Autor Wątek: Uszkodzenie słuchu  (Przeczytany 3509 razy)

Offline freshbynature

• Dużo Pisze
  • zioła i sport
Uszkodzenie słuchu
« dnia: Marca 18, 2014, 11:24:41 »
Osobniki dowiedział  sie że ma uszkodzony słuch. Czy od srony fitoterapii mozemy mu pomóc?
Piękno, które ma się w sobie, nie przemija nigdy, jest  w umyśle,...ale widzą je tylko ci, kórzy umysłem sie posługują... leżysz wstań wstałes-idź idziesz-biegnij biegniesz- leć lecisz?

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
Odp: Uszkodzenie słuchu
« Odpowiedź #1 dnia: Marca 18, 2014, 11:32:57 »
A czy jest określona jakaś przyczyna? Czy to zwapnienie, złe ukrwienie czy problem neurologiczny?

Pozdrowienia :-)

Offline freshbynature

• Dużo Pisze
  • zioła i sport
« Odpowiedź #2 dnia: Marca 18, 2014, 11:42:41 »
Na razie mu to powiedziano po podstawowych badaniach. Teraz decyzja lekarza czy do laryngologa ma iść.....
Piękno, które ma się w sobie, nie przemija nigdy, jest  w umyśle,...ale widzą je tylko ci, kórzy umysłem sie posługują... leżysz wstań wstałes-idź idziesz-biegnij biegniesz- leć lecisz?

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #3 dnia: Marca 18, 2014, 12:07:31 »
Niech idzie do laryngologa, przynajmniej może coś będzie wiadomo.
Na teraz to niech je czarne jagody (cokolwiek, może być aronia, czarny bez, jeżyny, czarne porzeczki), surówki z cebulą i szczypiorkiem. Dziki szczypiorek rośnie sobie pod krzakami, przynajmniej u mnie. To jest propozycja przeciw zwapnieniom w naczyniach krwionośnych.
Poza tym, wszystko, co wspomaga wątrobę.

Pozdrowienia :-)

Offline My2206

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 17, 2014, 11:17:48 »
witam. a ja mam problem z zatykającymi się uszami i z tzw. dzwonieniem w uszach. czy dla mnie też to będzie odpowiednie? dodam, że często mam zapalenia ucha, które musze leczyć antybiotykami, można temu zapobiec?

Offline zulu

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 17, 2014, 13:46:12 »
Może mniej inwazyjne będzie na początku takich usznych kłopotów włożenie do ucha zrolowanego, pogniecionego listka geranium ( anginki). Zalecam ostrożność, bo zbyt namiętne wtykanie go w ucho też zaprowadzi do laryngologa ;), który będzie musiał go fachowo wyjąć. Zarówno mnie i wielu osobom taka domowa kuracja pomaga.
veritas est adaequatio intellectus et rei

Offline 44

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #6 dnia: Maja 21, 2023, 10:20:18 »
Na poprawę słuchu bardzo dobrze działa kurkuma.

Należy wziąć 1/4 łyżeczki kurkumy, czubatą łyżkę oleju kokosowego. Roztopić olej w filiżance wstawionej do wrzątku, dodać kurkumę i poczekać ok. 15 minut.

I należy smarować patyczkiem małżowiny uszne i w kanale, tylko nie za głęboko.
« Ostatnia zmiana: Maja 21, 2023, 10:24:50 wysłana przez 44 »