Autor Wątek: zlot zielarski w Wiatowicach pod Krakowem  (Przeczytany 84355 razy)

Offline ineslik

• Global Moderator
  • Dużo Pisze
    • herbiness
Odp: zlot zielarski w Wiatowicach pod Krakowem
« Odpowiedź #90 dnia: Marca 09, 2014, 09:32:54 »
Janku, idź pozbierać coś.

Offline janek

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #91 dnia: Marca 09, 2014, 11:19:17 »
Ineslik.
Przykład Twojej osoby pokazuje, że to nie zawsze pomaga lub nie do końca.

Tikamthe

• Gość
« Odpowiedź #92 dnia: Marca 09, 2014, 17:17:46 »

Przecież nie będę o to prosił Tikamthe aby przyszedł i jak wąż zasyczał.

Trzosssssssnek? Nażarłeś się trzosnku! I mowy węży nie rozumiesz?

Offline arte

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #93 dnia: Marca 09, 2014, 17:21:17 »
 Basia  od  początku  jest  tutaj  na  tym  forum   "Gospodynią".
 Wiemy,  że  wywiązuje  się  z  tego  zadania  najsumienniej  jak   tylko  można. To  dzięki  niej  jest   tutaj  zawsze  ład   i  rada  na  czas. Niech   więc  Basia   robi  swoje   a  my    w  miarę   naszych  możliwości   jej  w  tym   dopomagajmy.

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #94 dnia: Marca 09, 2014, 20:39:38 »
Zarejestrowałem się jako jansta bo taką mam pocztę i byłem pewien, że moje imię jest zajęte. Gdy okazało się, że nick - imię jest wolne zarejestrowałem się jako janek.
Powinnaś sprawdzać dokładniej bo parę lat temu miałem inny nick. Nie zmienia to faktu, że z tego samego adresu korzystają inne osoby.
Rodzi się pytanie - czy to jest nielegalne, czy muszę kogoś o tym informować, prosić o zgodę?

Oczywiście, jest to zupełnie legalne i nie musisz się tłumaczyć, bo masz do tego prawo. Nie jesteś pierwszą osobą, która manewrowała przy swoich nickach.

Często z tego samego IP różne osoby piszą - tak się dzieje, kiedy na przykład rodzina jest tu obecna, a takie osoby są tutaj, czy kwatera studentów. Ale, jak już widzę, że z tego samego IP jest kilka osób, w tym reklamiarz, to usuwam wszystkich.

Basiu zapewniam Cię, że nie jestem jedynym facetem na forum i było by nam miło jakbyś z facetami (nie ze mną) a nie tylko z koleżankami też uzgadniała plan cięć jeśli  nie jest wykonany.

Hmmm... To już wiem, co zrobimy ;-)

Pozdrowienia :-)

Offline Dorunia

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #95 dnia: Marca 10, 2014, 08:34:33 »
Ciąć, ciąć i jeszcze raz ciąć oraz przerzucić do innego wątku zawsze gdy zaczynamy gadać nie na temat.
Chcemy przyciągać innych do zielarstwa, a nie odstraszać osobistymi przytykami. Więcej taktu, proszę.
Nie mogę przyjechać ale sercem jestem z Wami i śledzę wątek. Pozdrawiam :)

Offline robin

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #96 dnia: Marca 10, 2014, 14:22:11 »
O ja Lisie Pole jest z Wielunia?:D Nie skojarzyłam zupełnie :D Często przejeżdżam przez Wieluń jak jadę na Dolny Śląsk :D
Stoliki to bardzo fajny pomysł choć obawiam się że z mojej strony to niewiele mam do zaoferowania, bo w sumie jestem mało..profesjonalna. Moje doświadczenia dotyczą głównie mojej osoby i ewentualnie "podręcznych" obiektów do eksperymentów;) Zjazd zaczyna się formować w jakiś profesjonalny event .. Pewnie studenci chętnie by mieli jeden stolik, lawenda drugi, ktoś może jeszcze jakiś, ale tak sobie myślę żeee kameralność i pewna nieformalność zjazdu byłaby jednak jego plusem..to może z założenia jeden stoliczek "plotkarski"?;) Zaklepuję przy nim miejsce jak coś ;)

A tak w ramach refleksji na bazie powyższej wymiany zdań z Jankiem, myślę sobie że tryb tekstowy nie dla każdego jest dobrym medium i to często rodzi zupełnie niepotrzebne nieporozumienia, czasem warto odczekać aż się napisze coś odnośnie tego co nas wzburzyło i w międzyczasie przeczytać to jeszcze z raz;). Choć kawałek o byciu facetem był nawet zabawny. Trochę wizja jak na dyskotece z podstawówki, chłopaki pod jedną ścianą, dziewczyny pod drugą :)
Natomiast to "Być może byłyby jakieś osoby leczące się na jakieś schorzenia które by były zainteresowane fitopodejściem do jakieś choroby." wpasowuje się w ewentualną koncepcję stolików, tylko może raczej z punktu widzenia osób mających różne doświadczenia.. No pomijając takie wałkowane tematy jak fitoterapia boreliozy np tylko o tym każdy może sobie na sieci poczytać, czy to na tym forum czy na stronach dr Różańskiego. Wydaje mi się że tak czy siak nastąpiłaby przecież wymiana doświadczeń w tym temacie, bo w końcu każdy z nas zdaje się zaczynał na bazie jakiegoś konkretnego problemu swojego lub najbliższych. A też nie zawsze każdy ma ochotę opowiadać o wszystkim jak leci, bo w końcu mamy pewne granice intymności/prywatności i u każdego one leżą troszkę w innym miejscu. Po tym zjeździe i tak będzie dużo obserwacji i wniosków na przyszłość odnośnie organizacji. Teraz mam takie wrażenie że nie bardzo możemy się zdecydować czy to ma być impreza kameralna na której mamy się poznać, wymienić doświadczeniami i ogólnie dobrze bawić, czy też coś z większym rozmachem. Ja bym była za kameralną na początek, ale wizja organizatorska jest tu kluczowa :) W końcu nie ja to organizuję..
« Ostatnia zmiana: Marca 10, 2014, 14:38:28 wysłana przez robin »

Offline janek

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #97 dnia: Marca 10, 2014, 18:56:31 »
Czy organizatorki mogą doprecyzować termin i jakiś wstępny plan.
Czy chodzi o całe 3 dni czy też tylko sobotę ew.niedzielę?

Offline janek

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #98 dnia: Marca 10, 2014, 20:49:27 »

"To już wiem, co zrobimy" -zapewne ty i koleżanki.
Basiu zlituj się ale koledzy nie wiedzą, napisz.
Czy reklamiarz to bardziej janek czy jansta?

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #99 dnia: Marca 10, 2014, 23:19:16 »

Jeszcze nie zauważyłam co oni reklamują, więc czekam ;-)

Dobranoc :-)

Tikamthe

• Gość
« Odpowiedź #100 dnia: Marca 11, 2014, 08:18:53 »

masz tutaj jakichś kolegów?

Offline Alinge

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #101 dnia: Marca 11, 2014, 10:10:54 »
masz tutaj jakichś kolegów?

Tikamthe... ojjj zaczepniaku jeden... :)
zapewniam Cię że  Janek to fajny człowiek.. więc już teraz z okazji pięknej pogody ogłoś zawieszenie broni.

:-))

Offline janek

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #102 dnia: Marca 11, 2014, 10:55:45 »
Basiu.
Na pewno będą reklamować to co jest naj...
Chodzi oczywiście o zioła czy produkty roślinne.
Naj czyli to co działa najsilniej, najszybciej, najlepiej.
Tych naj jest zapewne trochę więcej, pisać nie muszę bo sama doskonale wiesz.

Alinge.
Jest mi naprawdę b.miło. Nie spodziewałem się, nie wiem czy zasłużyłem.

Ineslik.
A ta cukiernia to gdzie?
W którą sobotę?

Offline ineslik

• Global Moderator
  • Dużo Pisze
    • herbiness
« Odpowiedź #103 dnia: Marca 11, 2014, 11:25:45 »
Janku, w sobotę 21 czerwca w Wiatowicach, na złocie zielarskim Luskiewnik i przyjaciele :) przywieziesz ciasto domowej roboty? Z ziolami?

Offline Dorota Natura Życia

• Ekspert forum
  • Mało Pisze
« Odpowiedź #104 dnia: Marca 11, 2014, 11:38:23 »
Wybieram się z rodziną moją na zlot. Będziemy od czwartku. Już miejsca z Moniką obgadane, czyli dach nad głową jest. Jestem otwarta na to co będzie się działo, choć sercem bliżej mi do kameralnej i spontanicznej wymiany doświadczeń, zbierających się osób na zbiory ziół, bo chcą, bo tak w duszy gra. Nastawiam się na dobrze i radośnie spędzony czas w "oparach" ziołowych dyskusji.

Ostatnia wycieczka z Basią i grupą adeptów pokazała mi, jak bogate w wiedzę są takie spontaniczności. Zaczytuje się teraz w siedmiopaleczniku (2 litry nalewki się robi, po bojach z właściwym rozdrobnieniem ;-)) mchy torfiastym, hubie białej i czarnej. Igiełki sosnowe już gotowałam, a zapach był, że hej.

I właśnie tego spodziewam się po tym wyjeździe. I trochę nieswojo się czuję, czytając w tym miejscu te utarczki słowne. A ponieważ chcę być na bieżąco w sprawach organizacyjnych z wiązanych z tym wyjazdem, to i wypisać się z wątku nie mam jak.

Basiu, zdaję się tu na Ciebie, bo dbasz i czuwasz i dziękuję Ci za to.
i cieszę się, że spotkam tych, których już poznałam i tych, których znam na razie z czytania na forum.

Pozdrawiam ciepło w ten słoneczny i piękny dzień.  8)
Dusia
Jeśli nie Ty, to kto?
Jeśli nie teraz, to kiedy?