Autor Wątek: Zioła na raka endometrium  (Przeczytany 3847 razy)

Offline miyakothestrange

• Nowy
  • *
Zioła na raka endometrium
« dnia: Kwietnia 10, 2014, 10:35:51 »
Witam, moja mama została wczoraj zdiagnozowana z "nisko zróżnicowanym rakiem gruczołowym endometrium, najpewniej mieszany z dominującą komponentą endometrialną". Mama ma przewidzianą histerektomię na 18 maja, ale po rozmowie z ginekologiem-onkologiem wyszło, że zostało jej od 1-5 lat życia... . Moje pytanie brzmi, czy są jakieś zioła, które mogłyby jej pomóc...

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
Odp: Zioła na raka endometrium
« Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 10, 2014, 19:04:16 »
Przed operacją proponuję, na ile się da, pojechać rosyjskim programem na endometriozę
http://rozanski.ch/forum/index.php?topic=1175.msg12667#msg12667 .

Jeśli jeździcie lub macie znajomych jeżdżących do Rosji lub na Ukrainę czy Białoruś, to warto kupić w aptece Befungin. Na Allegro zwykle jest, ale po cenie 2x ceny w Rosji.

Jak u Ciebie jest z językiem rosyjskim?

Pozdrowienia :-)

Offline miyakothestrange

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 10, 2014, 23:58:57 »
Dziękuję za odpowiedź. Mama jest w wieku pomenopauzalnym, więc ten program chyba w jej sytuacji na wiele się nie zda... Niestety rosyjski jest u mnie na poziomie zerowym, a ten Befungin faktycznie jest do kupienia na Allegro. W dodatku nie jest po jakiejś zawrotnej cenie :) Czytałam gdzieś, że pestki z moreli wykazują działanie przeciwnowotworowe.

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 11, 2014, 10:08:49 »
Dziękuję za odpowiedź. Mama jest w wieku pomenopauzalnym, więc ten program chyba w jej sytuacji na wiele się nie zda...

Nie szkodzi, każda kobieta zachowuje ślady cyklu do końca życia. Jeśli nie można dokładnie ustalić fazy cyklu, to trzeba ją losowo wyznaczyć, a potem przestrzegać w czasie kuracji.

Czytałam gdzieś, że pestki z moreli wykazują działanie przeciwnowotworowe.

Są takie teorie, ale jeśli to by miało działać, to musiałoby być doprowadzone bezpośrednio do raka, musiałyby być jakieś okłady?.
Ja bym prędzej spróbowała okładyi maceratem z jemioły na wodzie mineralnej razem z maceratem z jaskółczego ziela.

Pozdrowienia :-)

Offline Alinge

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 11, 2014, 10:13:12 »
\Czytałam gdzieś, że pestki z moreli wykazują działanie przeciwnowotworowe.

miyakothestrange cierpliwością zaraz coś wspólnie się uradzi :) na pewno od czegoś trzeba zacząć, w końcu wyrocznia lekarska określiła czas życia pacjenta 1- 5 lat ( z drugiej strony jakieś dziadostwo, jak można ludziom dać taki program do zakodowania, "pożyjesz 1 - 5 lat)
Słuchaj Basi.... Baśia mądra osoba :))
Pozdrawiam
A.