  te alkoholowe intrakty bywają utrapieniem.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej